...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Okula gitmek hangi hakkımızla ilgilidir?
    A) Seçilme Hakkı
    B) Seyahat Hakkı
    C) Eğitim Hakkı
    Cevap: C
  • 2)

    Aşağıdakilerden hangisi bir liderin yapacağı harekettir?

    A) Sadece emreder
    B) Grubun diğer üyelerine çok yük yükler
    C) Grupla beraber çalışır
    Cevap: C
  • 3)

    Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

    A) Ailede herkesin söz hakkı vardır.
    B) Ailede çocukların söz hakkı yoktur.
    C) Aile kararlarında sadece anne ve baba söz hakkına sahiptir
    Cevap: A
  • 4)

    Tenefüs sonunca öğrenci zili çaldığında hangisini yapmalıyız?

    A) Lavobaya gitmeliyiz.
    B) Sınıfa girip derse hazırlanmalıyız.
    C) Öğretmen zili çalana kadar arkadaşlarımızla oynamalıyız.
    Cevap: B
  • 5)

    Evde yapılacak görevlerde iş bölümü yapılmalıdır.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğru bir iş bölümüdür?

    A) Çocuklar babalarıyla beraber işe gitmelidirler
    B) Ödevlerini tamamlayan çocuklar annelerine ev işinde yardım etmelidir.
    C) Hafta sonları çocuklar evin alışverişini yapmalıdır.
    Cevap: B
  • 6)

    Aşağıdakilerden hangisi devlet yönetiminde bulunmuştur?

    A) Atatürk
    B) Yunus Emre
    C) Mehmet Akif Ersoy
    Cevap: A
  • 7)

    Verilen duyu organımız için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

    A) Duymamızı sağlar
    B) Etrafımızdaki nesneleri görmemizi sağlar
    C) Tat alma duyu organımızdır
    Cevap: B
  • 8)

    Yukarıda verilen duyu organımız için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) Dokunma duyu organımızdır
    B) İnsanlarda normalde iki tane bulunur
    C) Her insanda kesinlikle vardır
    Cevap: C
  • 9)

    Aşağıda verilenlerden hangisi koku alma duyu organımızıdr?

    Cevap: C
  • 10)

    Murat 7 yaşında 2.sınıfa giden bir öğrencidir.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi Murat'ın sorumluluklarından biridir?

    A) Akşam yemeğini pişirmek
    B) Kişisel temizliğini yapmak
    C) Evin çatısını tamir etmek
    Cevap: B
  • 11)

    Demokratik bir ev ortamında aşağıdakilerden hangisi görülmez?

    A) Herkesin iş bölümüne dahil olması
    B) Babanın sözünün hiçbir şekilde eleştirilmemesi
    C) Herkesin eşit söz hakkına sahip olması
    Cevap: B
  • 12)

    Her birey 18 yaşına kadar çocuktur ve çocuk haklarına sahiptir.

    Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biridir?

    A) Evlenme
    B) Eğitim
    C) Askere gitme
    Cevap: B
  • 13)

    Karın yoğun olduğu ve yamacın dik olduğu bölgelerde ...................... tehlikesi görülür.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) deprem
    B) çığ
    C) sel
    Cevap: B
  • 14)

    Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde burun duyu organımız kullanılmıştır?

    A) Yemekler lezzetli kokuyor
    B) Resimdeki renkler çok canlı
    C) Kedinin tüyleri çok yumuşak
    Cevap: A
  • 15)

    Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

    A) Eşyalarımızı özenli kullanmalıyız.
    B) Bozulan bir eşyamızı hemen çöpe atmalıyız.
    C) Pislenen bir eşyanın yerine yeni bir tane almalıyız.
    Cevap: A
  • 16)

    Emniyet kemeri kimler tarafından takılmalıdır?

    A) Sadece şoför
    B) Sadece ön tarafta oturanlar
    C) Arabada oturan herkes
    Cevap: C
  • 17)

    Aşağıda verilen durumların hangisinde acil durum (112) aramalıyız?

    A) Otobüs geç kaldığında
    B) Araba kazası olduğunda
    C) Trafik sıkıştığında
    Cevap: B
  • 18)

    Aşağıdakilerden hangisi sağlık alanındaki mesleklerden biri değildir?

    A) Hemşire
    B) Polis
    C) Hasta bakıcısı
    Cevap: B
  • 19)

    Sağlığına dikkat eden birisi aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

    A) Reçetesiz ilaç kullanır
    B) Dengeli beslenir
    C) Spor yapar
    Cevap: A
  • 20)

    Aşağıda verilenlerden hangisi can ve mal güvenliğini riske atar?

    A) Islak elle prize dokunmak
    B) Açık olan elektrikli aletlere yaklaşmamak.
    C) Merdivenlerden koşmadan inmek.
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder