...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF Zekâ Oyunları 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1)

    Aşağıda verilen domino taşları bir sıraya göre dizilmiştir. Buna göre soru işareti olan yere şıklardan hangisi getirilmelidir?


    A) A

    B) B

    C) C

    D) Hiçbiri

    Cevap:

    C

  • 2)

    Aşağıda verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangi harf getirilmelidir?


    A) L

    B) K

    C) M

    D) N

    Cevap:

    B

  • 3)

    Aşağıda verilen sayı piramitinde örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 4

    B) 6

    C) 7

    D) 9

    Cevap:

    A

  • 4)

    Aşağıda verilen sayı örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 6

    B) 8

    C) 10

    D) 12

    Cevap:

    B

  • 5)

    Aşağıda verilen sayı çemberinde sayılar bir örüntüye göre dizilmiştir.

    Buna göre A harfi ile gösterilen yere hangi sayı gelmelidir?

    A) 3

    B) 5

    C) 12

    D) 17

    Cevap:

    B

  • 6)

    Aşağıda verilen sayı örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 23

    B) 25

    C) 27

    D) 28

    Cevap:

    D

  • 7)

    Aşağıda verilen sayı örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 12

    B) 13

    C) 17

    D) 19

    Cevap:

    B

  • 8)

    Aşağıda verilen sayı örüntüsünde soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 1

    B) 2

    C) 3

    D) 4

    Cevap:

    C

  • 9)

    Aşağıda verilen işlem karesini hangi şıktaki sayılar doğru olarak tamamlar?

    A) C

    B) Hiçbiri

    C) A

    D) B

    Cevap:

    D

  • 10)

    Aşağıda verilen örüntüye göre soru işareti ile gösterilen yere hangi harf getirilmelidir?


    A) X

    B) C

    C) Q

    D) Z

    Cevap:

    C

Yorum Yap
Gönder