...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Hayat Bilgisi DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Akradaşlarımıza yardımcı olmalıyız.
    B) Mutlu anlarmızı yanlız yaşamalıyız.
    C) Akrabalarımızı ziyaret etmeliyiz.

    Cevap: B

  • 2) Aşağıdakilerden hangisi yardımsever bir insanda görülmez?

    A) Paylaşımcı olur
    B) Bencil olur
    C) Başkalarını da düşünür

    Cevap: B

  • 3) Aşağıdakilerden hangisi bilinçli tüketicinin özelliklerinden biri değildir?

    A) Doğal kaynakları bolca kullanır.
    B) İhtiyacı olan şeyleri alır.
    C) Milli serveti özenli kullanır

    Cevap: A

  • 4) Aşağıdakilerden hangisi çocukların sorumluluklarından biri değildir?

    A) Ödevlerini yapmak
    B) Akşam yemeğini hazırlamak
    C) Kişisel bakımını yapmak

    Cevap: B

  • 5) Babamın kız kardeşine ................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) hala
    B) teyze
    C) yenge

    Cevap: A

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi iyi bir davranış değildir?

    A) Dürüst olmak
    B) Hoşgörülü olmak
    C) Kıskanç olmak

    Cevap: C

  • 7) Aşağıdakilerden hangisi planlı bir kişi tarafından yapılmaz?

    A) Uyku saatinde yatar
    B) Ödevlerini eksiksiz yapar
    C) Tüm gününü televizyon karşısında geçirir.

    Cevap: C

  • 8) Ablamızın çocuğu bizim ....................... olur.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) kuzen
    B) yiğen
    C) teyze

    Cevap: B

  • 9) Yanlışlıkla çantamızı yere düşüren arkadaşımıza .................... olmalıyız.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) öfkeli
    B) hoşgörülü
    C) kinli

    Cevap: B

  • 10) Annemin erkek kardeşine ................... denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) amca
    B) dayı
    C) enişte

    Cevap: B

  • 11) Okul çantamızı hazırlmak, odamızı toplamak ve kişisel bakımızı yapmak .................. görevidir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi gelmelidir?

    A) annemizin
    B) kendimizin
    C) babamızın

    Cevap: B

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi kuzenimiz olur?

    A) Amcanın oğlu
    B) Komşunun oğlu
    C) Arkadaşımızın kardeşi

    Cevap: A

  • 13) Aile içerisinde görev dağılımı yaparken ............... olunmalıdır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) adil
    B) yanlı
    C) taraflı

    Cevap: A

  • 14) Aşağıdakilerden hangisinde tasarruftan söz edilemez?

    A) Gündüz ışıkları kapatmak
    B) Elleri sabunlarken suyu kapatmak
    C) Azalmış diş macununu atıp yenisini almak

    Cevap: C

  • 15) Akrabalar arasında dayanışma ve yardımlaşma arttığında aşağıdakilerden hangisi artmaz?

    A) Sevgi
    B) Saygı
    C) Öfke

    Cevap: C




  • Hayat Bilgisi Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.