...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Türkçe 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Bir yıl üç yüz altmış beş gündür. cümlesi kaç kelimeden oluşmaktadır?

    A) 5
    B) 7
    C) 11
    Cevap: B
  • 2)

    Fil, mavi bir bisiklet almıştı. cümlesi kaç kelimeden oluşmaktadır?

    A) 5
    B) 7
    C) 11
    Cevap: A
  • 3)

    Biz onu tamir ederiz. cümlesi kaç heceden oluşmaktadır?

    A) 8
    B) 13
    C) 14
    Cevap: A
  • 4)

    Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin hece sayısı en azdır?

    A) Çocuk bayramına çok az kaldı.
    B) Yaşaşın! Sonunda bahar geldi.
    C) Fil buna çok üzüldü. 
    Cevap: C
  • 5)

    Aşağıda verilen kelimelerden hangisi mektep kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) okul
    B) hastane
    C) öğretmen
    Cevap: A
  • 6)

    Aşağıda verilen kelimelerden hangisi zelzele kelimesinin eş anlamlısıdır?

    A) yarışma
    B) yağmur
    C) deprem
    Cevap: C
  • 7)

    * al  * ak * ihtiyar

    Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yukarıda verilmemiştir?

    A) Beyaz
    B) Yeşil
    C) Kırmızı
    Cevap: B
  • 8)

    Aşağıda verilen kelime ve zıt anlamı eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) boş - dolu
    B) yokuş - tepe
    C) geniş - dar
    Cevap: B
  • 9)

    Aşağıdakilerden hangisi ağlamak kelimesinin zıt anlamıdır?

    A) bağırmak
    B) susmak
    C) gülmek
    Cevap: C
  • 10)

    Aşağıda verilen kelimelerden hangisi diğerlerine göre sözlükte daha geride gelir?

    A) demlik
    B) çamaşır
    C) buğday
    Cevap: A
  • 11)

    gözleri - yakından - izlediği - Abim - bozuldu - için - televizyonu

    Yukarıda verilen kelimeleri anlamlı bir cümle oluşturarak bir araya getirildiğinde hangisi doğru olur?

    A) Abim televizyonu yakından izlediği için gözleri bozuldu.
    B) Abim gözleri bozuldu izlediği için televizyon
    C) Televizyon izlediği için yakından gözleri bozuldu abim .
    Cevap: A
  • 12)

    Aşağıda verilen kelimelerden hangisi sadece tek bir varlığı simgeler?

    A) elmalar
    B) ağaç
    C) sazlıklar
    Cevap: B
  • 13)

    * sakız  * öğrenciler  * ödevler  * duvar  * oyunlar  * kitaplar

    Yukarıda verilen kelimelerden kaç tanesi çoğuldur?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap: C
  • 14)

    Annem bakkaldan ekmek (  ) yumurta (   ) gazete ve peynir aldı (  )

    Yukarıda verilen cümlede ( ) ile gösterilen yerlere sırasıyla hangi noktalama işareti getirilmelidir?

    A) ( , ) ( . ) ( . )
    B) ( ; ) ( . ) ( ... )
    C) ( , ) ( , ) ( . )
    Cevap: C
  • 15)

    Ayşegül  Trabzon (  )dan ne zaman gelecek (  ) İmdat  (  ) yangın var(  )

    Yukarıda verilen cümlede ( ) ile gösterilen yerlere hangi noktalama işareti bulunmaz?

    A) ( ... )
    B) ( ? )
    C) ( ! )
    Cevap: A
  • 16)

    Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?

    A) ma-si-ne => sinema
    B) çü-lük-göz => gözcülük
    C) daş-ar-ka => arkadaş
    Cevap: C
  • 17)

    Fil, mavi bir bisiklet almıştı. Arkadaşı maymun ve aslanı yanına çağırdı. Hiçbiri bisiklet sürmeyi bilmiyordu.

    Maymun bir süre bisiklete binmek için uğraştı. Sonunda onu kullanmayı  öğrenmişti. File de öğretmek istedi. Fil, bisiklete binince, bisiklet “çat” diye kırıldı. Fil buna çok üzüldü. Arkadaşları “Üzülme, biz onu tamir ederiz.” Dediler.

    Yukarıda verilen metne göre aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Bisiklet mavi renktedir.
    B) Bisiklet maymunundur.
    C) Bisikleti fil kırmıştır.
    Cevap: B
  • 18)

    Aşağıda verilen cümlelerin hangisinin kelime sayısı daha fazladır?

    A) Akşam doğum günü partisi var
    B) Okullar bir süre daha tatil olacak gibi
    C) İlk bahar iyiden iyiye geldi.
    Cevap: B
  • 19)

    Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?

    A) saz
    B) yüz
    C) süz

    Cevap: C
  • 20)

    Sınıfta utanınca yanakları al oldu.

    Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimenin eş anlamlısı hangisidir?

    A) beyaz
    B) kırmızı
    C) mor

    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Türkçe Dersi 2. Dönem 1. Sınav Test Orta 2020-04-08
1.sınıf,türkçe,2.dönem,1.değerlendirme,eş,anlamlı,ve,zıt,anlamlı,kelimeler,notalama,işaretleri,kelime,ve,hece,sayısı [2]