...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 84 sayısının en yakın onluğa yuvarladığımızda hangi sonucu elde ederiz?

    A) 80
    B) 90
    C) 70

    Cevap: A

  • 2) Aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?

    A) 15 > 46
    B) 81 < 90
    C) 49 > 32

    Cevap: A

  • 3) Aşağıda verilen sayılar arasındaki büyüktür - küçüktür sembollerinden hangisi yanlış konulmuştur?

    A) 56 < 89
    B) 12 > 31
    C) 43 > 26

    Cevap: B

  • 4) Aşağıda verilen sayı ve en yakın onluğa yuvarlanışlardan hangisi doğru değildir?

    A) 16 -> 20
    B) 33 -> 40
    C) 41 -> 40

    Cevap: B

  • 5) Aşağıda verilen sayılardan hangisi tektir?

    A) 24
    B) 78
    C) 57

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

    A) 88
    B) 75
    C) 97

    Cevap: A

  • 7)
    I. 45 - Tek
    II. 30 - Çift
    III. 19 - Tek
    Verilen eşleştirmelerinden hangisi veya hangileri doğrudur?


    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 8) 15 - 18 - 21 - ? - 27 - 30 -33
    Verilen yere soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 22
    B) 23
    C) 24

    Cevap: C

  • 9) 13 - 11 - 9 - ? - 5 - 3 -1
    Verilen yere soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 6
    B) 7
    C) 4

    Cevap: B

  • 10) Otuz altı okunuşu verilen sayı kaçtır?

    A) 36
    B) 63
    C) 16

    Cevap: A

  • 11) 42 sayısının okunuşu hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) Yirmi dört
    B) Kırk iki
    C) Yirmi iki

    Cevap: B

  • 12) 89 sayısındaki sekiz rakamının basamak değeri hangisidir?

    A) 8
    B) 80
    C) 88

    Cevap: B

  • 13) 7 onluk, 1 birlikten oluşan sayı = ?
    Verilen soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 71
    B) 17
    C) 117

    Cevap: A

  • 14) 78 sayısındaki sekiz rakamının basamak değeri hangisidir?

    A) 8
    B) 80
    C) 88

    Cevap: A

  • 15) .......... onluk,  .......... birlikten oluşan sayı = 65
    Verilen boşluklara hangi rakam getirilmelidir?

    A) 5, 6
    B) 6, 5
    C) 5, 5

    Cevap: B

  • 16) 3 onluk, 4 birlikten oluşan sayı = ?
    Verilen soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 43
    B) 34
    C) 23

    Cevap: B

  • 17) İki kardeş aralarında yaşlarını konuşmaktadır. Küçük kardeşin yaşının 2 katının 3 fazlası ablasının yaşına eşittir.
    Ablanın yaşı 17 olduğuna göre küçük kardeş kaç yaşındadır?

    A) 6
    B) 7
    C) 8

    Cevap: B

  • 18) Bir koşucunun aldığı yol ile ilgili olarak şunlar verilmektedir.
    * Toplam koşması gereken yol 63 km'dir.
    * Koşu alanı 3 parkurdan oluşmaktadır.
    * Ormanlık alan 34 km, kum alanı 16 km ve asfalt yol 13 km olarak ayarlanmıştır.
    Buna göre bu koşucu ormanlık alandaki yolu ve asfalt yolu koştuktan sonra kaç km koşmalıdır ki yarışı tamamlasın?

    A) 13
    B) 15
    C) 16

    Cevap: C

  • 19) Meryem arkadaşına bugün hangi gün olduğunu sormuş arkadaşı da dün salı günüydü cevabını vermiştir.
    Buna göre yarın hangi gün olur?

    A) Çarşamba
    B) Pazartesi
    C) Perşembe

    Cevap: C

  • 20) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi doğru değildir?

    A) 1 düzine = 1 deste + 2
    B) 2 deste = 2 düzine - 2
    C) 1 deste = 10 

    Cevap: B

  • 21) Canan doğum gününde arkadaşlarından 2 düzine hediye almıştır.
    Hediyelerin 9 tanesini açan Canan kaç tane daha hediye açmalıdır ki hediyelerin tamamını açsın?

    A) 11
    B) 13
    C) 15

    Cevap: A

  • 22) Eren'in 2 deste kağıdı vardır. Kağıtlardan 7 tanesini kullandığına göre geriye kaç tane kağıdı kalmıştır?

    A) 15
    B) 16
    C) 17

    Cevap: C

  • 23) Mahmut'un kalemleri ile ilgili şunlar bilinmektedir;
    * Mahmut'un 2 deste kırmızı kalemi vardır.
    * Mahmut'un 2 düzine mavi kalemi vardır.
    Buna göre;
    I. Mahmut'un kırmızı kalemlerinin sayısı mavi kalemlerinin sayısından azdır.
    II. Mahmut'un toplamda 44 tane kalemi vardır.
    III Mahmut'un mavi kalemleri kırmızı kalemlerinden 2 fazladır.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I, II ve III

    Cevap: C

  • 24) 2 - 6 - 10 - ? - 18 - 22 - 26
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 15
    C) 17

    Cevap: A

  • 25) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bir destede 10 tane elaman vardır.
    B) Bir düzinede 22 tane elaman vardır.
    C) Destedeki elamanlar aynıdır.

    Cevap: B

  • 26) 6 - 12 - A - 24 - B - 36
    Yukarıda verilen örüntüye göre A + B işleminin sonucu hangisidir?

    A) 36
    B) 41
    C) 48

    Cevap: C

  • 27) 3 -  6 - 9 - 12 - ? - 18 - 21
    Yukarıda verilen örüntüde soru işareti ile gösterilen yere hangisi gelmelidir?

    A) 14
    B) 15
    C) 17

    Cevap: B

  • 28) Aşağıda verilenlerden hangisi küçükten büyüğe doğru olarak sıralanmıştır?

    A) 11 < 17 < 45 < 90
    B) 34 < 78 < 69 < 19
    C) 9 < 17 < 13 < 11

    Cevap: A

  • 29) Aşağıdakilerden hangisi tek sayı değildir?

    A) 15
    B) 19
    C) 28

    Cevap: C

  • 30) Aşağıda verilen sayı sıralamalarından hangisi doğru değildir?

    A) 13 > 11
    B) 67 < 79
    C) 84 < 79

    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.