...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Hayat Bilgisi 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)
    I. Sevgi
    II. Kin tutmak
    III. Hoşgörü
    Yukarıda verilenlerden hangisi ve ya hangileri insanlara karşı kötü duygudur?

    A) Yalnız I
    B) I ve II
    C) Yalnız II
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdakilerden hangisi temel ihtiyaçlarımızdan değildir?
    A) Barınma
    B) Eğlenme
    C) Giyinme
    Cevap: B
  • 3) Mustafa aşağıdaki durumlardan hangisinde acil olarak gerekli numarayı aramalıdır?
    A) Mahallede yangın gördüğü zaman
    B) Okul saati geldiği zaman
    C) Boğulan birini gördüğü zaman
    Cevap: B
  • 4) Alınan bir ürünün devlet tarafından kalite kontrolünü yapan kurum aşağıdakilerden hangisidir?
    A) TSE
    B) AKUT
    C) TEMA
    Cevap: A
  • 5) Ayşe bir ürün alırken aşağıdakilerden hangisine en az dikkat etmelidir?
    A) TSE damgasına
    B) Ambalajına
    C) Son kullanma tarihine
    Cevap: B
  • 6) Dini bayramlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Dinimizce bizlere tanınmış bayramlardı.
    B) İnsanları birbiriyle yakınlaştırır, küsleri barıştırır.
    C) İnsanlar tarafından ilan edilmiştir.
    Cevap: C
  • 7) Aşağıdakilerden hangisi hem görsel hem işitsel bir iletişim aracıdır?
    A) Televizyon
    B) Mektup
    C) Radyo
    Cevap: A
  • 8) Ayşe mahallelerinde bir evin yandığını görmüştür. Ayşe aşağıdaki numaralardan hangisini acil olarak aramalıdır?
    A) 110
    B) 112
    C) 155
    Cevap: A
  • 9)

    Meslek seçiminde aşağıda verilenlerden hangisini göz önünde bulundurmalıyız?

    A) Yeteneklerimizi
    B) Arkadaşlarımızın isteğini
    C) Ailemizin isteğini
    Cevap:

    A

  • 10)

    Mehmet babasından 10 tl harçlık almıştır.

    Mehmet parasını harcarken aşağıda verilenlerden hangisini yapmalıdır?

    A) Tutumlu davranmalıdır.
    B) Parasını ihtiyacı olmayan şeylere harcar
    C) Parasını çarçur eder.
    Cevap:

    A

  • 11)

    Lider biri aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

    A) Tüm işi gruba yaptırır
    B) Sadece kendi düşüncelerini uygular
    C) Grubun düşüncelerini dikkate alır
    Cevap:

    C

  • 12)

    Yaren hayat bilgisi dersinden başarılı olmayı amaçlamaktadır.

    Buna göre Yaren aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

    A) Öğretmeninden yüksek not istemelidir.
    B) Derslerine çok çalışmalıdır.
    C) Arkadaşlarını kıskanmalıdır.
    Cevap:

    C

  • 13)

    Kişinin istediği yere yerleşmesi veya istediği yere gitmesine .................. özgürlüğü denir.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) seyahat
    B) yaşama
    C) eğitim görme
    Cevap:

    C

  • 14)

    Hiranur arkadaşı İstanbul'da yaşayan amcası ile iletişime geçmek istemektedir.

    Buna göre Hiranur aşağıda verilen iletişim araçlarından hangisini kullanmalıdır?

    A) cep telefonu
    B) radyo
    C) televizyon
    Cevap:

    C

  • 15)

    Doğal sebeplerden dolayı oluşan ve sonucunda mal ve can kaybına neden olan afetlere doğal afetler denir.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğal afetlerden biridir?

    A) Trafik kazası
    B) Çığ
    C) Kalp krizi
    Cevap:

    C

  • 16)

    Yukarıda verilen resimdeki aile tipi aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Çekirdek aile
    B) Geniş aile
    C) Büyük aile
    Cevap: A
  • 17)

    Eyüp marketten süt almış ve eve geldiğinde sütün son kullanım tarihinin geçtiğini görmüştür.

    Buna göre bilinçli bir tüketici olan Eyüp aşağıdakilerden hangisini yapar?

    A) Sütü markete geri iade eder.
    B) Sütü çöpe atar
    C) Başka bir marketten süt alır
    Cevap: A
  • 18)

    Öfkelendiğimizde aşağıdakilerden hangisini yapmalıyız?

    A) Kavga etmeliyiz
    B) Arkadaşlarımıza bağırmalıyız
    C) Sakin olmaya çalışmalıyız
    Cevap: C
  • 19)

     

    İtfaiyeyi aramak için .......................... tuşlamalıyız.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) 112
    B) 110
    C) 155
    Cevap: B
  • 20)

    ................. numaralı hattan ambulansa ulaşabiliriz.

    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) 112
    B) 110
    C) 155
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder