...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Evden okula gidip gelirken hangi yolu tercih etmeliyiz?
    A) En kısa yolu
    B) En uzun yolu
    C) En güvenli yolu
    D) En karmaşık yolu
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi, güvenli oyun yerlerinden biri değildir?
    A) Evlerin bahçeleri
    B) Yaya kaldırımları
    C) Çocuk parkları
    D) Temiz ve uygun arsalar
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Yaşlılara yer vermek
    B) Emniyet kemeri takmak
    C) Otobüse sırayla binmek
    D) Araç içinde camdan dışarı sarkmak
    Cevap: D
  • 4) I- Emniyet kemeri can kaybını önler.
    II-Trafik kurallarına yalnızca sürücüler içindir. III-Trafik kuralları uzun çalışmalar sonunda belirlenmiştir. . IV- Trafik kurallarına uymak sadece mal kaybını önler. .Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

    A) II – III
    B) I - IV
    C) I- III
    D) II - IV
    Cevap: D
  • 5) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz.
    (    ) 11. Karşıdan karşıya geçerken önce sağa bakmalıyız.
     
    (    ) 12.Toplu taşıma araçlarına zarar vermemeli, zarar verenleri nazikçe uyarmalıyız
     
    (    ) 13. Trafikteki her kural gerektiği için konulmuştur.
     
    (    ) 14. Trafik kurallarına uymayanları uyarmak sadece trafik polislerinin görevidir.
     
    (    ) 15. Taşıtların kapı ve penceresinden elimizi, kolumuzu, başımızı çıkarmak çok tehlikelidir.
     
    (    ) 16. Hareket halindeki taşıtlara asılmak ve tutunmak çok eğlencelidir
     
    (    ) 17. Toplu taşıma araçlarına zarar vermemeli, zarar verenleri nazikçe uyarmalıyız
     
    (    ) 18. Toplu taşıma araçlarında mümkünse oturmalı veya bir yere oturmalıyız.
     
    (    ) 19.Yaya kaldırımında çocuklar taşıt yoluna yakın yerlerden yürümelidir.
     
    (    ) 20. Yaya kaldırımı olmayan yollarda gidiş yönüne göre yolun sağ tarafında yürünmelidir.
    Cevap:
  • 6) Yaya olarak trafikteki sorumluluklarımız nelerdir?






    Cevap:
  • 7) Trafikte; kırmızı ışık , sarı ışık , yeşil ışık yanması araçlar için ne anlama geliyor? Kısaca yazınız.







    Cevap:
  • 8) Aşağıdaki telefon numaralarının kime  ait olduklarını karşılarına yazınız.
    A. 154:
    ………………………………………………
    B. 155:
    ………………………………………………
    Cevap:
  • 9) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız.
    ( ) Taşıt içinde giden kişiye yaya denir.
    ( ) Trafik kurallarına uymak herkesin görevidir.
    ( ) Yayalar, kırmızı ışık yandığında karşıya geçer.
    ( ) Duran iki aracın arasından geçmek tehlikelidir.
    ( ) Alkollü araç kullanmak, trafik kazalarına sebep olur.
    ( ) Gemilerin yük ve yolcu aldıkları yerlere hava alanı denir.
    ( ) Trafik işaret levhalarına zarar vermemeliyiz.
    ( ) Otobüs, gemi ve uçak demir yolu ulaşımında kullanılır.
    ( ) Etrafı kırmızı üçgen şeklindeki trafik işaret levhaları uyarı anlamı taşır.
    ( ) Duran taşıtların arasından inerek taşıt yoluna inebiliriz.
    Cevap:
  • 10) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne ad verilir?
    A- yaya kaldırımı
    B- yol kenarı
    C- orta refüj
    D- trafik işaretleri
    Cevap: A
  • 11) Araç içinde bulunmayan, kara yolu üzerinde hareketli ya da hareketsiz olan insanlara ne denir?
    A) yolcu
    B) görevli
    C) yaya
    D) sürücü
    Cevap: A
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi, taşıt yolundan karşıya geçenlerin kazaya neden olabilecek davranışlarındandır?
    A) Taşıt yolunun solunu ve sağını kontrol etmek
    B) Yaya geçitlerinden geçmek
    C) Karşıya, acele ederek ve koşarak geçmek
    D) Trafik polisinin olduğu yerden geçmek
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D); yanlış olanların başına (Y) yazınız.
    Ulaşımda en güvenli ve en ekonomik yolculuk demir yollarında yapılır.
    Trafik kurallarına uymak herkesin görevidir.
    Bisiklet, kaykay ve paten kullanırken kask ve dizlik takmalıyız.
    Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    Cadde ve sokaklar güvenli oyun alanlarıdır.
    Alkollü araç kullanmak, trafik kazalarına sebep olur.
    Trafik işaret levhaları yaya ve sürücülere trafikte nasıl davranmaları gerektiğini anlatır.
    Cevap:
  • 14) Taşıtların ve yayaların kavşaklardan geçişini düzenleyen ışık sistemine ne denir?
    A-trafik levhası
    B-yaya geçidi
    C-ışıklı trafik işaret cihazı
    D-yaya kaldırımı
    Cevap: C
  • 15) Yayalara yanan KIRMIZI ışığın anlamı nedir?
    A-Yayalar geçebilir.
    B-Yayalar hazır olur.
    C-Yayalar hızlı geçer.
    D-Yayalar durur.
    Cevap: D
  • 16) Aşağıdakilerden hangisi taşıt yolundan karşıya geçeceklerin kazaya neden olabilecek davranışlardan biridir?
    A-Taşıt yolunun sağını ve solunu kontrol ederek geçmek.
    B-Yaya geçitlerinden geçmek.
    C-Trafik polisinin olduğu yerden geçmek.
    D-Duran araçların önünden,arasından,arkasından geçmek.
    Cevap: D
  • 17) Karayollarında trafik işaret ve cihazlarının korunma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
    A-Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak.
    C-Sürücülerin daha hızlı gitmelerini sağlamak.
    B-Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek.
    D- Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak.
    Cevap: A
  • 18) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    a) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
    b) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
    c) En kısa yol nereyse oradan geçmek.
    d) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.
    Cevap: C
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?
    a) Kaldırımda yürüyen insanlara saygılı davranırım.
    b) Karşıya geçerken park etmiş arabaların arasından geçerim.
    c) Karşıya geçmek istediğimde güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
    d) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ederim.
    Cevap: B
  • 20) Kimler güvenli çocuk koltuğu kullanmalıdır?
    a) Boyu 150 cm’den kısa 36 kg’ın altında olan çocuklar
    b) Hastalar
    c) Yaşlılar
    d) Engelliler
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder