...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Matematik 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bir doğal sayının 18 ile bölümünden kalan 5 ve bölüm 10 olduğuna göre bu sayı kaçtır?
    A) 135
    B) 155
    C) 185
    D) 193
    E) 215
    Cevap: C
  • 2) 4853A doğal sayısı 2 ile kalansız bölünebildiğine göre A'nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 8
    B) 10
    C) 14
    D) 16
    E) 18
    Cevap: E
  • 3) A7563AA sayısı 2 ile tam bölünebildiğine göre A kaç farklı değer alabilir?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: D
  • 4) 23x6y doğal sayısı 2 ile tam bölünebilmektedir. Buna göre x ve y'nin toplamının alabileceği en büyük değer aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 15
    B) 16
    C) 17
    D) 18
    E) 19
    Cevap: C
  • 5) 231A sayısının 3 ile tam bölüne bilmesi için A yerine hangi sayı gelemez?
    A) 0
    B) 3
    C) 6
    D) 8
    E) 9
    Cevap: D
  • 6) 56A24 doğal sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre A sayısının değerleri toplamı kaçtır?
    A) 10
    B) 12
    C) 14
    D) 16
    E) 18
    Cevap: B
  • 7) Rakamları farklı dört basamaklı 3A67 sayısı 3 ile tam bölünebildiğine göre A kaç farklı değer alır?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: C
  • 8) Rakamları farklı 85A4 sayısı 4 ile tam bölüne bildiğine göre A'nın alabileceği değerlerin toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 8
    B) 12
    C) 16
    D) 20
    E) 24
    Cevap: A
  • 9) Dört basamaklı 49xy sayısı 4 ile kalansız bölüne bilmektedir. Buna göre x * y'nin alabileceği en büyük değer kaçtır?
    A) 72
    B) 64
    C) 56
    D) 48
    E) 36
    Cevap: B
  • 10) Beş basamaklı 5923A sayısının 5 ile bölümünden kalan 4 olduğuna göre A'nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 11
    B) 12
    C) 13
    D) 20
    E) 23
    Cevap: C
  • 11) Dört basamaklı 3x8y sayısı hem 3 hem de 5 tam olarak bölüne bildiğine göre x alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 27
    B) 32
    C) 29
    D) 15
    E) 19
    Cevap: A
  • 12) Dört basamaklı 2x4y sayısı hem 2 ile hem de 9 ile kalansız bölünmektedir. Buna göre x * y'nin alabileceği en büyük değer kaçtır?
    A) 60
    B) 74
    C) 56
    D) 82
    E) 42
    Cevap: C
  • 13) Beş basamklı 67x9z sayısı 10 ile bölündüğünde 4 kalanını vermekte 3 ile tam bölüne bilmektedir. Buna göre x + y toplamının alabileceği en büyük değer hangisdir?
    A) 6
    B) 9
    C) 12
    D) 11
    E) 21
    Cevap: D
  • 14) Beş basamaklı 872x5 sayısı 11 ile tam bölüne bildiğine göre x kaçtır?
    A) 2
    B) 3
    C) 6
    D) 8
    E) 9
    Cevap: D
  • 15) Rakamları farklı dört basamaklı 4x5y sayısı 15 ile tam bölüne bildiğine göre x'in alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 13
    B) 15
    C) 17
    D) 11
    E) 18
    Cevap: E
  • 16) A sayısının 3 ile bölümünden bölüm B kalan 2 dir. B sayısının 4 ile bölümünden bölüm C kalan 3 tür.
    Buna göre A'ın 12 ile bölümünden kalan kaçtır?

    A) 10
    B) 11
    C) 12
    C) 8
    D) 5
    Cevap: B
  • 17) 451xy sayısı 20'ye tam bölüne bildiğine göre x kaç farklı değer alabilir?
    A) 7
    B) 4
    C) 9
    D) 10
    E) 1
    Cevap: D
  • 18) 37a51 sayısı üçe tam bölüne bildiğine göre a'nın alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?
    A) 12
    B) 15
    C) 18
    D) 20
    E) 21
    Cevap: B
  • 19) 78x5b sayısı 15 ile tam bölüne bildiğine göre x kaç farklı değer alabilir?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: C
  • 20) Rakamları birbirinden farklı beş basamaklı 34a7b sayısı 9 ile tam bölünürken 5 ile bölümünden kalan 3 dir.
    Buna göre a + b değerinin alabileceği en büyük değer kaçtır?

    A) 10
    B) 12
    C) 13
    D) 15
    E) 18
    Cevap: C
  • 21) 4,5,8 sayılarına tam bölüne bilen en küçük üç basamaklı sayı kaçtır?
    A) 140
    B) 120
    C) 160
    D) 200
    E) 240
    Cevap: B
  • 22) 3,5,7 sayılarına tam olarak bölüne bilen en büyük üç basamaklı sayının rakamları toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 23
    B) 20
    C) 19
    D) 18
    E) 14
    Cevap: D
  • 23) x ve y tam sayılardır ve
    1 < x < 9,
    4 < y < 12
    olduğuna göre 2x - y ifadesinin alabileceği en büyük değer kaçtır?

    A) 11
    B) 12
    C) 15
    D) 29
    E) 43
    Cevap: A
  • 24) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi bir önermedir?
    A) Ceylanlar hızlı koşmaktadır.
    B) Çita dünyanın en hızlı koşan hayvanıdır.
    C) Türkçe en güzel dildir.
    D) En vahşi hayvan aslandır.
    Cevap: B
  • 25)
    I. Beyaz renk en güzel renktir.
    II. İnternet yüzyılın icadıdır.
    III. Ayna görüntüyü yansıtır.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri önerme değildir?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    D) Yalnız III
    E) Yalnız II
    Cevap: A
  • 26) Aşağıda verilen önermelerden hangisi doğrudur?
    A) p: 4 + 1 < 5
    B) q: 8 x 2 = 16
    C) r: 4-1 = -3
    D) s: 2 / 1 = 1
    E) t: 1 + 1 = 0
    Cevap: B
  • 27) 6 ayrı önermenin olduğu doğruluk tablosunda toplamda kaç satır bulunur?
    A) 6
    B) 24
    C) 32
    D) 64
    E) 128
    Cevap: D
  • 28) Verilen 4 önermenin doğruluk payı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 4
    B) 8
    C) 16
    D) 32
    E) 64
    Cevap: C
  • 29) ( 1 ∧ 0 ) V ( 1 ∧ 0 ) ≡ ?
    Yukarıda verilen önermenin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 1
    B) 0
    C) Boş
    D) 1 V 1
    E) 1 V 0
    Cevap: B
  • 30)
    I. (1 V 0) V (0 ∧ 1) = 1
    II. (1 ∧ 1) ∧ (1 ∧ 0) = 0
    III. (0 V 0 ) ∧ (1 V 0) 0
    Yukarıda verilen önermelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I
    B) Yalnız II
    C) I ve II
    D) I, II ve III
    E) Hiçbiri
    Cevap: D
  • 31) ((1 ∧ 0 ) V (1 V 0)) ∧ (1 V 0)
    Yukarıda verilen işlemin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) 1 ∧ 0
    D) 1 V 0
    E) 1 ∧ 1
    Cevap: B
  • 32) Aşağıda verilen önermelerden hangisinin sonucu 1 dir?
    A) (0 ∧ 0) ∧ 1
    B) (1 ∧ 0) ∧ 1
    C) ( 1 V 1) V 0
    D) (1 V 0) ∧ 0
    E) (0 ∧ 1) V 0
    Cevap: C
  • 33) (q V p')' ∧ q
    Yukarıda verilen önermenin sonucu hangisidir?

    A) 0
    B) 1
    C) q
    D) p
    E) q'
    Cevap: A
  • 34) A={1,2,3,4,5) kümesinin 3 elemanlı alt kümelerinden kaç tanesinde 1 elemanı bulunur?
    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 8
    Cevap: D
  • 35) A={M,A,T,E,M,A,T,İ,K} kümesinin 4 elemanlı kümelerinin kaç tanesinde K harfi bulunur?
    A) 12
    B) 24
    C) 32
    D) 46
    E) 56
    Cevap: E
  • 36) A= {a,b,c}
    B= {a,b,c,d,e,f,g}
    olduğuna göre B kümesinin alt kümelerinden kaç tanesi A kümesin kapsamaktadır?

    A) 12
    B) 13
    C) 14
    D) 15
    E) 16
    Cevap: E
  • 37) A ve B boş olmayan birer küme olduğuna göre;
    A U B = 7
    A / B = 3
    B / A = 1
    ve A kümesinin alt küme sayısı 64 ve B'nin alt küme sayısı 16 olduğuna göre A ∩ B 'nin eleman sayısı hangisidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    E) 5
    Cevap: C
  • 38) s(A) = 17
    s(B) = 13
    Olduğuna göre s(A ∪ B) kümesinin eleman sayısı en az kaçtır?
    A) 4
    B) 13
    C) 17
    D) 30
    E) 41
    Cevap: C
  • 39) A, B ve C kümelerinin birbirinin alt kümeleri olmadığı bilinmektedir.
    s(A) = 2, s(B) = 8 ve s(C) = 11 olduğuna göre s(A ∪ B ∪ C) kümesinin eleman sayısı en fazla kaç olur?
    A) 8
    B) 10
    C) 13
    D) 19
    E) 21
    Cevap: E
  • 40) Bir küme ile ilgili olarak;
    I. Alt küme sayısı 5x-6 ve
    II. Öz alt küme sayısı 4x+3'tür.
    Buna göre bu kümenin eleman sayısı hangisidir?
    A) 4
    B) 7
    C) 10
    D) 17
    E) 21
    Cevap: C
  • 41) 8 < 2x + 5 <= 17 eşitsizliğini sağlayan x tamsayılarının toplamı kaçtır?
    A) 7
    B) 15
    C) 20
    D) 29
    E) 35
    Cevap: C
  • 42) 4x + 2 <= 2x + 24 olduğuna göre x'in alabileceği en büyük değer hangisidir?
    A) 9
    B) 11
    C) 13
    D) 14
    E) 17
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
  • Hatice Kılıç
  • 2021-02-04

Başarılar