...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 2. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 1. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 15 - 18 - 21 - ? - 27 - 30 -33
    Verilen yere soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?


    A) 22
    B) 23
    C) 24

    Cevap: C

  • 2) 13 - 11 - 9 - ? - 5 - 3 -1
    Verilen yere soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 6
    B) 7
    C) 4

    Cevap: B

  • 3) 78 sayısındaki sekiz rakamının basamak değeri hangisidir?

    A) 8
    B) 80
    C) 88

    Cevap: A

  • 4) 7 onluk, 1 birlikten oluşan sayı = ?
    Verilen soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 71
    B) 17
    C) 117

    Cevap: A

  • 5) Eren'in 2 deste kağıdı vardır. Kağıtlardan 7 tanesini kullandığına göre geriye kaç tane kağıdı kalmıştır?

    A) 15
    B) 16
    C) 17

    Cevap: C

  • 6) Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) Bir destede 10 tane elaman vardır.
    B) Bir düzinede 22 tane elaman vardır.
    C) Destedeki elamanlar aynıdır.

    Cevap: B

  • 7) 65 sayısındaki 6'ın basamak değeri hangisidir?

    A) Elli
    B) Altmış
    C) Altı

    Cevap: B

  • 8) 71 sayısının açılımı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 7 onluk 1 birlik
    B) 1 birlik 7 birlik
    C) 1 onluk 7 birlik

    Cevap: A

  • 9) Ahmet 6'dan başlayıp dörder dörder saymaya başlamıştır.
    Buna göre Ahmet'in söylediği  5. sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 18
    B) 22
    C) 26

    Cevap: B

  • 10) Bir otobüs durakta 12 yolcu daha alınca toplam yolcu sayısı 43 oluyor. Buna göre bu otobüste yolcu almadan önce kaç yolcu vardır?
    A) 30
    B) 31
    C) 32
    Cevap: B

  • 11) Aşağıda verilen çıkarma işlemlerinin sonucu hangisinde sırasıyla doğru olarak verilmiştir?

    A) 40 -- 37
    B) 43 -- 30
    C) 41 -- 13
    Cevap: B

  • 12) Bir koşucu 54 km'lik bir yolun 38 km sini koşmuştur. Buna göre koşucu kaç km daha koşmalıdır ki koşusunu tamamlasın?
    A) 12
    B) 16
    C) 26
    Cevap: B

  • 13) Ercan'ın 56 tane cevizi vardır. Ercan cevizlerden 23 tanesini arkadaşına verdiğinde geriye kaç tane cevizi kalmıştır?
    A) 23
    B) 43
    C) 33
    Cevap: C

  • 14) Burcu 93 sayfalık bir kitabın ilk gün 43 sayfasını ikinci gün 35 sayfasını okumuştur.
    Buna göre Burcu üçüncü gün kaç sayfa daha okumalıdır ki kitabı bitirsin?

    A) 10
    B) 15
    C) 20
    Cevap: B

  • 15) Aşağıdaki sayılardan hangisinin birler basamağı 3 onlar basamağı 8'dir?
    A) 38
    B) 83
    C) 81
    Cevap: B

  • 16) Yusuf'un 63 tane cevizi vardır. Cevizlerden 23 tanesini Cenk'e, 17 tanesini de Ayşe'ye verdiğine göre Yusuf'un kaç tane cevizi kalmıştır?
    A) 20
    B) 21
    C) 23
    Cevap: C

  • 17) Aşağıdaki sayıları en yakın onluğa yuvarlayınız.
    a. 48 = ................
    b. 81 = ...............
    c. 76 = ...............
    d. 13 = ...............
    e. 62 = ...............
    Cevap: a: 50 -- b: 80 -- c: 80 -- d: 10 -- e: 60

  • 18) Ece'nin 4 düzine, Meryim'in ise 3 deste kalemi vardır.
    Buna göre Ece'nin kalem sayısı Meryem'in kalem sayısından kaç fazladır?

    A) 16
    B) 18
    C) 20
    Cevap: B

  • 19) Aşağıdaki toplama işlemlerinden hangisi doğru değildir?
    A) 60 + 10 = 80
    B) 30 + 40 = 70
    C) 80 + 10 = 90
    Cevap: A

  • 20) Mehmet elinde bulunan 5 düzine kalemden 14 tanesini arkadaşına vermiştir. Mehmet'in son durumda kaç tane kalemi kalmıştır?
    A) 44
    B) 46
    C) 48
    Cevap: B

  • 21) Aslan bahçesindeki ağaçları saymak istemektedir. Ancak ağaç sayısı fazla olduğu için 1. gün 12 ağaç, 2. gün 43 ağaç ve 3 gün 24 ağaç saymıştır. Böylece bahçedeki ağaçların hepsini saymıştır.
    Aslan'ın bahçesinde kaç tane ağaç vardır?

    A) 80
    B) 79
    C) 60
    Cevap: B

  • 22) Fethi matematik kitabının 1. gün 17 sayfasını, 2.gün 29 sayfasını ve 3. gün de 6 sayfasını okuyarak bitiriyor.
    Buna göre matematik kitabı toplam kaç sayfadır?

    A) 50
    B) 51
    C) 52
    Cevap: C

  • 23) Birler basamağı 2 onlar basamağı 7 olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) 27
    B) 72
    C) 73
    Cevap: B

  • 24) Treninin birinci vagonunda 24, ikinci vagonunda 33 ve üçüncü vagonunda 18 yolcu vardır. Treninde toplam kaç yolcu vardır?







    Cevap:

  • 25)



    Cevap: A

  • 26) 6 yıl önce 8 yaşında olan Gamze 9 yıl sonra kaç yaşında olacaktır?














    Cevap:

  • 27) Filiz matematik defterinin 38 sayfasını kullandı.Kullanılmayan sayfaların sayısı 58 olduğuna göre Filiz’in defteri kaç sayfadır














    Cevap:

  • 28) Aşağıdaki işlemleri yapınız.

    Cevap:

  • 29) Aşağıdaki çıkarma işlemlerini yapalım. (Bazılarında onluk bozmamız gerektiğine dikkat edelim)




    Cevap:

  • 30) Aşağıdaki toplama işlemlerini yapalım . Bazılarının eldeli, bazılarının eldesiz toplama işlemi olduğuna dikkat edelim.




    Cevap:

  • 31) Birler basamağı 6, onlar basamağı 7 olan sayının 5 fazlası kaçtır?








    Cevap:

  • 32) İsmail 7 yaşındadır. Annesi ise 35 yaşındadır. İkisinin yaşlarının farkı kaçtır?








    Cevap:

  • 33) 2 düzine ile 56 sayısının toplamı kaçtır?








    Cevap:

  • 34) Arda 75 kaleminin 29 tanesini kardeşine veriyor. Arda’nın kaç kalemi kalır?








    Cevap:




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.