...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi kara yolu ulaşımı aracıdır?
    A) uçak
    B) gemi
    C) otobüs
    D)feribot
    Cevap: C
  • 2) Herhangi bir ulaşım aracının içinde seyahat eden kişiye ne denir?
    A) Yaya
    B) Yolcu
    C) Sürücü
    D) Pilot
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdaki ulaşım türlerinden hangisi en hızlı ve en pahalıdır?
    A) Demir yolu
    B) Kara yolu
    C) Hava yolu
    D) Deniz yolu
    Cevap: C
  • 4) Bir trafik kazasını gördüğümüzde yaralıların hastaneye götürülmesi ve tedavilerinin
    yapılması için aşağıdaki numaralardan hangisini aramak doğru olur?

    A) 112
    B) 177
    C) 110
    D) 163
    Cevap: A
  • 5) Yasin okula gidip gelirken en güvenli yolu kullanmıyor. Yasin’in kullandığı yol nasıldır?
    A) Yaya kaldırımı vardır.
    B) Trafik işaret ve levhaları vardır.
    C) Çukur, tümsek gibi bozukluklar vardır.
    D) Alt ve üst geçit vardır
    Cevap: C
  • 6) “Taşıt trafiğine açık yollarda yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için işaretlerle(çizgilerle) ayrılmış alana” ne denir?
    A) Banket
    B) Kaldırım
    C) Yaya geçidi
    D) Bulvar
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki levhalardan hangisi şehirler arası yollardaki sürücüler için belirlenmiş trafik işaret levhalarından biri değildir?
    A) Sağa tehlikeli viraj levhası
    B) Sollama yasağı başlangıcı
    C) Yaya geçidi levhası
    D) Tünel yaklaşımı levhası
    Cevap: C
  • 8) Gece yürüyüşlerinde sürücüler tarafından kolay fark edilmek için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
    A) Koyu renk kıyafetler giyilmelidir.
    B) Yansıtıcı özelliği olan kıyafetler tercih edilmelidir.
    C) Yavaş hareket edilmelidir.
    D) Tek sıra hâlinde yürünmelidir.
    Cevap: B
  • 9) Trafikte, bisiklet kullanan bir sürücünün hangi davranışı sergilemesi doğrudur?
    A). Gidona torba, file asarak yük taşımak. . B ) Yaya kaldırımından gitmek.
    C ) Bisikleti tek elle kullanmak.
    .D ) Ağır giden araçlara tutunmamak.
    Cevap: B
  • 10) Aşağıda verilen sözcükleri ilgili cümlelere uygun biçimde yazınız.
    kara - trafik polisi – trafik işaretleri – bilgi - kurallarına – sesli - trafik – hayatı – kask - zarar

    1-Kare şeklindeki trafik işaret levhaları …………….. amaçlıdr.
    2-Trafiği düzenlemekte görevli olan kişiye………………………………….….denir.
    3-Trafik ……………………………..uymalıyız.
    4- Bisiklet, otomobil ve kamyon ………………. yolunda kullanılan araçlardır.
    5-Trafiği düzenlemek için kullanılan özel işaretlere …………………………… denir.
    6- Bisiklet kullanırken ………………. takmalıyız.
    7-Trafik işaretlerine …………… verilmesi yaya güvenliğine ve ülke ekonomisine olumsuz etki yapar.
    Cevap:
  • 11) Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanı değildir?
    A- okul bahçesi
    B- oyun parkı
    C- evin bahçesi
    D- sokak
    Cevap: D
  • 12) Bisiklet kullanırken aşağıdakilerden hangisini kullanmamız gerekli değildir?
    A- dirseklik
    B- kask
    C- eldiven
    D- dizlik
    Cevap: C
  • 13) Yayalara yanan kırmızı ışık ne anlama gelir?
    A- Yayalar geçebilir.
    B- Yayalar hazırlanır.
    C- Yayalar bekler.
    D- Yayalar hızlı geçer.
    Cevap: C
  • 14) Trafik levhaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Trafik levhalarına yazı yazmak
    B) Trafik levhalarını korumak
    C) Trafik levhalarına uymak
    D) Trafik levhalarına zarar verenleri uyarmak
    Cevap: A
  • 15) Aşağıda verilen bilgilerin başına doğru olanların (D),yanlış olanların ise (Y) koyunuz.
    (.....) Duran aracın önünden ,arasından ve arkasından karşıya geçmeliyiz.
    (.....)Trafikte hareketli ve hareketsiz halde bulunan insanlara yaya denir.
    (.....)Yaya olarak eve giderken en güvenli yolları seçmeliyiz.
    (.....)Yayalar için KIRMIZI ışık yandığında karşıdan karşıya geçmeliyiz.
    (.....)Karşıdan karşıya geçerken alt ve üst geçitler ,yaya geçitleri,okul geçitleri ile trafik polisinin olduğu yerleri kullanmalıyız.
    Cevap:
  • 16) Araçlar hangi ışıkta harekete geçmelidir?
    A-KIRMIZI
    B-SARI
    C-YEŞİL
    D-TURUNCU
    Cevap: C
  • 17) Taşıt içinde giden insanlara ne denir?
    a) Trafik
    b) Yaya
    c) Yolcu
    d) Taşıt
    Cevap: B
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi insanlardan kaynaklanan trafik kazası nedenlerinden değildir?
    a) Sis
    b) Alkol
    c) Uykusuzluk
    d) Dikkatsizlik
    Cevap: A
  • 19) Aşağıdakilerden hangisi bir denizyolu ulaşım aracıdır?
    a) Otobüs
    b) Vapur
    c) Helikopter
    d) Tramvay
    Cevap: B
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerindendir?
    a) Alt geçit
    b) Üst geçit
    c) Trafik polisinin bulunduğu yer
    d) Hepsi
    Cevap: D
Yorum Yap
Gönder