...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Karayolunda karşıdan karşıya geçişin güvenli olduğu yerleri yazın.






    Cevap:
  • 2) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” işareti koyunuz.
    1-(…...) Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    2- (…...) Okula gidiş gelişlerde en güvenli yolları değil, en kısa yolu seçmeliyiz.
    3- (…...) Trafik kazalarının en önemli sebebi dikkatsizliktir.
    4- (…...) Bisiklet, kaykay ve paten kullanırken kask ve dizlik takmalıyız.
    5- (…...) Trafikte düzeni ve güvenliği sağlayan kişiye “trafik polisi” denir.
    6- (…...) Sürücü belgesi(ehliyet) olmadan da araç kullanabiliriz.
    7- (…...) Oyun oynamak için en iyi yerler rahatça koşup oynayabileceğimiz caddelerdir.
    8- (…...) Kırmızı ışık yandığında araçlar geçebilir.
    9- (…...) Yaya geçidi, ışıklı işaret cihazı, alt ve üst geçit güvenli geçiş
    Cevap:
  • 3) Aşağıdaki davranışlardan hangisinin taşıt içerisinde sergilemek yanlış olur?
    A) Camdan dışarı el-kol sarkıtmamak.
    B) Şoförle konuşmamak.
    C) Yüksek sesle konuşmamak.
    D) Taşıtın içinde kabuklu yiyecek yemek.
    Cevap: D
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi her hangi bir trafik kazasında başvurulacak telefon numaralarından birisi değildir?
    A) 177
    B) 156
    C) 155
    D) 112
    Cevap: A
  • 5) Kaldırımı bulunmayan kara yollarında yürümek zorunda kalan yayalar, gidiş yönüne göre yolun sol tarafını kullanmalarının nedeni ne olabilir?
    A) Yolun sol tarafı daha geniş olacağı için.
    B) Arkadan gelen araçlar ,yayaları daha iyi göreceği için.
    C) Yayaların, karşıdan gelen araçları daha rahat görebilmesi için.
    D) Trafik polisi tarafından ceza yazmaması için.
    Cevap: C
  • 6) Kara yollarında trafik işaret levhalarının konul-ma amacı aşağıdakilerden hangisi olamaz?
    A) Yaya ve sürücüleri bilgilendirmek
    B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
    C) Sürücülerin daha dikkatli olmalarını sağlamak
    D) Sürücülerin uykularının gelmesini önlemek
    Cevap: B
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerle-rinden biri değildir?
    A) Kavşaklar
    B) Üst geçitler
    C) Alt geçitler
    D) Okul geçitleri
    Cevap: A
  • 8) Karşıdan karşıya geçişte uyulması gereken komutlar hangi seçenekte doğru olarak veril-miştir?
    .A) Dinle ve Bak! Karar Ver ve Bekle Bekle! .
    B) Dur Bak ve Dinle! Karar Ver ve Geç!
    C) Dur! Bak!Dinle! Karar ver! Geç!
    D) Dinle! Bak! Karar Ver ve Bekle!
    Cevap: B
  • 9) Taşıtlarda emniyet kemeri kullanmanın en önemli nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Yolculuğun daha rahat geçmesini sağlar.
    B) Yolculuk sırasındaki sarsıntıyı azaltmak.
    C) Olası kazalarda can kaybını azaltmak
    D) Dönüşlerde yere savrulmayı önlemek.
    Cevap: C
  • 10) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanlara ( D ) yanlış olanlara ( Y) harflerini koyunuz.
    ( ) Toplu taşıma araçlarının ön kapısından inmeliyiz.. ( ) Çevremizde gördüğümüz trafik işaret ve levhaları korumak sadece polislerin görevidir. . ( ) Geceleyin yolda yürürken, üzerinde yansıtıcı bulunan elbiseler giymeliyiz.. ( ) Emniyet kemerimizi ,trafik polisini görünce takmalıyız.
    Cevap:
  • 11) 112 Acil Yardım Merkezi arandığında hengi bilgiler verilmelidir?






    Cevap:
  • 12) Aşağıdaki sözcüklerden uygun olanı cümlelerdeki nokta ile belirtilen yerlere yazınız.
    zarar - güvenli - hgb trafik - uyarıcı - yaya geçidi

    1- Yaya geçidi, ışıklı işaret cihazı, alt ve üst geçit ……………………………………geçiş yerleridir.
    2- Trafik işaret levhalarından üçgen olanlar ............................................levhalardır
    3- Yayaların karşıya güvenle geçmesi için ayrılmış beyaz çizgili alana …………………….denir
    4- İnsan, hayvan ve,araçların kara yolu üzerindeki hal ve hareketlerine…………………… denir.
    5- Trafik işaretlerine …………… verilmesi yaya güvenliğine ve ülke ekonomisine olumsuz etki yapar.
    Cevap:
  • 13) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    A) En kısa yol nereyse oradan geçmek.
    B) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
    C) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
    D) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.
    Cevap: A
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?
    A) Kaldırımda yürüyen insanlara saygılı davranırım.
    B) Karşıya geçmek istediğimde güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
    C) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ederim.
    D) Karşıya geçerken park etmiş arabaların arasından geçerim.
    Cevap: D
  • 15) Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?
    A)Yayalar geçebilir.
    B) Yayalar hazırlanır.
    C) Yayalar bekler.
    D) Yayalar hızlı geçer.
    Cevap: C
  • 16) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerindendir?
    A) alt geçit
    B) üst geçit
    C) trafik polisinin bulunduğu yer
    D) hepsi
    Cevap: D
  • 17) Kara yollarına trafik işaret ve cihazlarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek.
    B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
    C) Sürücülerin daha hızlı gitmelerini sağlamak.
    D) Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak
    Cevap: B
  • 18) Bisiklet,motosiklet gibi araçları kullanırken aşağıdakilerden hangisini KESİNLİKLE takmalıyız?
    A-ayakkabı
    B-kask
    C-şapka
    D-gözlük
    Cevap: B
  • 19) “Bisiklet kullanırken kazalardan yararlanma riskini azaltmak için..........................takarız.” Cümlesindeki boşluğu nasıl tamamlarız?
    a) Maske
    b) Kask
    c) Kasket
    d) Şapka
    Cevap: B
  • 20) Okul taşıtlarında emniyet kemeri takmak zorunlu değildir.
    a) Doğru
    b) Yanlış
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder