...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Ahmet Bey’in arabasına, Nalan Hanın kullandığı araba ile arkadan çarpmıştır.
    Buna göre; Ahmet Bey aşağıdakilerden hangisini yaparsa doğru davranmış olur?

    A) Nalan Hanım’a dikkatli olmadığı için kızmalıdır.
    B) Hiçbir şey olmamış gibi davranıp tamirciye gitmelidir.
    C) Kaza Tespit Tutanağı tutmalı ve kaza ile ilgili birkaç fotoğraf çekmelidir.
    Cevap: C
  • 2)

    Ülkemizin yönetim şekli ...........................

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) cumhuriyet
    B) oligarşi
    C) diplomatik
    Cevap: A
  • 3)
    I. Muhtarın görevlerinden biri mahalledeki ihtiyaç sahiplerini belirler ve ilgili yerlere bildiririm.
    II. Cumhuriyetle birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir.
    III. Tarihimizde milli birlik ve beraberliğimize verebileceğimiz en güzel örnek Kurtuluş Savaşı’dır
    Yukarıda  verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 4)

    Ülkemizde yerel yöneticiler ………………..yılda bir seçilir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 3
    B) 5
    C) 7
    Cevap: B
  • 5)
    I. Spor salonları
    II. Parklar
    III. Odamız
    Yukarıda  verilenlerden hangisi veya hangileri ortak kullanım alanlarındandır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    Cevap: A
  • 6) Halkın kendi kendini seçtiği milletvekilleri aracılığı ile yönetmesine ne denir?
    A) cumhuriyet
    B) oligarşi
    C) monarşi
    Cevap: A
  • 7) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Atatürk’ün kişisel özelliklerinden biri de planlı ve düzenli çalışmasıdır.
    B)  Çeşitli sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitmesine göç denir.
    C) Vali ve kaymakamlar seçimle  İle başa gelirler.
    Cevap: C
  • 8)
    I. Demokrasi
    II. Milletvekilleri
    III. Özgürlük
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri cumhuriyetin getirdikleri arasındadır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 9) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızdan biri de kaynakları bilinçli kullanmaktır.
    B) Belediye başkanları atama ile göreve alır
    C) Daha iyi hizmetler almak istiyorsak vergimizi düzenli olarak vermeliyiz.
    Cevap: B
  • 10)

    Dünya tarihine adını yazdıran ilk kadın savaş uçağı pilotu .......................... 'dir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Vecihi Hürkuş
    B) Naim Süleymanoğlu
    C) Sabiha Gökçen
    Cevap: C
  • 11)

    Fizik alanında yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülünü  alan ilk Türk bilim adamıdır.

    Açıklaması verilen kişi hangisidir?

    A) Aziz Sancar  
    B) Naim Süleymanoğlu
    C) Sabiha Gökçen
    Cevap: A
  • 12)

    Halterde rekor kırarak Dünya şampiyonu olan sporcumuzdur.

    Açıklaması verilen kişi hangisidir?

    A) Aziz Sancar  
    B) Naim Süleymanoğlu
    C) Sabiha Gökçen
    Cevap: B
  • 13) Muhtar aşağıdakilerden hangisin yönetiminde sorumlu değildir?
    A) Köy
    B) Belediye
    C) Mahalle
    Cevap: B
  • 14)
    I. Bilgi ve becerimize göre meslek seçmeliyiz
    II. Az yorulduğumuz bir meslek seçmeliyiz.
    III. İlgi alanımıza göre meslek seçmeliyiz
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    Cevap: C
  • 15) Cumhuriyetle ilgili olarak;
    I. Halk oy kullanır
    II. Demokrasi vardır
    III. Krallık yönetim şeklidir
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    Cevap: A
  • 16)

    Hava sıcaklığını ................ ile ölçeriz.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) newton
    B) termometre
    C) barometre
    Cevap: B
  • 17)

    Hava tahminlerini .................. kurumundan alırız.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Belediye
    B) Meteoroloji
    C) Valilik
    Cevap: B
  • 18) Aşağıdakilerden hangisi bir liderde bulunması gereken özelliklerden biri değildir?
    A) Dürüst
    B) Korkak
    C) Güvenilir
    Cevap: B
  • 19) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi beden dili iletişimidir?
    A) Bağırmak
    B) Fısıldayarak konuşmak
    C) Kaşlarımızı çatmak
    Cevap: C
  • 20) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha eski bir taşıttır?
    A) Uçak
    B) Fayton
    C) Tramvay
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder