...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) üçgen tehlike uyarı anlamındadır.
    B) daire yasaklama anlamındadır.
    C) kare ve dikdörtgen bilgilendirme anlamındadır.
    D) dikdörtgen serbest geçiş anlamındadır.
    Cevap: D
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanlarından birisi değildir?
    A) Çocuk parkları
    B) Okul bahçeleri
    C) Kenarı çevrili arsalar
    D) Sokaklar
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi yanlış bir davranıştır?
    A) Karşıya geçerken park etmiş arabaların arasından geçerim.
    B) Kaldırımda yürüyen insanlara dikkat ederim.
    C) Karşıya geçmek istediğimde güvenli geçiş yerlerini kullanırım.
    D) Kaldırımda yürüyen insanlara saygılı davranırım.
    Cevap: A
  • 4) Bir trafik kazasını gördüğümüzde yaralıların hastaneye götürülmesi ve tedavilerinin yapılması için aşağıdaki numaralardan hangisini aramak doğru olur?
    a) 112
    b) 177
    c) 110
    d) 163
    Cevap: A
  • 5) Tramvay ve metro hangi ulaşım yoluna ait taşıtlardandır?






    Cevap:
  • 6) Aşağıdakilerden hangisi bisiklet, kaykay, paten, kızak gibi araçlardan düşülmesi sonucunda oluşan hafif yaralanma değildir?
    A) Çürük
    B) Sıyrık
    C) Kırık
    D) Bere
    Cevap: C
  • 7) Taşıt sürücüsünün sağ sinyali belirli aralıklarla yanıp sönmektedir. Bu durumda, taşıt sürücü ne yapmayı düşünüyordur?
    A) Arabasının arızalandığını belirtiyor.
    B) Biraz sonra sağ tarafa döneceğini belirtiyor.
    C) Tehlikeli bir durum olduğunu belirtiyor.
    D) Yolun soluna döneceğini belirtiyor.
    Cevap: B
  • 8) Aşağıdakilerden hangisi yaya kaldırımında koşuş-turmanın sakıncalarından biri olamaz?
    A) Koşarken,ufak çocuklara çarpabiliriz. .
    B) Hamile veya bebeğini taşıyan insanlara çarpabiliriz. C) Kaldırım üzerinde giden biseklete çarpabiliriz.
    D) Yaşlı ve engelli kişilere çarpabiliriz.
    Cevap: C
  • 9) I-Alperen şoförle muhabbet ediyor.
    II-Mustafa, gazetesini okurken bir yandan gülümsüyor.
    III- Erdi, telefondaki arkadaşına fena kızıyor.
    IV-Nida, kulağındaki kulaklıkla bir yandan dışarıyı seyrediyor.
    Yukarıdaki kişilerden hangisi veya hangilerinin otobüs içndeki davranışları yanlıştır?

    A) Alperen – Nida
    B) Mustafa - Erdi
    C) Alperen - Erdi
    D) Nida
    Cevap: C
  • 10) Yaya kaldırımının olmadığı yerlerde arkadaş-larımızla birlikte yürürkenaşağıdaki davranış-lardan hangisini yapmamız sakıncalı olur?.
    A) Yürürken, karşıdan gelen taşıtları görebilecek şekilde yürümeliyiz . B) Yürürken cep telefonundan kulaklıkla müzik dinleyebiliriz. .C)Sıra halinde yürümeliyiz.
    . D) Asfalt yola yakın olmamalıyız.
    Cevap: B
  • 11) Trafiği düzenlemekle görevli kişi kimdir ?






    Cevap:
  • 12) Trafikte taşıt içerisinde bulunmayan, hareketli veya hareketsiz halde bulunan insanlara ne ad verilir?
    A-yolcu
    B-yaya
    C-sürücü
    D-kaldırım
    Cevap: B
  • 13) Aşağıdaki bilgilerden doğru olanın yanına (D), yanlış olanın yanına (Y) yazınız
    ( ) Ulaşımda en güvenli ve en ekonomik yolculuk demir yollarında yapılır.
    ( ) Trafik kurallarına uymak herkesin görevidir.
    ( ) Bisiklet, kaykay ve paten kullanırken kask ve dizlik takmalıyız.
    ( ) Okul servislerinde emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    ( ) Cadde ve sokaklar güvenli oyun alanlarıdır.
    ( ) 10 yaşından küçük çocuklar aracın ön koltuğunda oturabilirler.
    ( ) Trafikte düzeni ve güvenliği sağlayan kişiye “trafik polisi” denir.
    Cevap:
  • 14) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin güvenliğini sağlamakla görevli kişidir?
    A-öğretmenler
    B-doktorlar
    C-trafik polisi
    D-mühendisler
    Cevap: C
  • 15) Yayaların geçmesi için yolun üzerinde beyaz çizgilerle belirlenmiş alanlara ne denir?
    A-tabela
    B-üst geçit
    C-yaya kaldırımı
    D-yaya geçidi
    Cevap: D
  • 16) Yayaların yürümek için kullandığı alana ne denir?
    A-cadde
    B-sokak
    C-yaya kaldırımı
    D-ana yol
    Cevap: C
  • 17) Trafik levhaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi YANLIŞTIR?
    A-Trafik levhalarına yazı yazmak ,boyamak.
    B-Trafik levhalarını korumak.
    C-Trafik levhalarına uymak.
    D-Trafik levhalarına zarar verenleri uyarmak.
    Cevap: A
  • 18) Okula giderken kullanabileceğimiz güvenli yollardan 4 tane yazınız.







    Cevap:
  • 19) Aşağıya 3 tane güvenli oyun alanlarından yazınız ve buraları neden seçmeliyiz?






    Cevap:
  • 20) Aşağıdaki trafikle ilgili terimlerin anlamlarını yazınız?
    Yaya geçidi:
    Okul geçidi:
    Trafik polisi:
    Işıklı trafik cihazı:
    Trafik işaret levhaları:
    Taşıt:
    Cevap:
Yorum Yap
Gönder