...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Microsoft Excel'de yapılan bir çalışmayı kaydetmek için hangi adımlar izlenir?

    A) Dosya > Kaydet
    B) Giriş > Kaydet
    C) Ekle > Kaydet
    D) Düzenle > Kaydet

    Cevap: A

  • 2) Microsoft Excel için aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

    A) Tablolama ve hesaplama programıdır.
    B) Sunu hazırlama programıdır.
    C) Kelime işlemci programıdır.
    D) Resim editleme programıdır.

    Cevap: A

  • 3)

    Şekilde verilen işlem tamamlandığında d4 hücresinde hangi sonucu verir?

    A) 60
    B) 30
    C) 20
    D) 10

    Cevap: B

  • 4) Microsoft excel programında formüller ilk önce hangisi ile başlar?

    A) =
    B) (
    C) >
    D) topla

    Cevap: A

  • 5) I. Fareye sağ tıklanır.
    II. Tablo yapılacak alan seçilir
    III. Açılan menüden "Hücre seçenekleri seçilir"
    IV. Açılan pencereden "Kenar" sekmesi tıklanır.
    Microsoft excelde bir alanda tablo oluşturmak için yukarıda verilen adımların doğru sıralaması hangisinde verilmiştir?

    A) I, II, III, IV
    B) II, I, III, IV
    C) III, I, II, IV
    D) I, III, IV, II

    Cevap: B

  • 6)

    Şekilde verilen ve içerisin "Yazı" yazan hücrenin adresi hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) d7
    B) b6
    C) c8
    D) e7

    Cevap: C

  • 7)
     Şekilde verilen simge hangisini yapar?


    A) Yazı rengini ayarlar
    B) Yazı tipini ayarlar
    C) Yazı büyüklüğünü ayarlar
    D) Yazı yönünü ayarlar

    Cevap: A

  • 8) Microsoft Excel'de formülleri yazmamıza olanak sağlayan alana ........................ denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) adres çubuğu
    B) formül çubuğu
    C) girdi çubuğu
    D) excel çubuğu

    Cevap: B

  • 9)
     Verilen ikon hangisini yapar?


    A) Yazı rengini ayarlar
    B) Yazı büyüklüğünü ayarlar
    C) Yazının yönünü ayarlar
    D) Yazının arka plan rengini ayarlar

    Cevap: C

  • 10) Aşağıda verilen formüllerden hangisi Microsoft excel programında doğru olarak toplama işlemi yaptırır?

    A) (c4 + d4)
    B) = (c4 + d4)
    C) = c4 * d4
    D) (c4 * d4)

    Cevap: B




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.