...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Zekâ Oyunları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Yukarıda verilen şekil örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    Not: Her şekil birbiriyle ilişkilidir.

    A) 5
    B) 7
    C) 9
    D)11
    Cevap: C
  • 2)

    Aşağıda verilen karedeki sayılar bir örüntüye göre dizilmiştir. 

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    Cevap: C
  • 3)

    Yukarıda verilen şekilde örüntünün tam olarak sağlanabilmesi için soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 9
    B) 12
    C) 13
    D) 17
    Cevap: C
  • 4)


    Yukarıdaki şekilde bir zarın farklı yüzeyler belirli bir örüntüye göre verilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere zarın hangi yüzü gelmelidir?

    Cevap: D
  • 5)

    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı getirilmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 6)

    Aşağıdaki şekilde bazı harf ve sayılar belirli bir örüntüye göre kutucuklara yazılmıştır.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangi harf gelmelidir?

    A) X
    B) Z
    C) T
    D) Y
    Cevap: B
  • 7)

    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 4
    B) 6
    C) 9
    D) 10
    Cevap: B
  • 8)

    Yukarıda verilen domino taşlarında örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere kaç nokta getirilmelidir?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    D) 6
    Cevap: D
  • 9)

    Aşağıda verilen şekillerde harfler ve sayılar bir kurala göre yerleştirilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 0
    B) 3
    C) 7
    D) 9
    Cevap: A
  • 10)


    Yukarıda verilen şekilde örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 1
    B) C
    C) F 
    D) 7
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder