...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Fen Bilimleri 2. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Aşağıda duyu organlarımız ile ilgili verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) Etrafımızda olanları algılamamızı sağlar.
    B) İnsan sağlığı için zararlıdır.
    C) Beş tane duyu organımız vardır.
    Cevap: B
  • 2) Işık ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
    A) Cisimleri görebilmemiz için gereklidir.
    B) Doğal ve yapay kaynaklı olabilir.
    C) Güneş yapay bir ışık kaynağıdır.
    Cevap: C
  • 3) Aşağıda verilen durumların hangisinde sesin şiddeti azalır?
    A) Uçağın iniş yapması
    B) Arabanın çalıştırılması
    C) Geminin uzaklaşması
    Cevap: C
  • 4) Aşağıda verilen ses kaynaklarından hangisi yapay ses kaynağıdır?
    A) Gök gürültüsü
    B) Şelaleden gelen ses
    C) Zilin sesi
    Cevap: C
  • 5) Etrafımızda gördüğümüz alanların insanlar tarafından oluşturulmasına yapay çevre denir.
    Aşağıdakilerden hangisi yapay çevre değildir?

    A) Oyun parkları
    B) Barajlar
    C) Göletler
    Cevap: C
  • 6) İnsan eli değmeden oluşan çevreye ne denir?
    A) Yapay çevre
    B) Suni çevre
    C) Doğal çevre
    Cevap: C
  • 7) Su kirliliği ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
    A) Kullanılmış yağları evin su giderine döküldüğünde su kirliliği olur.
    B) Su kirliliği canlılar için büyük bir tehdittir.
    C) Arabaların egzozlarından çıkan gazlar su kirliliğine sebep olur.
    Cevap: C
  • 8) Hava kirliliğini önlemek için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?
    A) Çöpleri yakmalıyız.
    B) Ağaç dikmek
    C) Parfümü çok kullanmamalıyız.
    Cevap: A
  • 9) Aşağıdaki maddelerden hangisi konulduğu kabın şeklini almaz?
    A) Çay
    B) Azot gazı
    C) Talaş
    Cevap: C
  • 10)

    Güneş bir ............................ ışık kaynağıdır.

    Yukarıda verilen boşluğua hangisi getirilmelidir?

    A) doğal

    B) yapay

    C) geçici

    Cevap:

    A

  • 11) Canlıların ortak özellikleri ile ilgili olarak;
    I. Hareket ederler
    II. Beslenirler
    III. Dünyada yer kaplarlar
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap:

    B

  • 12)
    I. Bitkiler
    II. İnsanlar
    III. Hayvanlar
    Yukarıda ifadelerden verilenlerden hangisi veya canlı türleri arasındadır?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap:

    C

  • 13)

    Görsele göre aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Sert maddedir
    B) Kırılgandır
    C) Esnektir
    Cevap:

    C

  • 14)

    Aşağıdakilerden hangisi canlıları cansız varlıklardan ayıran özelliklerden biri değildir?

    A) Üremeleri
    B) Solunum yapmaları
    C) Boşlukta yer kaplamaları
    Cevap:

    C

  • 15)

    Verilen madde ile ilgili olarak hangisi doğru değildir?

    A) Yumuşak bir maddedir.
    B) Kırılgandır.
    C) Pürüzsüzdür.
    Cevap:

    A

  • 16) Sıvılarla ilgili olarak;
    I. Akışkandırlar
    II. Bulundukları kabın şeklini alırlar
    III. Sıkıştırılabilirler
    verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap:

    C

  • 17)

    Bitkiler .......................... ürerler.

    Yukarıda verilen boşluğu hangisi getirilmelidir?

    A) kökleriyle
    B) tohumlarıyla
    C) yapraklarıyla
    Cevap:

    B

  • 18)

    Bitkiler .......................... solunum yaparlar.

    Yukarıda verilen boşluğu hangisi getirilmelidir?

    A) kökleriyle
    B) gövdeleriyle
    C) yapraklarıyla
    Cevap:

    C

  • 19)

    Yukarıda verilen görselde kaç tanesi yapay ışık kaynağıdır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap:

    C

  • 20)

    Yukarıda verilen görselde kaç tanesi yapay ses kaynağıdır?

    A) 2
    B) 3
    C) 4
    Cevap:

    A

Yorum Yap
Gönder