YGS (YKS) Matematik Soruları 3 (2012 YGS Matematik)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Olduğuna göre, m kaçtır?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    E) 7
    Cevap: A
  • 2)


    işleminin sonucu kaçtır?

    A) 5

    B) 5,5

    C) 6

    D) 6,5

    E) 7

    Cevap:

    A

  • 3)

    işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1 / 3

    B) 2 / 3

    C) 1 / 4

    D) 2 / 9

    E) 4 / 9

    Cevap:

    A

  • 4)

    Cevap:

    A

  • 5)

    x ve y birer gerçel sayı olmak üzere,

    2x - 2-y(2x+y-2)

    ifadesi aşağıdakilerden hangisine eşittir?

    A) 2x+1
    B) 2y-x
    C) 2-y+1
    D) 2-2y
    E)22y-1
    Cevap: C
  • 6)

    Yukarıda verilenlere göre, çarpma işleminin sonucu kaçtır?

    A) 8974
    B) 9072
    C) 9164
    D) 9254
    E) 9382
    Cevap: B
  • 7)


    olduğuna göre, a kaçtır?

    A) 8 / 5
    B) 13 / 4
    C) 9 / 4
    D) 13 / 3
    E) 11 / 3
    Cevap: E
  • 8)

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 7
    E) 8
    Cevap: D
  • 9)

    -2 < x < 4

    olduğuna göre, 1 -x ifadesinin alabileceği en büyük tam sayı değeri kaçtır?

    A) -3
    B) -2
    C) -1
    D) 2
    E) 3
    Cevap: D
  • 10)

    Cevap: B
  • 11)

    x, y ve z gerçel sayıları için

    olduğuna göre, x kaçtır?

    A) 8 / 3
    B) 14 / 5
    C) 3
    D) 4
    E) 7
    Cevap: D
  • 12)

    a, b ve c pozitif tam sayıları için

    olduğuna göre, a + b + c toplamı kaçtır?

    A) 7
    B) 8
    C) 9
    D) 10
    E) 11
    Cevap: D
  • 13)

    <

    olduğuna göre, 6x - 15y + 4z ifadesinin değeri kaçtır?

    A) 9

    B) 11

    C) 12

    D) 15

    E) 18

    Cevap: E
  • 14)

    a bir gerçel sayı olmak üzere, sayı doğrusu  üzerinde a’nın 1’e olan uzaklığı a +4 birimdir.

    Buna göre, |a| kaçtır?

    A) 3 / 2
    B) 5 / 2
    C) 7 / 2
    D) 7 / 3
    E) 8 / 3
    Cevap: A
  • 15)

    a ve b pozitif tam sayıları arasında

    a = EBOB(2012,b)

    bağıntısı vardır.

    Buna göre,

    I. a tek sayı ise b çift sayıdır.

    II. a çift sayı ise b de çift sayıdır.

    III. b çift sayı ise a da çift sayıdır.

    ifadelerinden hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I

    B) Yalnız III

    C) I ve II

    D) II ve III

    E) I, II ve III

    Cevap: D
  • 16)

    Üç basamaklı bir ABC sayısı için

    ABC= A3 + B3 + C3  

    oluyorsa bu sayıya bir Armstrong sayısı denir. Örneğin, 153 = 13 + 53 +33 olduğundan 153 bir Armstrong sayısıdır.

    3K1 sayısı bir Armstrong sayısı olduğuna göre, K rakamı kaçtır?

    A) 5

    B) 6

    C) 7

    D) 8

    E) 9

    Cevap: C
  • 17)

    60 cevizin tamamı, n tane öğrenciye aşağıdaki koşulla ra uygun olarak dağıtılacaktır:

    * Her bir öğrenci eşit sayıda ceviz alacaktır.

    * Her bir öğrenci en az 2, en fazla 10 ceviz alacaktır.

    Buna göre, n’nin alabileceği kaç farklı değer vardır?

    A) 5

    B) 6

    C) 7

    D) 8

    E) 9

    Cevap: B
  • 18)

    Cevap: A
  • 19)

    R gerçel sayılar kümesi üzerinde tanımlı bir f fonksiyonu

    özelliklerini sağladığına göre, f(117) değeri kaçtır?

    A) 3

    B) 4

    C) 6

    D) 7

    E) 9

    Cevap: A
  • 20)

    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder