...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin öğelerinden biri değildir?
    A) okul
    B) yayalar
    C) trafik polisi
    D) taşıtlar
    Cevap: A

  • 2) “Ülkemiz trafiğindeki araçların direksiyonu ………..taraftadır ve trafik ………….. işlemektedir.” İfadesinde noktalı yerlere hangi kelime ikilemeleri gelmelidir?
    A) sağ- soldan
    B) sol -soldan
    C) sağ-sağdan
    D) sol-sağdan
    Cevap: B

  • 3) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına (D), yanlış olanların başına (Y) koyunuz.
    (    ) 1. Trafikte hareketsiz ve hareket halinde bulunan insanlara yaya  denir.
     
    (    ) 2. Kara yolunda insan ,hayvan ve yük taşımak amacıyla kullanılan motorlu,motorsuz ve özel amaçlı araçlara taşıt denir.
     
    (    ) 3. Trafiği denetleyen ve düzenleyen görevli bekçidir.
     
    (    ) 4. Yaya olarak eve giderken en güvenli yolları seçmeliyiz.
     
    (    ) 5. Gece yaya yürürken üzerimizde koyu renkli kıyafetler olmalıdır.
     
    (    ) 6. Yayalar için KIRMIZI ışık yandığında karşıdan karşıya geçmeliyiz.
     
    (    ) 7. Acil Yardım Merkezinin telefon numarası 112 ‘dir.
     
    (   ) 8. Karşıdan karşıya geçerken alt ve üst geçitler,yaya geçitleri,okul geçitleri ile trafik polisinin olduğu yerleri kullanmalıyız.
     
    (    ) 9. Duran aracın önünden ve arkasından karşıya geçmeliyiz.
     
    (    ) 10. Çevremizde gördüğümüz trafik işaret ve  levhalarını korumalıyız.
    Cevap:

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Yaşlılara yer vermek
    B) Emniyet kemeri takmak
    C) Otobüse sırayla binmek
    D) Araç içinde camdan dışarı sarkmak
    Cevap: D

  • 5) Aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi hava yolu taşıtlarından biridir?
    A-traktör
    B-kayık
    C-helikopter
    D-tren
    Cevap: C

  • 6) Trafikte aşağıdaki davranışlardan hangisi yanlıştır?
    A) Karşıdan karşıya geçişlerde yaya ve okul geçitlerini kullanmalıyız. B) Karşıya geçişlerde alt geçitleri kullanabiliriz.
    C) Taşıtlardan inişte sol kapıyı kullanmalıyız. D) Şehir içinde yürürken kaldırımları tercih etmeliyiz.
    Cevap: C

  • 7) Kara yolunda karşıdan karşıya geçerken nasıl davranmalıyız?Açıklayalım








    Cevap:

  • 8) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız.
    ( ) Karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, tekrar sola bakıp, yolun ortasında tekrar sağa bakılır. ( ) Yaya geçidi, ışıklı işaret cihazı ,alt ve üst geçit güvenli geçiş yerlerindendir. ( ) Yaya kaldırımında yürürken kaldırımın taşıt yoluna yakın olan tarafından yürümeliyiz. ( ) Şekli üçgene benzeyen trafik levhaları, sürücüleri uyarır. ( ) Yaya kaldırımı olmayan yollarda, yolun solundan yürürüm.
    Cevap:

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi, taşıt yolundan karşıya geçenlerin kazaya neden olabilecek davranışlarındandır?
    A) Taşıt yolunun solunu ve sağını kontrol etmek
    B) Yaya geçitlerinden geçmek
    C) Karşıya, acele ederek ve koşarak geçmek
    D) Trafik polisinin olduğu yerden geçmek
    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen bilgilerin başına doğru olanların (D),yanlış olanların ise (Y) koyunuz.
    (......) Acil Yardım Merkezinin telefon numarası 112'dir.
    (......) Hareket halindeki araçlara asılmak ve tutunmak çok eğlencelidir.
    (.....) Trafikte kırmızı ışık sürücülere ''GEÇ'' anlamındadır.
    (......) Okul servislerinde emniyet kemeri takılmasına gerek yoktur.
    (......) Trafikte düzeni ve güveni sağlayan kişiye TRAFİK POLİSİ denir.
    Cevap:

  • 11) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanla-rından biri değildir?
    A) Çocuk parkları
    B) Spor alanları
    C) Cadde ve Pazar yeri
    D) Evimizin bahçesi
    Cevap: C

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanlarından biridir?
    A-çocuk parkı
    B-sokaklar
    C-araç park yerleri
    D-ana yollar
    Cevap: A

  • 13) Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?
    a) Yayalar geçebilir.
    b) Yayalar bekler.
    c) Yayalar hazırlanır.
    d) Yayalar hızlı geçer.
    Cevap: B

  • 14) Trafik işaret levhalarına zarar veren biri ile karşı-laşıldığında aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğru olmaz?
    A) Görmezlikten gelebiliriz
    B) Zabıtayı arayabiliriz
    C) Trafik zabıta ekiplerini aramalıyız
    D) Trafik polisi aranmalıdır.
    Cevap: A

  • 15) Bir trafik kazasını gördüğümüzde yaralıların hastaneye götürülmesi ve tedavilerinin yapılması için aşağıdaki numaralardan hangisini aramak doğru olur?
    A) 112
    B) 177
    C) 110
    D) 163
    Cevap: A

  • 16) KIRMIZI renk trafik işaret levhalarında hangi anlama gelir?
    A-yasak
    B-bilgilendirme
    C-uyarı
    D- tehlike
    Cevap: A

  • 17) Kara yollarında trafik işaret levhalarının konulma amacı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Sürücülere yolun açık olduğunu bildirmek
    B) Düzenli ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmak
    C) Sürücülerin daha hızlı gitmelerin sağlamak
    D) Sürücülerin daha yavaş gitmelerini sağlamak.
    Cevap: B

  • 18) Aşağıdakilerden hangisi, taşıt yolundan karşıya geçenlerin kazaya neden olabilecek davranışlarındandır?
    a) Taşıt yolunun solunu ve sağını kontrol etmek.
    b) Yaya geçitlerinden geçmek.
    c) Karşıya, acele ederek ve koşarak geçmek.
    d) Trafik polisinin olduğu yerden geçmek.
    Cevap: C

  • 19) Aşağıdakilerden hangisi trafik kazalarına sebep olmaz?
    A) Trafiğe uykusuz ve alkollü çıkılması
    B)Trafik kurallarına ve trafik levhalarına dikkat edilmemesi
    C) Karşıdan karşıya geçerken trafik ışıklarına dikkat edilmesi
    D) Aşırı yağışların yolu kayganlaştırması veya yolların buzlanması
    Cevap: C

  • 20) İnsanların yoldan karşıya geçmesi için yolun üzerinde çizgilerle belirlenmiş alanlara ne denir?
    A) Yaya geçidi
    B) Banket
    C) Üst geçit
    D) Trafik işaret levhası
    Cevap: B




  • Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.