Ehliyet (MTSK) Soruları 16-2 (2015 10 Ekim- Trafik Levhaları ve Trafik Kuralları)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Olay yerinde olası tehlikelerin belirlenerek güvenli bir çevrenin oluşturulması işlemi, ilk yardımın temel uygulamalarının hangisi içinde değerlendirilir?

    A) Koruma

    B) Bildirme

    C) Kurtarma

    D) Müdahale

    Cevap: A
  • 2)

    Trafik görevlisinin, geceleyin ışıklı işaret çubuğunu şekildeki gibi hareket ettirmesinin sürücüler için anlamı nedir?

    A) Dur işareti

    B) Geç işareti

    C) Yavaşlatma işareti

    D) Hızlandırma işareti

    Cevap: A
  • 3)

    Aşağıdakilerden hangisi yandan rüzgâr işaretidir?

    Cevap: B
  • 4)


    Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

    A) Kaygan yola yaklaşıldığını

    B) Kara yolunun deniz kıyısında bittiğini

    C) Tehlikeli iniş eğimli bir kesime yaklaşıldığını

    D) Taşıt yoluna taş, kaya veya toprak düşebileceğini işareti

    Cevap: C
  • 5)


    Şekildeki trafik işareti aşağıdakilerden hangisini bildirir?

    A) Sesli ikaz cihazlarını kullanmanın yasak olduğunu

    B) Tehlikeli madde taşıtının giremeyeceğini

    C) Motorlu taşıt trafiğine kapalı yolu

    D) Durmanın yasak olduğunu

    Cevap: A
  • 6)

    Kavşaklara yaklaşırken yol üzerine çizilmiş şekildeki oklar sürücülere neyi bildirir?

    A) Durma, duraklama ve park etmenin yasaklanmış olduğunu

    B) Seyir yönüne uygun şeridin kullanılması gerektiğini

    C) Sağa ve sola dönülemeyeceğini

    D) Hızın artırılması gerektiğini

    Cevap: B
  • 7)

    Şekildeki gibi yeterince aydınlatılmamış tünele giriş yapan aracın sürücüsü, aşağıdakilerden hangisini yapmak zorundadır?

    A) Duraklamak

    B) Araç içi ışıkları yakmak

    C) Uzağı gösteren ışıkları yakmak

    D) Sadece park veya sis ışıklarını yakmak

    Cevap: C
  • 8)

    I. Geçiş yollarının önü ve üzeri

    II. Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının durakları

    III. Görüşün yeterli olmadığı tepe üstlerine yakın yerler ve dönemeçler

    Yukarıdakilerden hangileri park etmenin yasak olduğu yerlerdendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 9)

    I. Traktörler

    II. Otomobiller

    III. Motorlu bisiklet ve motosikletler

    IV. Şehirler arası yolcu taşıyan otobüsler

    Yukarıda verilen araçların hangilerinde, ilk yardım çantası bulundurulması zorunludur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) II ve IV 
    D) III ve IV
    Cevap: C
  • 10)

    Aşağıdakilerden hangisi, tescil işlemleri tamamlanmış araçların trafiğe çıkarılmasına müsaade eden ve muayene sürelerini belirleyen bir belgedir?

    A) Sürücü belgesi

    B) Araç imalat belgesi

    C) Mali sorumluluk sigortası

    D) Motorlu araç trafik belgesi

    Cevap: D
  • 11)

    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen motorlu araçların sürülmesine yetki veren belge, aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Sürücü belgesi

    B) Araç imalat belgesi

    C) Kaza tespit tutanağı

    D) Motorlu taşıt sürücü sertifikası

    Cevap: A
  • 12)

    Aşağıdakilerden hangisi, trafik kazası sırasında sürücü ve yolcunun taşıttan dışarı fırlamasını ya da başını çarpmasını önler?

    A) Engel işareti

    B) Çekme halatı

    C) Boyun korsesi

    D) Emniyet kemeri

    Cevap: D
  • 13)

    Aşağıdakilerden hangisi ruhsal yapısı bozuk sürücü davranışlarındandır?

    A) Hırslı ve kızgın olmamak

    B) Kurallara uymaya özen göstermek

    C) Başkalarının haklarına saygı göstermek

    D) Kullandıkları her araçta geçiş üstünlüğünü kendilerine ait sanmak

    Cevap: D
  • 14)

    Kaza yapan aracın ön ve arkasına, diğer araç sürücülerini yavaşlatmak ve olası bir kaza tehlikesini önlemek için aşağıdakilerden hangisi yerleştirilmelidir?

    A) Yangın tüpü

    B) Üçgen reflektör

    C) Beyaz renkte taş

    D) Teneke veya bidon gibi malzemeler

    Cevap: B
  • 15)

    Aksine bir durum yoksa, otoyollarda yolcu sepetsiz iki tekerlekli motosikletlerin azami hız sınırı saatte kaç kilometredir?

    A) 70

    B) 80

    C) 90

    D) 100

    Cevap: D
  • 16)

    Sivas'tan hareket eden bir araç, haritada görüldüğü gibi önce Konya'ya oradan da Uşak'a gitmiştir.

    Bu durumda araç hangi yönlerde hareket etmiş olur?

    A) Batı-Doğu

    B) Kuzey-Güney

    C) Güneybatı-Kuzeybatı

    D) Kuzeybatı-Güneydoğu

    Cevap: C
  • 17)

    Aşağıdaki durumların hangisinde, sürüş esnasında refleksler zayıflamış olacağından direksiyon başındaki tepkiler çok daha yavaş gerçekleşecektir?

    A) Sürüş öncesi alkollü içki içilmişse

    B) Sürüş öncesi düzenli ve yeterli uyku uyunmuşsa

    C) Molalarda kan dolaşımını artıran hareketler yapılmışsa

    D) Temiz hava için aracın camları kısa süreliğine açılmışsa

    Cevap: A
  • 18)

    Şekildeki kontrolsüz kavşakta 1 numaralı aracın sürücüsü ne yapmalıdır?

    A) Hızlanıp kavşağa girmeli

    B) Geçiş hakkını kendi kullanmalı

    C) 2 numaralı aracın geçmesini beklemeli

    D) İkazda bulunup 2 numaralı aracı durdurmalı

    Cevap: C
  • 19)

    Kanlarındaki alkol miktarı - - - - promilin üzerinde olan hususi otomobil sürücülerinin kara yolunda araç sürmesi yasaktır.

    Verilen ifadede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

    A) 0,20

    B) 0,30

    C) 0,40

    D) 0,50

    Cevap: D
  • 20)

    Şekildeki kara yolunda numaralandırılmış şeritlerden hangisi sürekli işgal edilemez?

    A) 1

    B) 2

    C) 3

    D) 1 ve 3

    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder