...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Günlük işlerimizde planlı olursak aşağıdakilerden hangisi olmaz?
    A) Yapacağımız işleri zamanında bitiririz.
    B) Zamanımızı daha verimli kullanırız.
    C) Bolca zaman kaybımız olur.
    Cevap: C
  • 2)

    Aşağıda verilenlerden hangisi hayvansal besin kaynağıdır?

    Cevap: A
  • 3)

    Yukarıda verilen görseldeki besinlerden kaç tanesi bitkisel besin kaynağıdır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: C
  • 4)

    Aşağıda verilenlerden hangisi hayvansal besin kaynağı değildir?

    Cevap: C
  • 5)

    Yukarıda verilen görsellerden kaç tanesi güvenli geçiş bölgesidir?

    A) 2
    B) 3
    C) 1
    Cevap: B
  • 6)

    Yukarıda verilen levha hangi güvenli geçit içindir?

    A) Alt geçit
    B) Üst geçit
    C) Yaya geçidi
    Cevap: B
  • 7)

    Yukarıda verilen levha hangi güvenli geçit içindir?

    A) Alt geçit
    B) Üst geçit
    C) Yaya geçidi
    Cevap: C
  • 8)


    Trafik lambasında yukarıda verilen ışık (yeşil) yandığında hangisini yapmalıyız?

    A) Geçmeliyiz
    B) Beklemeliyiz
    C) Durmalıyız
    Cevap: A
  • 9)


    İlk yardım çağırmak veya ambulansı aramak için ......................... ararız.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 110
    B) 112
    C) 155
    Cevap: B
  • 10)

    Bir yerde yangın çıktığında ilk yapmamız gereken itfaiyeye haber vermek olmalıdır. İtfaiyeye ulaşmak için  ........................... aramalıyız.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) 110
    B) 112
    C) 155
    Cevap: A
  • 11)

    Aşağıdakilerden hangisi bağımsızlık simgelerimizden biri değildir?

    A) Türk lirası
    B) Bayrağımız
    C) Yemeklerimiz
    Cevap: C
  • 12)

    Aşağıda verilenlerden hangisinde yerleşim yerleri doğru olarak büyükten küçüğe doğru sıralanmıştır?

    A) köy > ilçe > il
    B) il > köy > ilçe
    C) il > ilçe > köy
    Cevap: C
  • 13)

    Mehmet'in babası Gümüşhane ilinin yöneticisidir.

    Buna göre Mehmet'in babası için hangisi doğrudur?

    A) Gümüşhane'nin valisi
    B) Gümüşhane'nin kaymakamı
    C) Gümüşhane'nin muhtarı

    Cevap: C
  • 14)

    Bağımsızlık simgelerimizden biri olan İstiklal Marşı ................................. tarafından yazılmıştır.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Mustafa Kemal Atatürk
    B) Mehmet Akif Ersoy
    C) Fazıl Hüsnü

    Cevap: C
  • 15)

    Her sene 19 Mayıs'ta kutladığımız bayram hangisidir?

    A) Gençlik ve spor bayramı
    B) Cumhuriyet bayramı
    C) Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı

    Cevap: C
  • 16)

    Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

    A) Atatürk İstanbul'da doğmuştur.
    B) Atatürk Kurtuluş savaşını başlatmıştır.
    C) Atatürk'ün mezarı Selanikte'dir.

    Cevap: C
  • 17)

    Ülkemizde kaç tane il vardır?

    A) 75
    B) 81
    C) 93
    Cevap: C
  • 18)

    Eğer yolda kaldırım yoksa yolun neresinden yürümemiz gerekir?

    A) Solundan
    B) Ortasından
    C) Sağından
    Cevap: C
  • 19)

    Aşağıdakilerden hangisi trafik lambasındaki ışıklardan biri değildir?

    A) Kırmızı
    B) Yeşil
    C) Mor
    Cevap: C
  • 20)

    Yukarıda verilen bayramlarımız için hangisi doğrudur?

    A) Dini bayramlarımızdır
    B) Resmi bayramlarımızdır
    C) Bizim bayramlarımız değildir
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi 2. Dönem 1. Sınav Test Orta 2020-03-04
1.sınıf,hayat,bilgisi,2.dönem,1.değerlendirme,soruları,hayvansal,ve,bitkisel,besinler,trafik,levhaları,bayramlarımız,yerleşim,alanları [3]