LGS Matematik Soruları 16 (2013 Teog 1.Dönem Matematik Soruları)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Aşağıdakilerin hangisinde fraktal oluşturmanın ilk dört adımı verilmiştir?


    Cevap: B
  • 2)

    Cevap: D
  • 3)

    28 tane elma 8 kişi tarafından eşit sayıda paylaşıldığında her bir kişiye kaç elma düşer?

    A) 2

    B) 22

    C) 24

    D) 25

    Cevap: D
  • 4)

    0,000018 sayısının bilimsel gösterimi a .10x ve 0,005 sayısının bilimsel gösterimi b. 10y dir. 

    Buna göre, aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) y < x

    B) b > a

    C) a bir doğal sayıdır.

    D) x bir doğal sayıdır.

    Cevap: B
  • 5)

    Alanı 81m2 olan kare şeklindeki bir bahçenin etrafına 3 sıra dikenli tel çekilecektir. Bu bahçe için kullanılacak dikenli telin uzunluğu kaç metredir?

    A) 27

    B) 36

    C) 108

    D) 243

    Cevap: C
  • 6)

    Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğrudur?

    Cevap: D
  • 7)

    Cevap: B
  • 8)

      sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?

    A) 0,02

    B) 0,16

    C) 0,2

    D) 0,4

    Cevap: C
  • 9)

    Köşe noktalarının koordinatları A(3,3), B(1,1) ve C(1,2) olan bir üçgen y eksenine paralel 1 birim aşağı ötelenerek yeni bir üçgen elde edilmiştir.

    Yeni üçgenin köşe noktalarının apsisleri toplamı kaçtır?

    A) 3

    B) 5

    C) 6

    D) 9

    Cevap: B
  • 10)

    Aşağıdakilerin hangisinde, alanı 512 m2 olan bir dikdörtgenin kenar uzunlukları metre cinsinden verilmiştir?

    A) 5 ve 512

    B) 56 ve 55

    C) 57 ve 55

    D) 58 ve 56

    Cevap: C
  • 11)

    Cevap: D
  • 12)

    Cevap: C
  • 13)

    7-1 + 70 + 71  işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1

    B) 8 / 7

    C) 50 / 7

    D) 57 / 7

    Cevap: D
  • 14)

    Cevap: B
  • 15)

    A) 0,25

    B) 0,12

    C) 0,07

    D) 1,2

    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder