...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 7. SINIF Bilişim Teknolojileri ve Yazılım DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
     Power Pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Resim ekler
    B) Tablo ekler
    C) Şekil ekler
    D) Word Art ekler

    Cevap: B

  • 2)
     Power Pointte verilen simge hangisini yapar?


    A) Yeni slayt ekler
    B) Belgeyi yazdırır
    C) Belgeyi kaydeder
    D) Slayt gösterisini başlatır.

    Cevap: A

  • 3)
     Power pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Yazı büyüklüğünü ayarlar
    B) Yazı tipini ayarlar
    C) Yazı rengini ayarlar
    D) Yazı boşluğunu ayarlar

    Cevap: B

  • 4)
     Power pointte verilen buton hangisini yapar?


    A) Resimlere veya şekillere animasyon ekler
    B) Eklenmiş animasyonları siler
    C) Eklenmiş animasyonları temizler
    D) Resimlerdeki animasyon efektini kaldırır.

    Cevap: A

  • 5) Aşağıdakilerden hangisi doğru verilmiş bir linktir?

    A) <a href : " google "> Google.</a>

    B) <a link = " google"> Google </a>
    C) <a href = " google "> Google </a>
    D) <a link: " google "> Google </a>

    Cevap: C

  • 6) Power Pointte tamamlanan bir sunuyu kaydetmek için hangisi yapılır?

    A) Dosya -> Kaydet
    B) Düzenle -> Kaydet
    C) Görünüm -> Kaydet
    D) Animasyonlar -> Kaydet

    Cevap: A

  • 7)
     Power pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Yazı büyüklüğünü ayarlar
    B) Yazı tipini ayarlar
    C) Yazı rengini ayarlar
    D) Yazı boşluğunu ayarlar

    Cevap: C

  • 8) Bir power point sunusunu başlatmak için kısayol olarak klavyeden ................. tuşuna basılır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) F5
    B) ESC
    C) Enter
    D) Delete

    Cevap: A

  • 9)
     Power pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Yazıyı ortalar
    B) Yazıyı sağa hizalar
    C) Yazıyı sola hizalar
    D) Yazıyı hem sağdan hemde soldan hizalar

    Cevap: B

  • 10)
     Power pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Yazıyı ortalar
    B) Yazıyı sağa hizalar
    C) Yazıyı sola hizalar
    D) Yazıyı hem sağdan hemde soldan hizalar

    Cevap: A

  • 11) Power pointte sunumuza bir resim eklemek için hangi menüyü kullanırız?

    A) Giriş
    B) Düzenle
    C) Ekle
    D) Animasyon

    Cevap: C

  • 12)

     Power Pointte verilen simge hangisini yapar?

    A) Slaytı siler
    B) Slayt gösterisini başlatır
    C) Sunuları baştan sona doğru sıralar
    D) Sunuyu yeniler

    Cevap: B

  • 13) Power pointte slaytlar arası geçiş animasyonu eklemek için hangi menüyü kullanırız?

    A) Tasarım
    B) Animasyon
    C) Giriş
    D) Görünüm

    Cevap: B

  • 14) Power pointte slayt gösterisini bitirmek için klavye kısayolu hangisidir?

    A) F5
    B) ESC
    C) Enter
    D) Delete

    Cevap: B

  • 15) Microsoft Power Point için hangisi doğru değildir?

    A) Tablolama ve hesaplama programıdır.
    B) Kelime işlemci programıdır.
    C) Sunu programıdır.
    D) Resim düzenleme programıdır.

    Cevap: C




  • Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.