Taşınıyoruz! yeni, daha güçlü ve daha çok sınavlarla mebsinavlari.com adresine taşınıyoruz.
...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Diş kökünde ……………………………..oluşursa diş kaybına neden olabilir.

    Yukarıda verilen boşluğua hangisi getirilmelidir?

    A) apse
    B) anoreksiya
    C) tartar
    D) sararma
    E) kanama
    Cevap:

    A

  • 2) Günlük yapılan temizlik sonucunda;
    I. Organların gerektiği gibi çalışır
    II. Vücut direnci artar
    III. Mikroorganizmalardan ve parazitlerden korunulur
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    E

  • 3) 74 yaşında olan bir birey hangi dönem içerisindedir?
    A) Yaşlılık dönemi    
    B) Yetişkinlik dönemi
    C) Genç yetişkinlik dönemi
    D) Erken ergenlik dönemi  
    E) Erken yaşlılık dönemi
    Cevap:

    A

  • 4)
    I. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir.
    II. Vücut hızla büyür.
    III. Ruhsal ve cinsel olgunlaşa en hızlı şekilde gerçekleşir.
    Ergenlik dönemi ile ilgili olarak yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    E

  • 5)

    Erkeklerde ergenlik dönemi kızlardan ............. başlar ve daha .................... sürer

    Yukarıda verilen boşluğa sırasıyla hangisi getirilmelidir?

    A) önce - kısa
    B) sonra - kısa
    C) önce - uzun
    D) sonra - uzun
    E) önce - aynı
    Cevap:

    D

  • 6) Ergenlik çağına girmiş bir erkekte;
    I. Toplumla iç içe olma isteği   
    II. Otoriteye karşı çıkma isteği
    III. Cinsiyete aşırı ilgi
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    C

  • 7) Sürekli alkol kullanımı sonucunda;
    I. Çift görme
    II. Yiyeceklerden daha çok tat alma
    III. İşitme kaybı
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    D

  • 8)

    Kullandığımız diş fırçasını en geç ................. ayda bir değiştirmeliyiz?

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 2
    B) 4
    C) 6
    D) 8
    E) 12
    Cevap:

    C

  • 9)
    I. Kalsiyum
    II. Fosfor 
    III. İyot  
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri diş çürümesine karşı etkilidir?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    B

  • 10)
    I. Radyasyon     
    II. Gürültü       
    III. Hormonlar            
    Yukarıda ifadelerden verilenlerden hangisi veya sağlığa etki eden çevresel etmenler arasındadır?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    B

  • 11) Hastalar;
    I. Bilgi isteme                
    II. Öncelik hakkı             
    III. Tedaviyi reddetme  
    verilen ifadelerden hangi haklara sahiptir?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    D

  • 12) İlaç kullanımı sonucunda;
    I. Bağışıklığın artması                    
    II. Tedavi maliyetinin artması             
    III. Hastalığın uzaması    
    verilenlerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E) I, II ve III
    Cevap:

    B

  • 13)

    Doğuştan yada sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal yeteneklerin kaybedilmesine  ......................... denir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) hastalık     
    B) vektör    
    C) GDO
    D) engellilik     
    E) sağlık        
    Cevap:

    D

Yorum Yap
Gönder