Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    I. Sınavlarla  planlı hazırlanmak
    II. Kütüphaneye gitmek
    III. Ütünün  fişini prizden  çekmek
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri tevekkülle ilgilidir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: C
  • 2)
    I. Sınavda yüksek puan almak için çalışan öğrenci
    II. Bol ürün elde etmek için tarlasının her türlü bakımını yapan çiftçi
    III. Tedavi yollarına başvurmadan hastalığına şifa bekleyen hasta
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri tevekkülle ilgilidir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 3)

    Yüce Allah, yeryüzünde yarattığı milyarlarca canlı ve cansız varlıklardan yalnızca insanları dünya yaşamındaki davranışlarında sorumlu tutulacağını bildirmiştir.

    Buna göre insan;
    I. Akıl sahibi 
    II. Özgür irade sahibi
    III. Toplumsal varlık olması
    verilenlerden hangisi veya hangileri sebebiyle sorumludur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 4) İslam inancını benimseyen toplumlarda;
    I. İhtiyaç sahiplerine zekat ve sadaka verilir
    II. Kurban etinin bir bölümü yoksullara dağıtılır.
    III. Vakıflar kurularak halkın önemli ihtiyaçları karşılanır.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 5) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi toplumsal yasalarla ilgilidir?
    A) Kaplanların ceylanları avlaması
    B) idarecilerin ve alimlerin bozuk olması
    C) Dünyanın eksen eğikliği 
    D) Mevsimlerin olması
    Cevap: B
  • 6)
    I. Yuvarlanan taş yosun tutmaz.
    II.  İşleyen demir parıldar.
    III. Damlaya damlaya göl olur.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çalışmakla ilgilidir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 7) İman etmiş bir mümin;
    I. Nasipten fazlası olmaz.
    II. Olanda hayır vardır. 
    III. Kaderden kaçılmaz
    verilen ifadelerden hangisi veya hangilerini söyleyebilir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 8)
    I. Hz. Musa kralın zulmünden kendisine inananlarla birlikte Mısır’dan kaçmışıtr.
    II. Dinen zengin bir müslümanın malının 40’ta 1’ni fakirlere vermesiyle yapılan farz ibadete sadaka denir.
    III. Hz. Musa, kralı Allaha iman etmeye çağırmış ama bu teklifi kabul edilmemiştir.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Hz. Musa’nın denizi ikiye ayırıp açtığı yoldan kral ve adamları da geçmeyi başarmışlardır.
    B) Sadaka ibadetini isteyen istediği kadar verebilir, isteğe bağlıdır, zorunluluk yoktur.
    C) Fitre kişinin ailedeki kişi sayısı kadar her Ramazan ayında bir defa fakirlere verdiği yardımdır. 
    D) Allahın 99 isminden birisi de rızık veren anlamındaki “Rızkullah”tır.
    Cevap: A
  • 10) “Sizden herhangi birinizin sırtına bir bağ odun yüklenip satması, herhangi bir kişiden dilenmesinden hayırlıdır.
    I. Emek
    II. Rızık
    III. Hayyum
    Yukarıda  verilenlerden hangisi veya hangileri verilen ayetle ilgilidir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
  • Quiet City
  • 2021-04-17

Mükemmel