...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda eş anlam eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
    a) drinks- beverages
    b) gift- invitation
    c) games and music- entertainment
    d) guests -visitors
    Cevap: B
  • 2) Tom and Linda are getting married today . Their ___________ is at Robert’s Café. Let’s congratulate them.
    a) birthday party
    b) new year party
    c) graduation
    d) wedding ceremony
    Cevap: D
  • 3) …………… ………………?
    - In May.

    a) When is your birthday?
    b) What is your name?
    c) Where do you live?
    d) Why are you angry?
    Cevap: A
  • 4) I prefer ………………… tennis to swimming.
    a) play
    b) plays
    c) playing
    d) to play
    Cevap: C
  • 5) A: ……………………………………?
    B: I will play tennis after school.

    a) Why will you do after school?
    b) Will you play tennis after school?
    c) What will you do after school?
    d) Where will you do after school?
    Cevap: C
  • 6) A: Would you like something to eat?
    B: ………………

    a) 1 pound.
    b) Yes a sandwich please.
    c) Twelve.
    d) No,thank you.
    Cevap: B
  • 7) Your friend invites you to a garden party. You are verry happy and accept the invitation.What do you say?
    a) Could you say that again, please?
    b) No, thank you.
    c) Yes, I’d love to.
    d) Could you speak English?
    Cevap: C
  • 8) Karışık verilen kelimeleri sıraya koyarak anlamlı bir cümle oluşturunuz.
    Will-make-Meredith-friends-good-in future

    a) Meredith make will good friends in future.
    b) Meredith will make good friends in future.
    c) Meredith in future will make good friends.
    d) Meredith good will make friends in future.
    Cevap: B
  • 9) Birol: Would you like some water?
    Şenol: Yes, ____________

    a) just a little
    b) just a few
    c) one or two
    d) many
    Cevap: A
  • 10) I am bored. _________ going to the cinema?
    a) What about
    b) Shall
    c) Let’s
    d) Why don’t
    Cevap: A
  • 11) Jane: ……………………… ?
    Biily: It brings seven years of bad luck.
    Jane: It’s just a superstition.

    A) Are you all right?
    B) What does a broken mirror mean?
    C) Who are these people?
    D) What’s your lucky number?
    Cevap: B
  • 12) Mert: Here is a horseshoe for you.
    Betül: …………………… ?
    Mert: It will bring you good luck.

    A) How are you?
    B) Does she have a horse?
    C) What’s this for?
    D) Are they expensive?
    Cevap: C
  • 13) A black cat doesn’t …………………….. bad luck. It gives you joy and fun like any other cats.
    A) bring
    B) cross
    C) find
    D) see
    Cevap: A
  • 14) Look around you. If you are ………., you can find a four leaf clower.
    A) wealthy
    B) superstitious
    C) bald
    D) lucky
    Cevap: D
  • 15) Some people hang ………………….. on the walls for good luck.
    A) fortune cookies
    B) horseshoes
    C) tarot cards
    D) black cats
    Cevap: B
  • 16) You will be very …………… and you will buy everything you want.
    A) astrology
    B) lucky
    C) wealthy
    D) superstitious
    Cevap: C
  • 17) Korean people don’t wash or ………….. their hair before exams.
    A) break
    B) open
    C) throw
    D) shave
    Cevap: D
  • 18) Make a wish and ……………… on the cake.
    A) candles
    B) party hats
    C) presents
    D) guests
    Cevap: A
  • 19) Sam: …………………… ?
    Kate:Because I’m going to a fancy dress party.

    A) What colour is your new costume?
    B) Where is the party?
    C) Do you like parties?
    D) Why are you wearing this costume?
    Cevap: D
  • 20) Tom: Happy birthday to you, son !
    Son: Thanks, dad. ……………………………

    A) My grandpa is sixty now.
    B) She is very special.
    C) You never forget my birthday.
    D) It’s horrible.
    Cevap: C
  • 21) Peter: How can we ………………… to the party?
    Eva: You can call them or send invitation cards.

    A) invite the guests to the party
    B) need balloons
    C) buy some beverages
    D) make a wish
    Cevap: A
  • 22) Janet: Would you like some cookies?
    Oliver: …………………… . I like them very much.

    A) I hate it.
    B) No, thanks.
    C) Yes, please.
    D) Not now, thanks.
    Cevap: C
  • 23) ………………………. go to the theatre today?
    A) Would you like to
    B) Would you like
    C) Would
    D) Would you
    Cevap: A
  • 24) …………… a hot beverage or a cold beverage?
    A) Would you like to
    B) Would you like
    C) Would
    D) Would you
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
  • Asya arslan
  • 2021-04-01

Çocuklar çözün ve öğrenin