Ehliyet (MTSK) Soruları 15-3 (2015 12 Aralık- Motor,motor arızaları)

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Işık trafik işaret cihazında yanan hangi ışık, ikaz mahiyetinde olu yanış sırasında göre yolun trafiğe kapanmak veya açılmak üzere olduğunu gsterir?

    A) Yeşil ışık
    B) Sarı ışık
    C) Kırmızı ışık
    D) Kırmızı oklu ışık
    Cevap: B
  • 2)

    Şekilde görülen araç geçme işlemiyle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

    A) 2 numaralı aracın arkadan gelen trafiği kontrol etmediği
    B) 3 numaralı aracın izlediği şeridin yanlış olduğu
    C) 1 numaralı aracın izlediği şeridin yanlış olduğu
    D) 3 numaralı aracın geçme yasağına uymadığı
    Cevap: A
  • 3)

    Trafik idari para cezasının tebliğ tarihinden itibaren en geç kaç içinde ödenmesi halinde, dörtte bir oranında indirim yapılır?

    A) 7
    B) 10
    C) 15
    D) 30
    Cevap: C
  • 4)

    Aşağıdakilerden hangisi tedbirsiz ve saygısız araç süremeye örnek değildir?

    A) Aşırı hızdan kaçınmak
    B) Korkutmak veya şaşırtmak
    C) Su, çamur ve benzerlerini sıçratmak
    D) Sigara külü ve izmaritlerini veya başka şeyleri yola atıp dökmek
    Cevap: A
  • 5)

    Aşağıdakilerden hangisinin şehir içindeki araçlarda kullanılması yasaktır?

    A) Stepne
    B) Havalı korna
    C) Güneş gözlüğü
    D) Emniyet kemeri
    Cevap: B
  • 6)

    Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen güç aktarma organının adı nedir?


    A) Volan
    B) Kavrama
    C) Vites kutusu
    D) Diferansiyel
    Cevap: A
  • 7)

    Dört zamanlı benzinli motorlarda, zamanların oluşu sırası aşağıdaki gibidir.

    Buna göre, hangi zamanda emme supabı açılır ve silindire yakıt-hava karışımı girer?

    A) Emme zamanı
    B) Sıkıştırma zamanı
    C) Ateşleme (İş) zamanı
    D) Egzoz zamanı
    Cevap: A
  • 8)

    Motor çalışır durumda iken marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

    A) Motor daha iyi yağlama yapar
    B) Motor daha yavaş döner
    C) Marş dişlisi zarar görür
    D) Motor daha hızlı döner
    Cevap: C
  • 9)

    Motor çalışır durumda iken aracın gösterge panelinde bulunan şekilde uyarı lambasının yanıyor olması neyi bildirir?

    A) Araç yakıtının bitmek üzere olduğu
    B) Araç kapılarından birinin açık kaldığı
    C) Motor yağının değiştirilesi gerektiğini
    D) Ön ısıtma bujilerinin çalışmakta olduğu
    Cevap: A
  • 10)

    I. Aşınmayı azaltmak

    II. Sürtünmeyi azaltmak

    III. Yakıt tüketimini artırmak

    Yukarıdakilerden hangileri motor yağının görevlerindendir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 11)

    Aşağıdakilerden hangisi motor soğutma suyunun azalmasına sebep olur?

    A) Fren balatalarının aşınması
    B) Isıtma bujilerinin arızalanması
    C) Hararet göstergesinin arızalanması
    D) Radyatör hortumlarının su sızdırması
    Cevap: D
  • 12)

    Aracın elektrik sisteminde bulunan sigortalardan biri yanmış ise yerine takılacak olan yeni sigortanın amper değeri eskisine göre nasıl olmalıdır?

    A) Aynı
    B) Daha büyük
    C) Daha küçük
    D) Önemli değildir
    Cevap: A
  • 13)

    I. Jant kapağı çıkartılır.

    II. Kriko ile araç kaldırılır.

    III. Bijon  somunları sökülür

    IV. Bijon somunları gevşetilir

    V. Aracın hareket etmemesi için gerekli güvenlik önlemleri alınır.

    Verilenlere göre, araç lastiğinin sökülmesinde doğru işlem sırası nasıl olmalıdır?

    A) I - II - III - IV - V
    B) II - III - I - IV - V
    C) III - II - IV - V - I
    D) V - I - IV - II - III
    Cevap: D
  • 14)

    Aracın gösterge panelinde bulunan ikaz ışığı, aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Arka sis lambası ikaz ışığı
    B) Hava yastığı ikaz ışığı
    C) Akü şarj ikaz ışığı
    D) ABS fren sistemi ikaz ışığı
    Cevap: C
  • 15)

    Benzinli motorlarda normal yanma olmasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Frenlerin ayarsız olması
    B) Bujilerin kurum bağlaması
    C) Depodaki yakıt seviyesinin azalması
    D) Lastiklerin hava basıncının fazla olması
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder