...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Karşıdan karşıya geçerken aşağıdakilerden hangisi uyulması gereken kurallardan biri değildir?
    A) En kısa yol nereyse oradan geçmek .
    B) Yaya geçidi olan yollarda yaya geçidini kullanmak.
    C) Üst geçit bulunan yollarda üst geçidi kullanmak.
    D) Önce sola, sonra sağa tekrar sola bakarak karşıya geçmek.
    Cevap: A
  • 2) Şekli daire şeklinde olan trafik levhaları ne ifade eder?
    A) Bilgi veren
    C) Düzenleme (yasaklama)
    B) Uyaran
    D) Hiçbir anlamı yoktur.
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi emniyet kemeri kullanma nedenlerinden değildir?
    A) Aracın içinden fırlamayı önlemek.
    B) Kaza anında diğer yolculara zarar vermemek.
    C) Keyifli bir yolculuk geçirmek.
    D) Ani frenlerde alabileceği darbeleri önlemek
    Cevap: C
  • 4) Taşıt yolundan karşıya geçerken nereler tercih edilmemelidir?
    A) Trafik görevlisinin bulunduğu yerler.
    B) Bize en yakın olan yerler.
    C) Işıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerler.
    D) Okul veya yaya geçitleri
    Cevap: B
  • 5) Trafik işaret levhalarından;

    I. Yuvarlak şeillerde olanlar yasaklayıcı levhalardır.
    II. Üçgen şeklinde olanlar uyarıcı levhalardır.
    III. Kare-dikdörtgen şeklinde olanlar bilgilendirici levhalardır.
    Yukarda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

    A) I ve III
    B) I – II
    C) Hepsi
    D) Hiçbiri
    Cevap: D
  • 6) “Cadde ve sokaklarda yayaların güvenli yürü-mesi için yapılmış ve yoldan biraz yüksek yer-lere……….denir.” ifadesini en uygun hangi
    kelime tamamlar?

    A) geçit
    B)kaldırım
    C) tünel
    D) yol
    Cevap: B
  • 7) Aşağıdaki çocuklardan hangisinin yaptığı davranış yanlıştır?
    A) Eser, yüksek sesle gülen arkadaşını uyarıyor.
    B) Furkan, otobüsün koltuğuna yazı yazan ufak çocuğu uyarıyor.. C) Serhat,otobüste yanına oturan teyzeye eliyle şakalar yapıyor. D) Dilara, arka koltukta kulaklıkla müzik dinliyor.
    Cevap: C
  • 8) Taşıt yolunda yayaların güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlayan işaretle belirlenmiş alana ne ad verilir?
    A-yaya kaldırımı
    B-yaya geçidi
    C-okul geçidi
    D-taşıt
    Cevap: B
  • 9) Trafik işaret levhalarının anlamları ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A- Silinip kazındıklarında anlamını korurlar.
    B- Çeşitli konularda sürücü ve yayaları uyarırlar.
    C- Yol ve trafik hakkında bilgi verirler.
    D- Trafiğin düzenlenmesini sağlarlar.
    Cevap: A
  • 10) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne denir?
    A) Yaşlılara yer vermek
    B) Emniyet kemeri takmak
    C) Otobüse sırayla binmek
    D) Araç içinde camdan dışarı sarkmak
    Cevap: D
  • 11) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne denir?
    A) Cadde
    B) Sokak
    C) Ana yol
    D) Yaya kaldırımı
    Cevap: D
  • 12) Aşağıdaki ulaşım araçlarından hangisi Demir Yolu araçlarından biri değildir?
    A-metro
    B-otobüs
    C-tramvay
    D-tren
    Cevap: B
  • 13) KARE şeklindeki trafik levhaları hangi amacı taşımaktadır?
    A-YASAK
    B-BİLGİLENDİRME
    C-UYARI
    D-TEHLİKELİ
    Cevap: B
  • 14) Bisiklet ,kaykay ,paten …vb. araçları kullanırken takmamız gereken veya güvenli kullanmak için neler takmalıyız?






    Cevap:
  • 15) Bisiklet binmek için kaç yaşını bitirmek gerekir?






    Cevap:
  • 16) Aracın ön koltuğunu oturabilmek için en az kaç yaşında olmak gerekir?






    Cevap:
  • 17) Aşağıdaki trafikle ilgili terimlerin anlamlarını yazınız?
    Sürücü:
    Yolcu:
    Yaya:
    Cadde:
    Sokak:
    Yaya kaldırımı:
    Cevap:
  • 18) Aşağıdaki cümlelerin doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız
    ( )Paten kullananların kask, dizlik ve dirseklik gibi malzemeleri takmaları gereklidir.
    ( )Bisiklet kullananlar özellikle rampada kayarken dizlik, dirseklik ve kask takmalarına gerek yoktur.
    ( )Emniyet kemeri kazaları önler.
    ( )Çocuklar altı yaşından sonra aracın ön koltuğunda oturabilir.
    ( )Arabaların arka koltuğunda oturanların emniyet kemeri takmalarına gerek yoktur.
    ( )Trafikte düzeni ve güvenliği sağlayan kişiye “trafik polis” denir.
    ( )Taşıt yolunda yayaların güvenli geçebilmelerini sağlamak üzere, trafik işaretleri ile belirlenmiş alanlara “yaya kaldırımı” denir.
    Cevap:
  • 19) İnsan, hayvan ve araçların karayolu üzerindeki hal ve hareketlerine ne denir?
    a) Karayolu
    b) Ulaşım
    c) Taşıt yolu
    d) Trafik
    Cevap: D
  • 20) Yolculuk sırasında aşağıdaki davranışlardan hangisi doğrudur?
    a) Araç içerisinde yüksek sesle konuşmak.
    b) Aracın penceresinden sarkmak.
    c) Aracı kullanan şoförle konuşmak.
    d) Araç içerisinde emniyet kemerini takıp oturmak.
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder