...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdakilerden hangisi 4.sınıfa giden bir çocuğa verilebilecek bir sorumluluktur?
    a-) Market alış-verişi sırasında yardım etmek
    b-) Eve gelen faturaları ödemek
    c-) Kardeşlerinin ihtiyaçlarını belirlemek
    d-) Bankamatikten evin ihtiyacı kadar para çekmek
    Cevap: A
  • 2) Devlet aşağıdaki durumların hangisinde insanın yaşam hakkını engelleyebilir ?
    a-) seferber
    b-) sıkıyönetim
    c-) Deprem
    d-) Hiçbiri
    Cevap: D
  • 3) Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından birisidir?
    A) Eğitim hakkı.
    B) Otomobil kullanma hakkı.
    C) İşte çalıştırılma hakkı.
    D) Seçimlere katılma hakkı.
    Cevap: A
  • 4) Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biri olamaz?
    A) Sağlıklı yaşam hakkı
    B) Askerlik yapma hakkı    
    C) Yeterli beslenme, barınma hakkı        
    D) Eğitim görme hakkı
    Cevap: B
  • 5) Aşağıdakilerden hangisi sorumluluğu tanımlar?
    A) Bir kişinin kendi davranışlarının sonuçlarını üstlenmesidir.
    B) Boş yere konuşmaktır.
    C) Herhangi bir işe karışmamaktır.
    D) Her şeyi ben bilirim, ben yaparım demektir.
    Cevap: A
  • 6) Okul zamanı gelen bir çocuk hangi hakkını kullanmaya başlamıştır?
    A)Çalışma hakkı
    B) Mülkiyet hakkı
    C) Eğitim hakkı
    D) Yaşama hakkı
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdaki cümlelerden doğru olanın başına (D) yanlış olanın başına (Y)yazınız.
    ( ) İnsan düşünme özelliği olan akıllı bir varlıktır.
    ( ) Temel haklar başkasına devredilebilir.
    ( ) Yaşama hakkı olmadan diğer haklar kullanılamaz.
    ( ) On sekiz yaşından küçük olan kişiler çocuk olarak tanımlanır.
    ( ) İnsan çevresine karşı sorumlu olmalı.
    Cevap:
  • 8) İnsanın temel haklarının kullanımı ne zaman başlar ve biter?
    A) Doğumdan 18 yaşına kadar.
    B) 18 yaşından ölene kadar.
    C) Doğumdan ölüme kadar.
    D) Okula başlamasından okul bitene kadar
    Cevap: C
  • 9) Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından birisidir?
    A) Eğitim hakkı.
    B) Otomobil kullanma hakkı.
    C) Bir işte çalıştırılma hakkı.
    D) Seçimlere katılma hakkı.
    Cevap: A
  • 10) Aşağıdakilerden hangisi insanlar arasındaki farklı kişilik özelliklerine örnek gösterilmez?
    a. Sakin- hareketli
    b. dağınık- düzenli
    c. çekingen- girişken
    d. zeki- akıllı
    Cevap: D
  • 11) İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisi olamaz?
    A. Akıllı olması
    B) Merak etmesi
    C) Ses çıkarması
    D) Soru sorması
    Cevap: A
  • 12) Aşağıdakilerden hangisi en önemli temel hak ve hürriyetimizdir?
    A)Seçme seçilme hakkı
    B)Yaşama Hakkı
    C) Özel hayatın gizliliği hakkı
    D)Eğitim hakkı
    Cevap: B
  • 13) İnsanlar ne zaman daha fazla özgürlük ve bağımsızlık kazanırlar?
    A) Çocukluk zamanlarında
    B) Çocukluktan yetişkinliğe geçtiklerinde
    C) İhtiyarlık zamanlarında
    D) Okulu bitirdiklerinde
    Cevap: B
  • 14) Boşlukları uygun kelimeler ile doldurun.
    * Dilekçe hakkı gereği dilekçelere ............... gün içerisinde cevap verilmek zorundadır.
    *Temel haklarımızdan sadece ………………………………..hakkı devredilebilir.
    *BİMER’e ulaşıp şikayetlerimizi iletmek için………………………………nolu telefonu aramalıyız.
    *Türk milleti için en uygun olan yönetim şekli………………………………………dir.
    Cevap:
  • 15) Temel haklarımızdan 5 tanesini yazınız.






    Cevap:
Yorum Yap
Gönder