...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Şekli daire şeklinde olan trafik levhaları ne ifade eder?
    A) Bilgi veren
    C) Düzenleme (yasaklama)
    B) Uyaran
    D) Hiçbir anlamı yoktur.
    Cevap: B
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?
    A) Karşıya geçerken park etmiş arabaların arasından geçerim.
    B) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ederim.
    C) Karşıya geçmek istediğimde güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
    D) Kaldırımda yürüyen insanlara saygılı davranırım.
    Cevap: A
  • 3) Evden okula gidip gelirken hangi yolu tercih etmeliyiz?
    A) En kısa yolu
    B) En uzun yolu
    C) En güvenli yolu
    D) En karmaşık yolu
    Cevap: C
  • 4) Aşağıdaki ulaşım türlerinden hangisi en hızlı ve en pahalıdır?
    A) Demir yolu
    B) Kara yolu
    C) Hava yolu
    D) Deniz yolu
    Cevap: C
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi, güvenli oyun yerlerinden biri değildir?
    A) Evlerin bahçeleri
    B) Yaya kaldırımları
    C) Çocuk parkları
    D) Temiz ve uygun arsalar
    Cevap: B
  • 6) “Taşıt trafiğine açık yollarda yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için işaretlerle(çizgilerle) ayrılmış alana” ne denir?
    A) Banket
    B) Kaldırım
    C) Yaya geçidi
    D) Bulvar
    Cevap: C
  • 7) “Ülkemiz trafiğindeki araçların direksiyonu ………..taraftadır ve trafik ………….. işlemektedir.” İfadesinde noktalı yerlere hangi kelime ikilemeleri gelmelidir?
    A) sağ- soldan
    B) sol -soldan
    C) sağ-sağdan
    D) sol-sağdan
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdaki davranışlardan hangisinin taşıt içerisinde sergilemek yanlış olur?
    A) Camdan dışarı el-kol sarkıtmamak.
    B) Şoförle konuşmamak.
    C) Yüksek sesle konuşmamak.
    D) Taşıtın içinde kabuklu yiyecek yemek.
    Cevap: D
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi her hangi bir trafik kazasında başvurulacak telefon numaralarından birisi değildir?
    A) 177
    B) 156
    C) 155
    D) 112
    Cevap: A
  • 10) Trafikte, bisiklet kullanan bir sürücünün hangi davranışı sergilemesi doğrudur?
    A). Gidona torba, file asarak yük taşımak. . B ) Yaya kaldırımından gitmek.
    C ) Bisikleti tek elle kullanmak.
    .D ) Ağır giden araçlara tutunmamak.
    Cevap: B
  • 11) Karşıdan karşıya geçişte uyulması gereken komutlar hangi seçenekte doğru olarak veril-miştir?
    .A) Dinle ve Bak! Karar Ver ve Bekle Bekle! .
    B) Dur Bak ve Dinle! Karar Ver ve Geç!
    C) Dur! Bak!Dinle! Karar ver! Geç!
    D) Dinle! Bak! Karar Ver ve Bekle!
    Cevap: B
  • 12) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne ad verilir?
    A- yaya kaldırımı
    B- yol kenarı
    C- orta refüj
    D- trafik işaretleri
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi hava yolu taşıtlarından biridir?
    A-traktör
    B-kayık
    C-helikopter
    D-tren
    Cevap: C
  • 14) Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?
    A- Yayalar geçebilir.
    B- Yayalar hazırlanır.
    C- Yayalar bekler.
    D- Yayalar hızlı geçer.
    Cevap: C
  • 15) Trafik işaret levhalarının anlamları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A- Silinip kazındıklarında anlamını korurlar.
    B- Çeşitli konularda sürücü ve yayaları uyarırlar.
    C- Yol ve trafik hakkında bilgi verirler.
    D- Trafiğin düzenlenmesini sağlarlar.
    Cevap: A
  • 16) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    A) En kısa yol nereyse oradan geçmek.
    B) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
    C) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
    D) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.
    Cevap: A
  • 17) Araç içinde bulunmayan, kara yolu üzerinde hareketli ya da hareketsiz olan insanlara ne denir?
    A) yolcu
    B) görevli
    C) yaya
    D) sürücü
    Cevap: A
  • 18) Trafik levhaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Trafik levhalarına yazı yazmak
    B) Trafik levhalarını korumak
    C) Trafik levhalarına uymak
    D) Trafik levhalarına zarar verenleri uyarmak
    Cevap: A
  • 19) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne denir?
    A) Yaşlılara yer vermek
    B) Emniyet kemeri takmak
    C) Otobüse sırayla binmek
    D) Araç içinde camdan dışarı sarkmak
    Cevap: D
  • 20) Araçlar hangi ışıkta harekete geçmelidir?
    A-KIRMIZI
    B-SARI
    C-YEŞİL
    D-TURUNCU
    Cevap: C
  • 21) Bisiklet,motosiklet gibi araçları kullanırken aşağıdakilerden hangisini KESİNLİKLE takmalıyız?
    A-ayakkabı
    B-kask
    C-şapka
    D-gözlük
    Cevap: B
  • 22) Karayollarında trafik işaret ve cihazlarının korunma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
    A-Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak.
    C-Sürücülerin daha hızlı gitmelerini sağlamak.
    B-Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek.
    D- Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak.
    Cevap: A
  • 23) Aşağıdakilerden hangisi insanlardan kaynaklanan trafik kazası nedenlerinden değildir?
    a) Sis
    b) Alkol
    c) Uykusuzluk
    d) Dikkatsizlik
    Cevap: A
  • 24) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    a) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
    b) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
    c) En kısa yol nereyse oradan geçmek.
    d) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.
    Cevap: C
  • 25) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerindendir?
    a) Alt geçit
    b) Üst geçit
    c) Trafik polisinin bulunduğu yer
    d) Hepsi
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder