Ehliyet (MTSK) Soruları 16-3 (2015 10 Ekim- Motor-Arıza Lambaları)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın öncelikli amaçlarındandır?

    A) Trafik kazalarının önlenmesi

    B) Mesleki başarının artırılması

    C) Hayati tehlikenin ortadan kaldırılması

    D) Ülkedeki sağlık sisteminin iyileştirilmesi

    Cevap: C
  • 2)

    Aşağıdaki trafik işaretlerinden hangisi tali yolda bulunur?

    Cevap: D
  • 3)

    Otoyollara girerken hangi şeridin kullanılması zorunludur?

    A) Orta şerit

    B) Hızlanma şeridi

    C) Tırmanma şeridi

    D) Yavaşlama şeridi

    Cevap: B
  • 4)

    "88-89 Kuralı" olarak bilinen ve bu sayıları ardı ardına söylemek için geçen sürede alınan yol, aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

    A) Fren mesafesini
    B) Duruş mesafesini
    C) Takip mesafesini
    D) İntikal mesafesini
    Cevap: C
  • 5)

    Manevra yapacak sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

    A) İşaret verdiği anda manevraya başlamalı
    B) Ön, arka ve yanlardaki trafiği kontrol etmeli
    C) Manevraya başladıktan sonra işaret vermeli
    D) Manevra bitmeden önce işaret vermeyi sona erdirmeli
    Cevap: B
  • 6)

    Aksine bir işaret yoksa, eğimsiz iki yönlü dar yolda, otomobil ile minibüsün karşılaşması hâlinde, hangisi diğerine yol vermelidir?

    A) Minibüs, otomobile
    B) Otomobil, minibüse
    C) Şeridi daralmış olan, diğerine
    D) Dingil ağırlığı az olan, diğerine
    Cevap: A
  • 7)

    Marşa basılıp motor çalıştığında aşağıdakilerden hangisinin sönmesi gerekir?

    A) Park lambası

    B) Sinyal lambası

    C) Şarj lambası

    D) El fren lambası

    Cevap: C
  • 8)

    Aşağıdakilerden hangisi yakıt sarfiyatını artırır?

    A) Rölanti devrinin yüksek olması

    B) Fren hidroliğinin tamamlanması

    C) Soğutma suyuna antifriz katılması

    D) Lastik hava basınçlarının kontrol edilmesi

    Cevap: A
  • 9)

    Motorda sürtünmenin azaltılarak parçaların ömrünün uzatılmasının sağlanması görevini, aşağıdakilerden hangisi üstlenir?

    A) Motor yağı

    B) Araç lastiği

    C) Fren hidroliği

    D) Akü elektroliti

    Cevap: A
  • 10)

    Araca römork bağlandığı zaman aşağıdakilerden hangisinin yapılması zorunludur?

    A) Römorka yük konulması

    B) Römorkun farlarının yakılması

    C) Römorkun üzerine branda çekilmesi

    D) Römorkun elektrik sisteminin prize takılması

    Cevap: D
  • 11)

    Egzoz susturucusu, motordaki basınçlı yanmış gazların çıkarken oluşturacağı sesin azaltılmasında görev yapar.

    Buna göre, araçlardaki egzoz susturucusu çıkarılırsa ne olması beklenir?

    A) Gürültü kirliliğinin artması

    B) Motorun ısınarak stop etmesi

    C) Gürültü kirliliğinin en aza inmesi

    D) Egzozdan siyah renkte duman çıkması

    Cevap: A
  • 12)

    Dört zamanlı benzinli motorlarda, zamanların oluşum sırası aşağıdaki gibidir.


    Buna göre, hangi zamanda yanma sonucu oluşan gazlar motor dışına atılır?

    A) Emme zamanı

    B) Sıkıştırma zamanı

    C) Ateşleme (İş) zamanı

    D) Egzoz zamanı

    Cevap: D
  • 13)

    Dizel motorlu aracın gösterge panelinde bulunan şekildeki uyarı lambasının yanıyor olması neyi bildirir?

    A) Fren hidrolik seviyesinin çok düştüğünü

    B) Arka sis lambasının yanmakta olduğunu

    C) Ön ısıtma bujilerinin çalışmakta olduğunu

    D) Egzozdan çevreyi tehdit edecek boyutta gaz yayıldığını

    Cevap: C
  • 14)

    Marş yapıldığında marş motoru yavaş dönüyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisi olabilir?

    A) Far kablo bağlantılarının oksitlenmesi

    B) Akü şarj durumunun yeterli olmaması

    C) Hava filtresinin kirlenmesi

    D) Bujilerin eskimesi

    Cevap: B
  • 15)

    Karlı ve buzlu yol kesimlerinde, araçların kaymasını önlemek amacıyla öncelikle motordan güç alan tekerleklerine, aşağıda kilerden hangisi takılır?

    A) Çekme halatı

    B) Patinaj zinciri

    C) Hız sınırlayıcı cihaz

    D) Lastik basınç sensörü

    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder