...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilim Uygulamaları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıdaki alanların hangisinde güneş enerjisi kullanılmaz?
    A) Uydu ve uzay teknolojisinde
    B) Trafik lambalarında
    C) Sokak ve cadde aydınlatması için.
    D) Araçlara yakıt sağlamak için
    Cevap: D
  • 2)

    Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre en büyüktür?

    A) Dünya
    B) Evren
    C) Uzay
    D) Güneş
    Cevap: B
  • 3) Bir bezelye hücresi için;
    I. Köşeli görünüme sahiptir.
    II. Sentrozom vardır.
    III. Kloroplast bulundurur
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 4) Aşağıda verilen özelliklerden hangisi hayvan hücreleri için doğru değildir?
    A) Hücre duvarı bulunmaz.
    B) Sentrozom görülmez
    C) Çok sayıda koful vardır.
    D) Kloroplast bulunmaz.
    Cevap: B
  • 5)

    Günlük hayatımızda gördüğümüz ve kullandığımız katı, sıvı ve gaz maddelerin büyük bir kısmını karışımlar oluşturur.

    Buna göre karışımlarla ilgili olarak;
    I. Kimyasal özellikler değişir.
    II. En az iki maddeden oluşur.
    III. Saf madde değildirler
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: B
  • 6)

    Karışımı oluşturan maddelerin karışımın her tarafına eşit miktarda dağılmadığı karışımlara heterojen karışımlar denir.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi heterojen karışımdır?

    A) Ayran
    B) Maden suyu
    C) Serum
    D) Kolonya
    Cevap: A
  • 7) Çözeltilerle ilgili olarak;
    I. Hetorojen karışımlardır.
    II. Katı, sıvı veya gaz olarak isimlendirilirler.
    III. Çözen ve çözüdüden oluşur.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: B
  • 8)
    I. Taneciğin boyutu
    II. Sıcaklık
    III. Karıştırma
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çözünme hızını etkiler?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 9)


    Yukarıda verilen şekildeki karışımla ilgili olarak;

    I. Çözeltidir

    II. Buharlaştırma yöntemi ile ayrışabilir.

    III. Homojen karışımdır.

    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 10)

    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çözeltiye (homojen karışıma) örnektir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 11)
    I. Tatlı su elde etmede
    II. Isınmada
    III. Elektrik enerjisi elde etmede
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri güneş enerjisi ile elde edilebilinir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 12) Çukur aynalarla ilgili olarak;
    I. Işığı bir noktaya toplar
    II. Görüş alanı oldukça geniştir.
    III. Cisimleri büyüterek gösterir.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: C
  • 13) Aşağıdakilerden hangisi çukur ayanların kullanım alanlarından biri değildir?
    A) Teleskoplar
    B) Projeksiyon cihazları
    C) Mikroskop
    D) Makyaj aynaları
    Cevap: B
  • 14)

    Yukarıda verilen görüntü hangi tür ayna ile oluşmuştur?

    A) Düz ayna
    B) Tümsek ayna 
    C) Çukur ayna
    D) Ters ayna
    Cevap: A
  • 15)

    Yukarıda verilen görüntüde ayna nesneleri gerçek boyutundan küçük olarak göstermektedir.

    Buna göre bu ayna türü aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Düz ayna
    B) Tümsek ayna 
    C) Çukur ayna
    D) Ters ayna
    Cevap: B
Yorum Yap
Gönder