...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    * Ağaç
    * Kaplumbağa
    * Koltuk
    * Araba
    Yukarıda verilen varlıklardan kaç tanesi cansız varlıktır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap: A
  • 2) Hareketin bir çok şekli vardır. Bunlardan bir tanesi de sallanma hareketidir. Aşağıda verilenlerden hangisi sallanma hareketine örnek olabilir?
    A) Arabanın ilerlemesi
    B) Bebek beşiğinin hareket etmesi
    C) Suyun kanaldan akması
    Cevap: B
  • 3) Aşağıdaki bilim adamlarından hangisi ampulü icat etmiştir?
    A) Graham Bell
    B) Thomas Edison
    C) Tesla
    Cevap: B
  • 4) Ses ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Bir enerjidir.
    B) Gözle görülür.
    C) Boşlukta ilerlemez.
    Cevap: B
  • 5) Canlı varlıklar dışarıdan bir ............ aldıkları zaman tepki gösterirler.
    Yukarıdaki boşluğa hangisi gelmelidir?
    A) tepki
    B) uyum
    C) uyarı
    Cevap: C
  • 6)


    Şekildeki gibi tohumun gelişerek ana bitkiye benzeme sürecidir.

    Yukarıda tanımı verilen kavram hangisidir?

    A) yetişme
    B) üreme
    C) çimlenme
    Cevap: C
  • 7)

    Yukarıda verilen resimlerden kaç tanesi doğal çevredir?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: C
  • 8)

    İnsan eliyle oluşturulmuş çevreye yapay çevre denir.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi yapay çevreye örnektir?

    A) Barajlar
    B) Göletler
    C) Vadiler
    Cevap: C
  • 9)

    Milli parklarımız .................... tarafından korunmaya alınmıştır.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) doktorlar
    B) devletler
    C) öğretmenler
    Cevap: C
  • 10)
    I. Güneş
    II. Hava
    III. Su
    Bitkilerin gelişip büyüye bilmesi için verilenlerden hangisine veya hangilerine ihtiyacı vardır?
    A) II ve III
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 11)

    Aşağıda verilenlerden hangisi doğal anıttır?

    A) Anıtkabir
    B) Keban Barajı
    C) Tomara Şelalesi
    Cevap: C
  • 12)

    Yukarıda verile görselde kaç tanesi doğal anıttır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap: C
  • 13)
    I. Toprak
    II. Mantar
    III. Bitki
    Yukarıda verilen varlıklardan hangisi veya hangileri canlıdır?
    A) II ve III
    B) I ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: A
  • 14)

    Aşağıdakilerden hangisi canlı varlıkların özelliklerinden biri değildir?

    A) Canlı varlıklar büyürler
    B) Canlı varlıklar yaşamlarını sürdürebilmeleri için beslenirler.
    C) Canlı varlıklar boşaltım yapmazlar
    Cevap: C
  • 15)

    Aşağıdakilerden hangisi doğal bir çevredir?

    A) Ağrıdağı
    B) 75. yüzyıl parkı
    C) Truva atı
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder