...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Temel Dinî Bilgiler 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Kur’an-ı Kerim hangi ayda inmeye başlamıştır?
    a-Muharrem
    b-Ramazan
    c-Şaban
    d-Recep
    Cevap: B
  • 2)

    Maddi durumu iyi olan kişilerin mallarının en az ................................. fakirlere vermesine zekat denir. Zekat dinimizin bizlere farz kıldığı bir ibadettir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) onda birini
    B) kırkta birini
    C) otuzda ikisini
    D) ellide üçünü
    Cevap: B
  • 3)
    I. Anne
    II. Dede
    III. Kardeş
    Yukarıda verilenlerden hangisine veya hangilerine zekat verilmez?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 4)
    I. Cuma namazı
    II. Yatsı namazı
    III. Cenaze namazı
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri farz namazlarındandır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 5)

    Hac ibadetini yerine getirirken müminlerin Kabe'nin etrafını ..................... turlamasına .................... denir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi sırasıyla getirilmelidir?

    A) 4 - ihram
    B) 5 - tavaf
    C) 7 - tavaf
    D) 7- ihram
    Cevap: C
  • 6) Meleklerle ilgili olarak;
    I. Gaybı bilirler
    II. Cinsiyetleri yoktur
    III. Yemez veya içmezler
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: B
  • 7)
    I. Her insanın sağında ve solunda Kiramen Katibin melekleri bulunur.
    II. İnsanların yaptıkları amelleri deftere yazarlar.
    III. İnsanlar ölünce mezarda ilk Kiramen Katibin melekleri tarafından sorguya çekilirler.
    Yukarıda ifadelerden verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 8)
    I. Hz. Musa'nın denizi ikiye yarması
    II. Peygamberimizin miraca çıkması
    III. Uhud savaşı
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri mucizedir?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 9)

    Müminler ahirette ilk hesaba çekileceği ibadet aşağıdakilerden hangisidir?

    A) oruç
    B) namaz
    C) zekat
    D) hac
    Cevap: B
  • 10)
    I. Kiramen Katibin - Yazıcı melekler
    II. Münker ve Nekir - Sorgu Melekleri
    III. İsrafil - Sura üflemekle görevli olan melek.
    Yukarıda verilen melek ve görevi eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 11)

    Kişinin dünyada yaptıklarının hesabını ahirette vereceğine inanması daha çok hangisi ile ilgilidir?

    A) Kadere iman
    B) Peygamberlere iman
    C) Ahirete iman
    D) Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine iman
    Cevap: C
  • 12)
    I. Kıyam: Namazda Kuran-ı Kerim'den sure veya ayet okumaktır.
    II. Rüku: Namazda eğilmek ve elleri dize koymak
    III. Kâde-i âhıre: Son rekatta oturarak ettehüyyatuyu okumak.
    Yukarıda verilen eşleştirmelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: B
  • 13)
    I. İhram
    II. Tavaf
    III. Vakfe
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri haccın farzları arasındadır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 14)

    Bir kişinin İslam dinine göre üzerine düşen görevlerden sorumlu olabilmesi için belirli kriterleri taşıyor olması gerekmektedir.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu kriterler arasında değildir?

    A) Erinlik çağına girmiş olmak
    B) Doğruyla yanlışı ayırt ediyor olmak
    C) 18 yaşına girmiş olmak
    D) Sağlığı yerinde olmak
    Cevap: C
  • 15)

    Teravih namazı ile ilgili olarak;
    I. Sadece ramazan ayında kılınır
    II. 20 rekattan oluşur
    III. Farz namazıdır.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 16)

    Aşağıda verilen ifadelerden hangisi melekler için doğudur?

    A) Ateşten yaratılmışlardır.
    B) Gaybdan haberleri vardır.
    C) Hepsinin belirli görevleri vardır.
    D) Hepsinin belirli ömürleri vardır.
    Cevap: C
  • 17) Şirkle ilgili olarak;
    I. En büyük günahtır.
    II. Affedilmeyecek günahlardandır.
    III. Allah'ı bırakıp başkalarına tapmak anlamına gelmektedir.
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 18) Allah'ın müsaadesiyle tabiat olayları ile ilgilenen melek aşağıdakilerden hangisidir?
    A) İsrafil
    B) Mikail
    C) Azrail
    D) Cebrail
    Cevap: B
  • 19)

    Ramazan ayında akşam ezanının okunmasıyla müminlerin yemeye başlamasına ne denir?

    A) imsak
    B) iftar
    C) iftihar
    D) sahur
    Cevap: B
  • 20)

    ....................... gecesi Kuran'ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olarak geçmektedir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Berat
    B) Mevlit
    C) Kadir
    D) Bayram
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder