...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    İnsanların, hayvanların ve araçların ulaşım yolları üzerindeki hâl vehareketlerine “trafik” denir

    Buna göre;

    I. Hayvanlar

    II. İnsanlar

    III. Binalar

    verilenlerden hangisi veya hangileri trafiğin unsurları arasındadır?

    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E)I, II ve III
    Cevap:

    E

  • 2)
    I. Devletlerin trafikleilgili yazılı kuralları bulunmaktadır.
    II. Trafik düzenini ve trafikte bireylerin güvenliğini yalnızca yazılı kurallarla sağlamak mümkündür.
    III. Her vatandaşın sosyal ve ahlaki görevi olan millî ve manevi değerler, trafik güvenliğinde sürekliliği sağlayan en önemli etmenlerdir.
    Yukarıda ifadelerden verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E)I, II ve III
    Cevap:

    E

  • 3) Güvenli ve anlaşılabilir bir trafik ortamı için sürücü ve yayalar;
    I. Empati yapabilmeli
    II. Öfke duygusuna hâkim olmalı
    III. Sen dilini konuşmalı
    verilen ifadelerden hangisi veya hangilerini yapmalıdırlar?
    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E)I, II ve III
    Cevap:

    E

  • 4)

    Toplu taşıma araçları ile ilgili olarak;
    I. Araç, durakta veya kaldırımda beklenmeli

    II. Kapılara ani ve hızlı hareket edilmeli

    III. Araçtan inilecek yere yaklaşıldığında 

    verilen ifadelerden hangisi veya hangilerini yapmalıdırlar?

    A) Yalnız II
    B) I ve II
    C) II ve III
    D) I ve III
    E)I, II ve III
    Cevap:

    E

  • 5)

    Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Okul servis araçlarının arkasında “okul taşıtı” yazısı bulundurulmalıdır
    B) Okul servis araçlarının kapıları, şoför tarafından açılıp kapatılabilecek şekilde olmalıdır.
    C) Okul servis araçlarında yazın serin, kışın sıcak ortam sağlayacak sistemler bulundurulmalıdır.
    D) Taşıtlarda görüntü ve müzik sistemleri, taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır.
    E) Okul servis araçlarında iç mekânı gösteren beyaz cam dışında cam kullanılmamalı, camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılmalıdır.
    Cevap:

    E

  • 6)

    Kara yolundan yararlananlara trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla uymaları gereken yasaklama, kısıtlama ve mecburiyetleri bildiren levhalara trafik tanzim işaret levhaları denir.

    Buna göre aşağıdakilerden hangisi trafik tanzim işaret levhalarından biri değildir?

    A) Yol ver
    B) Girişi olmayan yol
    C) Yaya geçidi
    D) Bisiklet giremez
    E) Taşıt trafiğine kapalı yol
    Cevap: C
  • 7)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Gevşek malzemeli zemin
    B) Tehlikeli eğim
    C) Gevşek şev
    D) Dikkat
    E) Düşük banket
    Cevap: C
  • 8)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Geçiş yok
    B) Kontrolsüz kavşak
    C) Kontrolsüz demir yolu geçidi
    D) Dikkat
    E) Trafik sıkışıklığı
    Cevap: C
  • 9)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Öndeki taşıtı geçebilir
    B) Sollama yapılabilir
    C) Öndeki taşıtı geçmek yasaktır
    D) Çift şerit yol
    E) Geçme yasağı sonu
    Cevap: C
  • 10)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Mecburi yaya yolu
    B) Mecburi okul geçidi
    C) Mecburi yaya yolu sonu
    D) İleri mecburi yön
    E) Mecburi okul geçidi sonu
    Cevap: C
  • 11)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi sonu
    B) Otoyol
    C) Otoyol sonu
    D) İleri mecburi
    E) İleri çıkmaz yol
    Cevap: C
  • 12)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Otoyol
    B) Anayol
    C) Kavşak
    D) Ara yol
    E) Yerleşim alanı
    Cevap: C
  • 13)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Üst geçit
    B) Yaya geçidi
    C) Alt geçit
    D) Metro girişi
    E) Tren girişi
    Cevap: C
  • 14)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yaya geçidi
    B) Yaya geçidi sonu
    C) Araç giremez
    D) Yaya giremez
    E) Mecburi yaya yolu
    Cevap: C
  • 15)

    Verilen levhanın açıklaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Dikkat
    B) Dur
    C) Bekle
    D) Yol ver
    E) Girişi olmayan yol
    Cevap: C
Yorum Yap
Gönder