...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Türkçe 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Yaz geldiği için havalar çok sıcaktı. Okullar tatil olmuştu. Herkes sıcaktan bunalmıştı. Her tarafa kar yağmıştı. İnsanlar oturmak için serin yerler arıyordu.

    Yukarıdaki paragrafın anlamını bozan cümle aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yaz geldiği için havalar çok sıcaktı.   
    B) Her tarafa kar yağmıştı.
    C) Herkes sıcaktan bunalmıştı.
    Cevap: B
  • 2)

    Aşağıda verilen resmin yanda verilen heceleri birleştirerek ismini yazınız.

    Not: Heceleri yuvarlak içerisine alınız.

    .............................................

    Cevap: lavobo
  • 3)

    Aşağıda verilen resmin yanda verilen heceleri birleştirerek ismini yazınız.

    Not: Heceleri yuvarlak içerisine alınız.

    .............................................

    Cevap: domates
  • 4)

    Aşağıda verilen resmin yanda verilen heceleri birleştirerek ismini yazınız.

    Not: Heceleri yuvarlak içerisine alınız.

    .............................................

    Cevap: zürafa
  • 5) Aşağıda verilen kelimelerden hangisinin sesteşi yoktur?
    A) kır
    B) kablo 
    C) yüz
    Cevap: B
  • 6) Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde sesteş kelime kullanılmıştır?
    A) Merdivenden aşağı indim
    B) Ödevlerimi yaptım
    C) Biraz uydum
    Cevap: B
  • 7)

    Görkem( ) Mina ve Ecrin parkta salıncakta sallanıyorlar( )

    Yukarıda verilen cümlede parantez içerisine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

    A) ( , )( . )
    B) ( , )( , )
    C) ( . )( . )
    Cevap: B
  • 8)

    Aşağıda verilen cümleler parantez içlerine hangisinde farklı bir noktalama işareti gelmelidir?


    A) Silgimi kim aldı( )
    B) Kimin kalem ucu var( )
    C) Piknik için ip( ) top ve örtü aldım.
    Cevap: B
  • 9)

    Kırtasiyeden defter( ) kalem( ) silgi ve kalemtıraş almayı unuttun mu( )

    Yukarıda verilen cümlede parantez içlerine sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

    A)( , ) ( , ) ( ? )
    B) ( , ) ( , ) ( . )
    C) ( , ) ( ! ) ( ? )
    Cevap: B
  • 10)

    Adamın biri Hoca( ) ya( ) ( )Hocam( ) şu senin eşeğini bir günlüğüne bana verir misin( ) Ormandan biraz odun getireceğim( ) der( ) Hoca, eşeğini vermek istemez( ) Adama( ) ( )Eşek evde yok( ) der( ) Tam bu sırada eşek ahırda anırmaya başlar( ) Anırma sesini duyan adam( ) ( ) Aşk olsun Hocam( ) bunca yıllık komşuyuz( ) Eşeğin evde olmadığını söylüyorsun( ) Bak işte ahırdan sesi geliyor( ) der( ) Hoca( ) ( ) Adam( ) senin yaptığın da iş mi( ) Saçı sakalı ağarmış Hoca( )ya değil de eşeğe mi inanıyorsun( ) der( )

    Yukarıda verilen parçanın noktalama işaretlerini uygun olarak giriniz.

    Cevap: -
  • 11)

    Yukarıda verilen isimlerden kaç tanesi çoğuldur?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap: B
  • 12)

    *havuç     *laleler    *kaplumbağalar    *otobüs    *bayraklar     *palyaço    *kaplan    *kiviler

    Yukarıda verilen kelimelerden kaç tanesi tekildir?

    A) 3
    B) 4
    C) 5
    Cevap: B
  • 13)

    Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde çoğul isim kullanılmamıştır?

    A) Dişlerimi iyice fırçaladım
    B) Bahçede sadece köpek vardı
    C) Öğretmenler ve öğrencileri dersteydi
    Cevap: B
  • 14)

    Aşağıda verilen keliemlerden hangisinin zıt anlam karşılığı yoktur?

    A) hızlı
    B) sessiz
    C) oturmak
    Cevap: C
  • 15)

    Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde özel isim kullanılmıştır?

    A) Akşam eve hırsız girdi
    B) Ayşe sessizce oturuyordu
    C) Babam bana oyuncak hediye aldı
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder