...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF İngilizce 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) My grandpa is very……….He gives me pocket Money every week.
    a) stingy
    b) funny
    c) clumsy
    d) generous
    Cevap: D
  • 2) Which one is different ?
    a) outgoing
    b) shy
    c) slim
    d) kind
    Cevap: C
  • 3) Murat Boz is a young singer and he is very handsome.He was born on 7th of March,1980.He is 36 years old.He is of medium height.He has got short dark hair with hazel eyes.He is so funny and generous.

    What is he like ?

    a) young singer
    b) handsome
    c) funny and generous
    d) of medium height
    Cevap: B
  • 4) Jeremy ............. short and medium weight .......... long dark hair.
    A) is / with
    B) has got / and
    C) is / and
    D) has got / with
    Cevap: B
  • 5) What is Jane like?
    ……………………….than Turkish

    a)outgoing
    b)beautiful
    c)curly hair
    d)fat
    Cevap: B
  • 6) She is very …………She helps people.
    a.lazy
    b.funny
    c.helpful
    d.rude
    Cevap: C
  • 7) She is a…………….girl.She is never late.
    a.lazy
    b.stingy
    c.shy
    d.punctual
    Cevap: D
  • 8) Gökçen:What is your sister like?
    Eylül: - - - - .

    a) She is kind and helpful.
    b) She has got long hair.
    c) She is beautiful.
    d) She is tall and slim.
    Cevap: A
  • 9) My deskmate is a(n) - - - - girl. She says ‘OK’
    to everything.

    a) easygoing
    b) hardworking
    c) stubborn
    d) forgetful
    Cevap: A
  • 10) A: _______ were you yesterday?
    B: I was at the cinema.

    a) Where
    b) When
    c) Why
    d) What
    Cevap: A
  • 11) I don’t want to be friends with Yiğit because he is…
    a) selfish
    b) outgoing
    c) generous
    d) sincere
    Cevap: A
  • 12) What does he look like?
    a)He is tall and well-built
    b)He is quiet and shy
    c)He is outgoing and energetic
    d)He is selfish and stubborn
    Cevap: A
  • 13) Taner : ……………………….?
    Yusuf: In 1985.

    A)Where were you yesterday?
    B) Who was your teacher?
    C) When were you born?
    D) What’s the matter?
    Cevap: C
  • 14) Verilen cümleye anlamca en yakın olanı bulun.
    “Ahmet always help poor people.”

    A)Ahmet is a mean man.
    B)Ahmet is a stingy man.
    C)Ahmet is a generous man.
    D)Ahmet is a rude man.
    Cevap: C
  • 15) Verilen cümleye anlamca en yakın olanı bulun.
    “Selin always break plates..”

    A)Selin is a sociable girl.
    B)Selin is a clumsy girl.
    C)Selin is a reliable girl.
    D)Selin is a trustworthy girl.
    Cevap: B
  • 16) Deniz : Merve is my best friend.
    Sally : Why?
    Deniz : Because she always tells the truth.
    Sally : I see, you mean - - - - .
    Konuşmayı tamamlayan seçenek hangisidir?

    A) She is energetic
    B) She is generous
    C) She is honest
    D) She is mean
    Cevap: C
  • 17) Seyhan:………………..?
    Perihan: He is friendly and generous.

    A) What is your brother like?
    B) What does your mum do?
    C) Where do you live?
    D) What does your sister look like?
    Cevap: A
  • 18) Kate: Who is…………..in your class?
    Sally: Clair. She only thinks herself.

    A) attractive
    B) clumsy
    C)selfish
    D) helpful
    Cevap: C
  • 19) Kevin:……………………?
    Charles: She is a pretty woman with hazel eyes.

    A) What is your mum like?
    B) What does your mother do?
    C) Do you have a brother?
    D) What does your mother look like?
    Cevap: D
  • 20) Richard:……………………….
    Conrad: I was born in Salt Lake.

    A) When did you marry?
    B) Where was you born?
    C) When was you born?
    D) When is your birthday?
    Cevap: B
  • 21) Nermin: Who is………….in your family?
    Şeyma: My sister. She always breaks something.

    A) stingy
    B) clumsy
    C)selfish
    D) helpful
    Cevap: B
  • 22) Tom: How can you count on Selim?
    John: Because………………..

    A) He never tells the truth.
    B) He always tells the truth.
    C) He breaks people’s heart.
    D) He helps poor people.
    Cevap: B
  • 23) A:________________________ ?
    B: He is handsome with short black hair.

    a-What is he like?
    b-Where was he born?
    c-What does he look like?
    d-What does he do?
    Cevap: A
  • 24) My grandmother cannot remember things. Because she is ___________.
    a-thoughtful
    b-clumsy
    c-lazy
    d-forgetful.
    Cevap: D
  • 25) -A:_________ was he born?
    B: in 1938.

    a-Where
    b-When
    c-What time
    d-Which
    Cevap: C
  • 26) A:__________ did you have lunch?
    B: At half past twelve.

    a-What
    b-Where
    c-How often
    d-What time
    Cevap: D
  • 27) A:_________ do you do bungee jumping?
    B: Twice a week

    a-What
    b-Where
    c-How often
    d-What time
    Cevap: C
  • 28) Hangi eşleştirme yanlıştır?”
    a) easy-going - Personality
    b) punctual - Physical Appearance
    c) well-built - Physical Appearance
    d) clumsy –Personality
    Cevap: B
  • 29) . A: _______ do you go to your swimming trainings?
    B: Every weekend.

    a) When
    b) What time
    c) How often
    d) Where
    Cevap: C
  • 30) Aşağıdaki kelimeler zıt anlamlarıyla verilmiştir. Buna gore hangisi yanlıştır?
    a) overweight X slim
    b) tall X short
    c) punctual X selfish
    d) generous X stingy
    Cevap: C
  • 31) A: …………………………………… .
    B: He is clever optimistic and helpful.

    a) What does he like?
    b) What does he look like?
    c) What is he like?
    d) What does he do?
    Cevap: C
  • 32) Tom:_________________?
    Dennis:Four times a month.

    A)How often do you play tennis?
    B)How do you play tennis?
    C)Where do you play tennis?
    D)Why do you play tennis?
    Cevap: A
  • 33) Seçeneklerden hangisi fiziksel bir özellik belirtmektedir?
    A) Can is honest.
    B) Can is well-built.
    C) Can is kind.
    D) Can is easygoing.
    Cevap: B
  • 34) Erdem is always late for school. He always says 'I am sorry, I am late' Erdem should be ………………..…..
    A) stubborn
    B) forgetful
    C) punctual
    D) generous
    Cevap: C
  • 35) You are very ………………….. You never change your mind or ideas.
    A) generous
    B) stubborn
    C) thoughtful
    D) easy-going
    Cevap: B
  • 36) “My best friend, Emre, is a very ………………… boy. He loves sharing his things and giving presents. But my brother is very …………………. He always speaks badly to people.”
    Yukarıda boşluklara gelebilecek en uygun kişilik özelliği nelerdir?

    a. Stingy / polite
    b. Generous / rude
    c. Kind / Trustworthy
    d. Funny / serious
    Cevap: B
  • 37) 11. “My father is very ……………….. nowadays. He broke many plates and glasses.”
    Yukarıdaki cümleye gelebilecek en uygun kelime hangi şıkta verilmiştir?

    a. Stubborn
    b. Clumsy
    c. Serious
    d. Jealous
    Cevap: B
  • 38) A:………………………….. was Albert Einstein born?
    B: On the 14th of March, 1879. Yukarıdaki soruya gelebilecek en uygun kelime hangi şıkta verilmiştir?

    a. When
    b. Where
    c. Which
    d. Who
    Cevap: A
  • 39) A: ……………………………. do you practice?
    B: I practice four times a week.
    Boşluğa hangi soru kelimesini getirirsek B’deki cevabı almış oluruz?

    a. How much
    b. How many
    c. How can
    d. How often
    Cevap: D
  • 40) A:………………………… do you play football?
    B: Once a week.

    a) How often
    b) What
    c) Who
    d) How much
    Cevap: A
  • 41) My sister is very ______. She always shares her money and toys.
    a) generous
    b) rude
    c) stingy
    d) optimistic
    Cevap: A
  • 42) …………… ………………?
    - In May.

    a) When is your birthday?
    b) What is your name?
    c) Where do you live?
    d) Why are you angry?
    Cevap: A
  • 43) Refika: …….do you go to school everyday?
    Kader: ……….

    A) Where / on foot
    B) What / by bus
    C) How / By bus
    D) What time / On foot
    Cevap: C
  • 44) Büşra:There is a new girl in my class. Her name is Sıla.
    Duru: ____________________________?
    Büşra: She is tall and slim.She has got lovely long hair.

    A) What does she like
    B) What is she like
    C) What does she do
    D) What does she look like
    Cevap: B
  • 45) A: __________
    B: Because we need them for oxygen.

    a. How can we stop global warming
    b. Why are rain forest important
    c. Which gas is more important
    d. What should we do to save
    Cevap: B
  • 46) Ali: ……………………………..?
    Derya: Last week.

    A) Who did you swim with?
    B) How did you swim?
    C) When did you swim?
    D) Why did you swim?
    Cevap: C
  • 47) My grandfather is very ………………..
    He gives me money every week.

    a.stingy
    b. Generous
    c.stubborn
    d.clumsy
    Cevap: B
  • 48) Tom:………………………….?
    Amanda: in 2001.

    a. What time do you get up?
    b. What day was yesterday?
    c. When were you born?
    d. What is the time now?
    Cevap: C
  • 49) Sally: ………….. do your parents get up?
    Sam: At six o’clock in the morning.

    a. How often
    b. What time
    c. Which
    d. how
    Cevap: B
  • 50) İstanbul is the ……………………………. city in Turkey.
    a. beautiful
    b. most beautiful
    c. more beautiful
    d. the most beautiful
    Cevap: D
  • 51) There are many footballers in FB . But Emmanuel EMENİKE is …………. of them all.
    a.better
    b. best
    c.the best
    d. better than
    Cevap: B
  • 52) F. Aşağıdaki eşleştirmeleri yapınız.
    A. 09:45
    B. 06:30
    C. 10:21
    D. 03:50
    ______ It is half past six.
    ______ It quarter to ten.
    ______ It twenty one past ten.
    ______ It is ten to four.
    Cevap:
  • 53) What is your best friend like?
    a)He is well-built and handsome.
    b)He is outgoing and sympathetic.
    c)He is fat but tall.
    d)He likes football.
    Cevap: B
  • 54) An elephant is ………………. than a cow.
    a)more big
    b)smaller
    c)more small
    d)bigger
    Cevap: D
  • 55) Elif: …… İpek and Selim watch TV a lot?
    Hacer:Yes, ……

    a. Do/ she does
    b. Do/ he does
    c. Does/ they do
    d. Do/ they do
    Cevap: C
  • 56) A:……………was Albert Einstein born?
    B:He was born in Germany.

    a)When
    b) Where
    c)Why
    d)Who
    Cevap: B
  • 57) Ali : How often does Neymar train?
    Koray : He trains ____________.

    a) last week
    c) twice a week
    b) in Barcelona
    d) two weeks ago
    Cevap: C
  • 58) Hangi eşleştirme yanlıştır?
    a) easygoing - Personality
    b) punctual - Physical Appearance
    c) well-built - Physical Appearance
    d) clumsy –Personality
    Cevap: B
  • 59) Emre: …………………………………?
    Halil: She is honest but a little selfish.

    a. What does Ece look like?
    b. What is Kerem like?
    c. Do you like Müslüm?
    d. What is your aunt like?
    Cevap: D
  • 60) I am 45 kg. but My brother is 55 kg. I am ………........than my brother
    a. slimmer
    b. fatter
    c.shorter
    d)taller
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
  • hatice70
  • 2020-03-30

7.sınıf test