...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF İngilizce 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)


    I. Baba
    II. Anne
    III. Kız kardeş
    Aşağıda verilen kelimlerden hangisinin karşılığı yukarıda verilmemiştir?

    A) Father
    B) Brother
    C) Mother
    Cevap: B
  • 2)

    Akşam eve amcam gelecek.
    Yukarıda verilen cümlede altı çizili sözcüğün İngilizce karşılığı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) aunt
    B) cousin
    C) uncle
    Cevap: C
  • 3)

    My grandmother is very tall.
    Yukarıda verilen cümlede altı çizili kelimenin Türkçe karşılığı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) büyük anne
    B) büyük baba
    C) erkek kardeş
    Cevap: A
  • 4)

    Aşağıda verilen kelime ve çeviri karşılığı hangisinde doğru değildir?

    A) brother - erkek kardeş
    B) sister - teyze
    C) mother - anne
    Cevap: B
  • 5)

    Are you sleepy?

    Yukarıdaki resme göre hangisini demek doğru olur?

    A) Yes, I'm sleepy
    B) No, I'm not sleepy
    C) Yes, he can sleep.
    Cevap: A
  • 6)

    I win the soccer game.

    Cümlesinin Türkçe anlamı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Ben futbol oynayabilirim.
    B) Ben futbol maçını kazandım
    C) Ben futbol maçını sevmem
    Cevap: B
  • 7)

    A: Where are you?

    B: I'm in ................

    Verilen resme göre noktalı yere hangisi getirilmelidir?

    A) living room
    B) bathroom
    C) kitchen
    Cevap: B
  • 8)

    Ayşe: My mom is making dinner in the ................

    Verilen resme göre noktalı yere hangisi getirilmelidir?

    A) living room
    B) bathroom
    C) kitchen
    Cevap: C
  • 9)

    Mustafa: We are watching tv in the ...............................


    Verilen resme göre noktalı yere hangisi getirilmelidir?

    A) living room
    B) bathroom
    C) kitchen
    Cevap: A
  • 10)

    Aşağıda verilen sayı ve eşleştirmelerden hangisi doğru değildir?

    A) 10 - ten
    B) 19 - nineteen
    C) 12 - eleven
    Cevap: C
  • 11)

    Aşağıdakilerden hangisi Are you sad? sorusuna cevap olamaz?

    A) Yes, I'm sad.
    B) No, I'm not sad.
    C) No, He is not sad.
    Cevap: C
  • 12)

    Is she young?

    Verilen görsele göre sorunun cevabı hangisi olmalıdır?

    A) No, she is not.
    B) Yes, she is
    C) Yes, he is not
    Cevap: A
  • 13)

    Murat: Is he angry?

    Verilen görsele göre sorunun cevabı hangisi olmalıdır?

    A) No, he is not.
    B) Yes, he is
    C) No, we are not
    Cevap: B
  • 14)

    Mert: What is this?

    Nuran: .............................

    Yukarıda verilen boşluğa resme göre hangisi gelmelidir?

    A) This is a book.
    B) It is a book
    C) This is a pencil
    Cevap: A
  • 15)

    Mehmet: What is the color of the door?

    Eslem: ..................................................

    Yukarıda verilen boşluğa resme göre hangisi gelmelidir?

    A) The door's color is black
    B) The door's color is pink
    C) The door's color is red
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder