...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    4 x 3 = a x 4 yanda verilen eşitlik için a yerine hangisi gelmelidir?

    A) 4
    B) 3
    C) 2
    Cevap:

    B

  • 2)

     

    Yukarıda verilen bölme işleminde kalan kaçtır?

    A) 0
    B) 1
    C) 2
    Cevap: A
  • 3)

    Yukarıda verilen bölme işleminde bölüm kaçtır?

    A) 6
    B) 7
    C) 8
    Cevap: C
  • 4)

    Yukarıda verilen toplama işleminde nokta ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 2
    B) 4
    C) 6
    Cevap: A
  • 5)

    Yukarıda verile şekil hangi kesiri simgelemektedir?

    A) 1 / 2
    B) 1 / 3
    C) 1 / 4
    Cevap: A
  • 6)

    Yukarıda verile şekil hangi kesiri simgelemektedir?

    A) 1 / 2
    B) 1 / 3
    C) 1 / 4
    Cevap: C
  • 7)

    Yukarıda verile yumurtaların sayısı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 4 x 8
    B) 2 + 10
    C) 2 x 8
    Cevap: C
  • 8)


    Yukarıda verile kirazların yarısı kaçtır?

    A) 6
    B) 7
    C) 10
    Cevap: B
  • 9)

    Bir bütünün üç parçaya bölünüp 2 tanesi alınıyor.

    Buna göre alınan parçanın ifade ettiği kesir hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 1 / 2
    B) 2 / 3
    C) 1 / 3
    Cevap: B
  • 10)

    27 tane bilyenin 3 tanesi kayboluyor. Geri kalan bilyeler de dört arkadaş arasında eşit bölünüyor.

    Buna göre kişi başına kaç bilye düşmüştür?

    A) 6
    B) 8
    C) 9
    Cevap: A
  • 11)

    Günde 12 sayfa okuyan Enise 60 sayfalık bir kitabı kaç günde bitirir?

    A) 5
    B) 9
    C) 13
    Cevap: A
  • 12)

    Çeyreği 4 olan bir sayının 3 fazlası kaçtır?

    A) 18
    B) 19
    C) 21
    Cevap: B
  • 13)

    Bir bakkal 3 tanesini 12 liradan sattığı defterlerden 7 adet satmıştır.

    Buna göre bakkal kaç TL kazanmıştır?

    A) 21
    B) 25
    C) 28
    Cevap: C
  • 14)

    Murat yarısı 11 olan sayı ile çeyreği 5 olan sayıların toplamını bulmak istemektedir.

    Buna göre Murat sonucu kaç bulmşutur?

    A) 28
    B) 31
    C) 42
    Cevap: C
  • 15)

    Bir sınıfta 12 sıra ve her sırada 2'şer kişi oturmaktadır. 

    Buna göre bu sınıfta toplam 27 öğrenci olduğuna göre kaç tane öğrenci ayakta durmaktadır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3
    Cevap: C
  • 16)

    Aşağıda verile ifadelerden hangisi çeyrektir?

    A) 1 / 2
    B) 1 / 3
    C) 1 / 4
    Cevap: C
  • 17)

    Aşağıda verile çarpma işlemi ve sonuçlarından hangisi doğrudur?

    A) 9 x 3 = 18
    B) 8 x 4 = 32
    C) 7 x 3 = 27
    Cevap: B
  • 18)

    4 çeyrek + 2 yarım + 1 Bütün = ? verilen işlemde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 2 bütün 1yarım
    B) 2 yarım 2 bütün
    C) 3 çeyrek 1 bütün
    Cevap: A
  • 19)

    7 + 7 + 7 + 7 + 7 = 7 x a verilen işlemde a yerine hangisi getirilmelidir?

    A) 4
    B) 5
    C) 6
    Cevap: B
  • 20)

    Verilen terazinin dengede durabilmesi için karpuzun kaç kilogram olması gerekmektedir?

    A) 4
    B) 3
    C) 2
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder
  • ALİ
  • 2020-04-30

harika olmuş.