...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Bütün peygamberlerin ortak mesajı ilk önce aşağıdakilerden hangisi olmuştur.
    A) Ahlaklı olmak
    B) Allah’a iman etmek
    C) Namaz kılmak
    D) Oruç tutmak
    Cevap: B
  • 2) Mucize ilgili olarak verilenlerden hangisi yanlıştır ?
    A)Peygamberler ancak Allah izniyle mucize gösterebilirler.
    B)Hz.Muhammed’e verilen en büyük mucize Kur’an-ı Kerim’dir.
    C)Mucizenin amacı insanların peygamberlere inanmalarını sağlamaktır.
    D)Mucizeler olağan olaylardır.
    Cevap: D
  • 3) “ Eğer yeryüzünde yerleşmiş gezip dolaşan melekler olsaydı, elbette onlara gökten, peygamberler olarak bir melek gönderirdik” Verilen ayette peygamberlerin insanlardan seçilmesinin sebebi olarak gösterilen özellik nedir?
    a) Meleklerin peygamberlik yapmak istemedikleri
    b) Meleklerin iyi olmadıkları için insanlara örnek olamayacakları
    c) Meleklerin peygamberlik yapamayacak olması
    d) Yeryüzünde insanların yaşaması ve peygamberlerin insanlara gönderilmesi
    Cevap: D
  • 4) Peygamberler görevlerini yerine getirirken .…….. cümlesi nasıl tamamlanırsa doğru söylenmiş olunur?
    A) Görevleri karşılığında ücret almışlardır.
    B) İnsanların sadakaları ile geçinmişlerdir.
    C) Peygamberlerin hepsi zengin oldukları için ayrıca ücret istememişlerdir. Yoksa alırlardı.
    D) Asla kişisel bir karşılık istememiş ve almamışlardır. Geçimlerini kendileri sağlamışlardır.
    Cevap: D
  • 5) İstanbul boğazından geçen gemiler boğazdan geçişi sırasında yanlarına kılavuz gemileri alırlar. Bu gemiler boğazı bilmeyen gemilere yol gösterirler. Peygamberler de aynen böyledir.
    Bu metne göre peygamberlerin insanlık için önemi nedir?

    a) İnsanların yaşamını kolaylaştırmak
    b) İnsanlara kılavuzluk yapmak
    c) İnsanları eğitmek
    d) insanlara yardımda bulunmak
    Cevap: B
  • 6) I. Tevrat İbranicedir.
    II. Tevrat beş bölümden oluşur.
    III. Tevrat Hz. Davud’a indirilmiştir.
    IV. Hz. Muhammed’e indirilen Kur’an Tevrat’ı onaylar.
    Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

    a) I, II, III
    b) II, III, IV
    c) I, III, IV
    d) I, II, IV
    Cevap: D
  • 7) Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde dört büyük kutsal kitap iniş sırasına göre doğru sıralanmıştır?
    a) Zebur-Tevrat-Kuran-İncil
    b)Tevrat-Zebur-İncil-Kuran
    c)İncil-Zebur-Tevrat-Kuran
    d)Tevrat-İncil-Zebur-Kuran
    Cevap: B
  • 8) Elif : 4 tane büyük kutsak kitap gönderilmiştir.
    Zeynep : Bazı peygamberler suhuf adı verilen kitap-çıklar gönderilmiştir.
    Necla : Son gönderilen kitap Kuran-ı Kerim’dir.
    Ferman : Gönderilen kitapların hiç birisi değiştirilme-miştir.
    Yukarıda bazı öğrencilere ait görüşlere yer veril-miştir. Hangi öğrencinin görüşü yanlıştır?

    a) Elif
    b) Zeynep
    c) Ferman
    d) Necla
    Cevap: C
  • 9) Bülent: Kuranda peygamberimizin hayatı anlatılmış-tır.
    Yusuf: Kuran’da nelere iman etmemiz gerektiği bildirilmiştir.
    Harun: Kuran’da ibadetler hakkında bilgi verilmiştir.
    Tanju: Kuran Arapça olarak indirilmiştir.
    Yukarıda bazı öğrencilere ait görüşlere yer verilmiştir. Hangi öğrencinin görüşü yanlıştır?

    a) Tanju
    b) Harun
    c) Yusuf
    d) Bülent
    Cevap: D
  • 10) Allah tarafından peygamberlere verilen ve bazı du rumlarda ortaya çıkan olağanüstü olaylara mucize de nir. Buna göre hangisi mucize değildir?
    a-) Hz. Yusuf’un kuyuya atılması
    b-) Hz. İsa’nın beşikte iken konuşması
    c-) Hz. Muhammed’in miraca çıkması
    d-) Hz. Musa’nın Firavun’dan kaçarken kızıl denizi yarması
    Cevap: A
  • 11) İlahi kitaplara imanla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    a) Müslümanlar olarak günümüzdeki Tevrat, İncil ve Zebur’a inanırız.
    b) Dinimiz, kutsal kitapların hepsine birden inanmayı öğütler.
    c) Kuran diğer kutsal kitapların varlığını kabul eder.
    d) Kitaplara iman imanın şartlarındandır.
    Cevap: A
  • 12) Allah niçin vahiy göndermiştir?
    A) İnsanları doğru yola, Allah’a kulluğa ve güzel ahlaka yöneltmek için
    B) İnsanların kültürlerini geliştirmeleri ve medeniyetler kurmaları için
    C) İnsanların bilim ve teknolojide ilerlemeleri için
    D) İnsanların savaşlar kazanarak devletler kurmaları için
    Cevap: A
  • 13) Aşağıdakilerin hangisi dört incilden biri değildir?
    A)Matta İncili B) Markos İncili
    C) Mezmur İncili D)Luka İncili
    Cevap: C
  • 14) I-Tebliğ
    II-İsmet
    III-Sünnet
    IV-Mucize
    Yukarıda verilenlerden hangileri peygamberlerin sıfatlarından değildir?

    A) Yalnız I
    B) I-III
    C) III-IV
    D) I-II
    Cevap: A
  • 15) Mucize konusunda aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
    A) Peygamberimizin en büyük mucizesi Kuranı Kerim’dir.
    B) Sıradan olaylar olup herkes mucize gösterebilir.
    C) Mucizeler ancak Allah’ın izniyle gerçekleşir.     
    D) Her peygamberin mucizesi vardır.
    Cevap: B
  • 16)

    2) “And olsun senden
    öncede peygamberler gönderdik. Onlardan sana kıssalarını anlattığımız kimseler
    de var, durumlarını sana bildirmediğimiz kimseler de var.” Ayetten hareketle
    aşağıdaki sonuçlardan hangisi ne ulaşılamaz?


    a)  Bazı peygamberler
    hakkında Kuran da bilgi verilmiştir

    b)  Kuran da ismi
    geçen peygamberlerin dışında da peygamberler vardır

    c)   Peygamberimizden
    önce de peygamber gelmiştir.







    d)  Bütün
    peygamberlerin isimleri Kuran da yazılmıştır

    Cevap: D
  • 17)

    2)  Hangis2)  Hang 



    2)  Hangisinde kutsal kitap-peygamber eşleşmesi
    yanlıştır?

    A)Tevrat-Hz.Musa’ya                           

    B)İncil-Hz. İsa’ya     

    C)Kur’an-ı Kerim-Hz. Muhammed’e   







    D)Zebur-Hz. Nuh’a

    Cevap: E
  • 18)

    12) Aşağıda
    Suhuf  verilen peygamberlerle ilgili
    eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?

    12) Aşağıda 12) AşağıA) Hz. Adem – 10 Sahife 



    B) Hz. İbrahim – 10 Sahife



    C) Hz İdris – 30 Sahife  



    D) Hz. Şit – 30 Sahife 

    Cevap: D
  • 19)
    I. İsmet: Günahlardan korunmuş olmak

    II. Emanet: Güvenilir olmak
    III. Sıdk: Doğru olmak
    Peygamberlerin sıfatları ile ilgili yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğru eşleştirilmiştir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 20) Peygamberlerin zeki, akıllı ve uyanık olması anlamına gelen sıfatı hangisidir?
    A) Fetanet
    B) Tebliğ
    C) İsmet
    D) Sıdk
    Cevap: A
  • 21) Peygamberlerin Allah'tan aldıkları buyrukları eksiksiz olarak insanlara iletmesine ..................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?
    A) Fetanet
    B) Tebliğ
    C) İsmet
    D) Sıdk
    Cevap: B
  • 22) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Allah tüm peygamberlere kitap göndermiştir.
    B) Allah'ın son gönderdiği peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) 'dir.
    C) İlk peygamber Hz. Adem'dir.
    D) Allah bazı peygamberlere suhuf indirmiştir.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
  • Huseyin
  • 2021-03-09

Teşekkürler