...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Zekâ Oyunları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Yukarıda verilen şekil örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 36
    B) 45
    C) 50
    D) 59
    Cevap: A
  • 2)

    Aşağıda verilen şekilde her kutucuğa sayılar bir kurala göre yerleştirilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 5
    B) 11
    C) 13
    D) 18
    Cevap: D
  • 3)

    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    D) 8
    Cevap: C
  • 4)

    Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı getirilmelidir?

    Not: Her şekil birbiri ile bağlantılıdır.


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 5)

    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 40
    B) 45
    C) 50
    D) 55
    Cevap: B
  • 6)

    Aşağıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangi harf getirilmelidir?

    A) W
    B) Q
    C) C
    D) T
    Cevap: B
  • 7)

    Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı getirilmelidir?


    A) 2
    B) 3
    C) 6
    D) 7
    Cevap: A
  • 8)

    Yukarıda verilen saat örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 2.21
    B) 2.35
    C) 2.43
    D) 2.50
    Cevap: C
  • 9)

    Yukarıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 2
    B) 5
    C) 7
    D) 11
    Cevap: C
  • 10)

    Aşağıda verilen şekilde soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı getirilmelidir? Not: Her şekli ayrı olarak değerlendirin.


    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder