...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Zekâ Oyunları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Yukarıda verilen şekilde her bir resim bir sayıyı temsil etmektedir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 5
    B) 8
    C) 14
    D) 21
    Cevap: B
  • 2)

    Yukarıda verilen şekilde her bir resim bir sayıyı temsil etmektedir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 7
    B) 18
    C) 35
    D) 40
    Cevap: C
  • 3)

    Aşağıda verilen şekilde 3 x 3'lük kareler içerisinde bazı kareler belirli bir örüntüye göre dolu olarak verilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    Cevap: B
  • 4)

    Yukarıda verilen şekil örüntüsüne göre soru işareti ile gösterilen yere hangi harf getirilmelidir?

    A) K
    B) L
    C) O
    D) W
    Cevap: C
  • 5)

    Aşağıda verilen şekil de kutucuklar içerisine yazılan rakamlar bir örüntüye göre verilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 4
    B) 7
    C) 8
    D) 9
    Cevap: D
  • 6)

    Aşağıda üç ayrı 2x2 kutucuktan oluşan kareler verilmiştir. Bu kareler içerisine yazılan sayılar belirli bir kurala göre verilmiştir.


    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir? (Not: Her kare bir biri ile ilişkilidir)

    A) 25
    B) 32
    C) 39
    D) 46
    Cevap: A
  • 7)

    Yukarıda domino taşları adım adım bir örüntüye göre verilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yerde kaç tane nokta olmalıdır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    D) 5
    Cevap: D
  • 8)

    Yukarıda verilen üçgende saylar kutucuklar içerisine belirli bir kurala göre yazılmıştır.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 9
    B) 11
    C) 14
    D) 17
    Cevap: C
  • 9)

    Yukarıda verilen sihirli karede soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 5
    B) 6
    C) 7
    D) 8
    Cevap: C
  • 10)

    Aşağıda verilen şekilde örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    Cevap: A
  • 11)

    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4
    Cevap: D
  • 12)

    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangi sayı getirilmelidir?

    A) 8
    B) 9
    C) 12
    D)17
    Cevap: A
  • 13)

    Yukarıda verilen şekilde her şekil içerisinde sayılar ve harfler bir kurala göre yerleştirilmiştir.

    Buna göre soru işareti ile gösterilen yere hangi harf getirilmelidir?

    A) L
    B) J
    C) E
    D) M
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder