AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 4 (2019 -20120 1.Dönem 1.Oturum 551 Matematik - 5)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)



    Cevap: D
  • 2)



    Cevap: A
  • 3) Okunuşu "üç yüz yirmi milyon iki bine seksen dokuz" olan sayının birler bölüğündeki rakamlar aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 0,2 ve 9
    B) 0,2 ve 8
    C) 2,8 ve 9
    D) 0,8 ve 9
    Cevap: D
  • 4)

    Bir kasadaki elmalar 5 kişiye eşit olarak paylaştırıldığında geriye 4 elma kalıyor.

    Her bir kişi 7 elma aldığına göre başlangıçta kaç elma vardır?

    A) 39
    B) 35
    C) 33
    D) 10
    Cevap: A
  • 5)

    15 / (5-2) işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 5
    Cevap: D
  • 6)

    21 yolcusu bulunan bir otobüsten birinci durakta 5 yolcu inmiş, otobüse 1 yolcu binmiştir. İkinci durakta ise 4 yolcu inmiş, herhangi bir yolcu binmemiştir.

    Buna göre son durumda otobüste kaç yolcu vardır?

    A) 13
    B) 19
    C) 21
    D) 29
    Cevap: A
  • 7)


    Cevap: C
  • 8)

    Cevap: B
  • 9)


    Cevap: A
  • 10)

    Cevap: B
  • 11)

    Eşit aralıklarla bölünmüş sayı doğrusunda A noktasına karşılık gelen sayının ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 2,07
    B) 2,3
    C) 2,7
    D) 2,8
    Cevap: C
  • 12)

    Aslı'nın 30 lira 80 kuruşu vardır.

    Aslı'nın parasının lira cinsinden yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 308
    B) 30,8
    C) 3,8
    D) 0,308
    Cevap: B
  • 13)

    Bir bahçede 35 tane kırmızı, 29 tane pembe ve 16 tane sarı gül vardır.

    Buna göre bu güllerin yüzde kaçı sarı güldür?

    A) 20
    B) 24
    C) 32
    D) 64
    Cevap: A
  • 14)

    Cevap: D
  • 15)


    Cevap: C
  • 16)

    Aşağıdaki dörtgenlerin hangisinde [KL] köşegendir?

    Cevap: A
  • 17)

    Buna göre |DC| kaç santimetredir?

    A) 8
    B) 9
    C) 10
    D) 11
    Cevap: C
  • 18)

    Akşam saat 22.00'de uyuyan Asya, ertesi gün sabah saat 7.30'da uyanmıştır.

    Buna göre Asya'nın uyuduğu süre aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 9 sa. 30 dk.
    B) 9 sa.
    C) 8 sa 30 dk.
    D) 8 sa.
    Cevap: A
  • 19)

    Aşağıdaki dikdörtgenlerden hangisinin alanı 24 cm2 ye eşit değildir?

    Cevap:

    B

  • 20)

    Yukarıdaki dikdörtgenler prizmasının ayrıtlarının uzunlukları 5 cm, 7 cm ve 10 cm olduğuna göre yüzey alanı kaç santimetrekaredir?

    A) 190
    B) 280
    C) 310
    D) 350
    Cevap:

    C

Yorum Yap
Gönder
aoo Matematik Dersi 1. Dönem 1. Sınav Test Orta 2020-04-28
AÖO -Açık Öğretim Ortaokulu- Matematik Soruları 4 (2019 -20120 1.Dönem 1.Oturum 551 Matematik - 5)