...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) 6 - 9 - 12 - ..... - 18 - 21 - ....
    Yukarıda verilen örüntüde noktalı yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) 15 - 25
    B) 21 - 16
    C) 15 - 24
    Cevap: C
  • 2) Aşağıdaki sayılardan hangisinin birler basamağı 3 onlar basamağı 8'dir?
    A) 38
    B) 83
    C) 81
    Cevap: B
  • 3) Bir otobüs durakta 12 yolcu daha alınca toplam yolcu sayısı 43 oluyor. Buna göre bu otobüste yolcu almadan önce kaç yolcu vardır?
    A) 30
    B) 31
    C) 32
    Cevap: B
  • 4) 2 deste kalem toplamda kaç tanedir?
    A) 15
    B) 20
    C) 25
    Cevap: B
  • 5) Ece'nin 16 tane bilyesi vardır. 
    Ece'nin bilyelerinin iki deste olması için kaç tane daha bilyeye ihtiyacı vardır?
    A) 8
    B) 10
    C) 12
    Cevap: A
  • 6) Muharrem'in 3 deste silgisi vardır ve Muharrem 9 tane silgisini arkadaşına verdiğine göre geriye kaç tane silgi kalmıştır?
    A) 20
    B) 21
    C) 22
    Cevap: B
  • 7) 2 düzine cevizden beş tanesi yendiğinde geriye kaç tane ceviz kalır?
    A) 17
    B) 18
    C) 19
    Cevap: C
  • 8) 25 tane fasulyeye kaç tane daha fasulye eklenirse toplam fasulye sayısı 3 düzine olur?
    A) 13
    B) 12
    C) 11
    Cevap: C
  • 9) Murat'ın 2 düzine sakızı vardır. 
    Bu sakızlardan 13 tanesi arkadaşlarına dağıttığında geriye kaç tane sakız kalır?
    A) 11
    B) 12
    C) 13
    Cevap: A
  • 10) Bir sepette 1 deste gül ve 2 düzine papatya vardır.
    Buna göre bu sepette toplam kaç tane çiçek vardır?
    A) 30
    B) 34
    C) 40
    Cevap: B
  • 11) Esma elinde bulunan 2 düzine elmadan 1 destesini arkadaşına verdiğinde geriye kaç elması kalır?
    A) 14
    B) 18
    C) 10
    Cevap: A
  • 12) Ahmet 6'dan başlayıp dörder dörder saymaya başlamıştır.
    Buna göre Ahmet'in söylediği  5. sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 18
    B) 22
    C) 26
    Cevap: B
  • 13) 3 - 6 - 9 - 12 - .... - 18 - 21 - 24
    Yukarıda verilen noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 15
    C) 16
    Cevap: B
  • 14) 71 sayısının açılımı hangisinde doğru olarak verilmiştir?
    A) 7 onluk 1 birlik
    B) 1 birlik 7 birlik
    C) 1 onluk 7 birlik
    Cevap: A
  • 15) 97 sayısının onlar basamağındaki sayı kaçtır?
    A) Dokuz
    B) Yedi
    C) Altı
    Cevap: A
  • 16) İki basamaklı en küçük sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 10
    B) 9
    C) 89
    Cevap: A
  • 17) Aşağıdaki şekillerden hangisinin köşesi yoktur?
    A) Çember
    B) Kare
    C) Dikdörtgen
    Cevap: A
  • 18) 71 sayısı ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
    A) Bir onluk yedi birlikten oluşur.
    B) Yedi onluk bir birlikten oluşur.
    C) Bir onluk ve yedi onluktan oluşur.
    Cevap: B
  • 19) 8 onluk ve 1 birlikten oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 80
    B) 81
    C) 18
    Cevap: B
  • 20) 5 birlik ve 1 onluktan oluşan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 51
    B) 15
    C) 11
    Cevap: B
  • 21) Aşağıdakilerden hangisi tek sayı değildir?
    A) 15
    B) 19
    C) 28
    Cevap: C
  • 22) Aşağıda verilenlerden hangisi küçükten büyüğe doğru olarak sıralanmıştır?
    A) 11 < 17 < 45 < 90
    B) 34 < 78 < 69 < 19
    C) 9 < 17 < 13 < 11
    Cevap: A
  • 23) 2 - 6 - 10 - ? - 18 - 22 - 26
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?
    A) 14
    B) 15
    C) 17
    Cevap: A
  • 24) 6 - 12 - A - 24 - B - 36
    Yukarıda verilen örüntüye göre A + B işleminin sonucu hangisidir?
    A) 36
    B) 41
    C) 48
    Cevap: C
  • 25) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?
    A) Bir destede 10 tane elaman vardır.
    B) Bir düzinede 22 tane elaman vardır.
    C) Destedeki elamanlar aynıdır.
    Cevap: B
  • 26) Mahmut'un kalemleri ile ilgili şunlar bilinmektedir;
    * Mahmut'un 2 deste kırmızı kalemi vardır.
    * Mahmut'un 2 düzine mavi kalemi vardır.
    Buna göre;
    I. Mahmut'un kırmızı kalemlerinin sayısı mavi kalemlerinin sayısından azdır.
    II. Mahmut'un toplamda 44 tane kalemi vardır.
    III Mahmut'un mavi kalemleri kırmızı kalemlerinden 2 fazladır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 27) Eren'in 2 deste kağıdı vardır. Kağıtlardan 7 tanesini kullandığına göre geriye kaç tane kağıdı kalmıştır?
    A) 15
    B) 16
    C) 17
    Cevap: C
  • 28) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?
    A) 1 düzine = 1 deste + 2
    B) 2 deste = 2 düzine - 2
    C) 1 deste = 10 
    Cevap: B
  • 29) 3 onluk, 4 birlikten oluşan sayı = ?
    Verilen soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?
    A) 43
    B) 34
    C) 23
    Cevap: B
  • 30) .......... onluk,  .......... birlikten oluşan sayı = 65
    Verilen boşluklara hangi rakam getirilmelidir?
    A) 5, 6
    B) 6, 5
    C) 5, 5
    Cevap: B
  • 31) 78 sayısındaki sekiz rakamının basamak değeri hangisidir?
    A) 8
    B) 80
    C) 88
    Cevap: A
  • 32) 89 sayısındaki sekiz rakamının basamak değeri hangisidir?
    A) 8
    B) 80
    C) 88
    Cevap: B
  • 33)
    I. 45 - Tek
    II. 30 - Çift
    III. 19 - Tek
    Verilen eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III
    Cevap: C
  • 34) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
    A) 88
    B) 75
    C) 97
    Cevap: A
  • 35) 84 sayısının en yakın onluğa yuvarladığımızda hangi sonucu elde ederiz?
    A) 80
    B) 90
    C) 70
    Cevap: A
  • 36) Aşağıda verilen sayılar arasındaki büyüktür - küçüktür sembollerinden hangisi yanlış konulmuştur?
    A) 56 < 89
    B) 12 > 31
    C) 43 > 26
    Cevap: B
  • 37) Aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
    A) 15 > 46
    B) 81 < 90
    C) 49 > 32
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder