...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıdakilerden hangisi temizlikle ilgili değildir?

    A) sabun
    B) deterjan
    C) meyve suyu

    Cevap: C

  • 2) ............................. kişisel bakımlardan bir tanesidir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Ödev yapmak
    B) Banyo yapmak
    C) Televizyon izlemek

    Cevap: B

  • 3) Aşağıda verilenlerden hangisi tasarrufla ilgili değildir?

    A) Gündüz ışıkları yakmamak
    B) Diş fırçalarken musluğu kapatmak
    C) Su israfı olmaması için banyo yapmamak

    Cevap: C

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi evcil hayvan değildir?

    A) Kedi
    B) Muhabbet kuşu
    C) Tilki

    Cevap: C

  • 5) Sağlıklı beslenen bir kişi aşağıdakilerden hangisini yapmaz?

    A) Sadece sebze yer
    B) Yeterli derecede yer
    C) Her yiyecekten yeterince yer

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi grubun başarılı olmasını olumsuz etkiler?

    A) saygı
    B) işbirliği
    C) küsme

    Cevap: C

  • 7) Babamın annesini benim ........................ olur.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) anaanne
    B) babaanne
    C) hala

    Cevap: B

  • 8) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı neden dolayı kutlanmaktadır?


    A) Cumhuriyet ilanı sebebiyle
    B) TBMM'nin açılması sebebiyle
    C) Atatürk'ün Samsuna çıkması sebebiyle

    Cevap: B

  • 9) Okulda aşağdakilerden hangisini öğrenmeyiz?

    A) Yeni şeyler 
    B) Arkadaşlık
    C) İnsanlara kin gütme

    Cevap: C

  • 10) Ellerimizi sabunlarken musluğu ................. 
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) açmalıyız
    B) kapamlıyız
    C) sonuna kadar açmalıyız

    Cevap: B

  • 11) Annemin erkek kardeşi benim ................ olur.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) hala
    B) teyze
    C) yenge

    Cevap: B

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal ürün değildir?

    A) Yumurta
    B) Kımızı et
    C) Lahana

    Cevap: C

  • 13) Aşağıdakilerden hangisi bitkisel ürün değildir?

    A) Süt
    B) Ayçiçek yağı
    C) Sebze

    Cevap: A

  • 14) Oyuna başlamadan önce arkadaşlarmızı ................ etmeliyiz.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) tebrik
    B) tenkit
    C) tehtid

    Cevap: A

  • 15) Oyun sonunda oyunu kazanan arkadaşımıza hangisini demeliyiz?

    A) Bu sayılmaz hile yaptın
    B) Tebrik ederim 
    C) Benimle bir daha oynamayacaksın

    Cevap: B




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.