...................... OKULU 2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Fen Bilimleri 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

AD-SOYAD:....................................... NO:........


sinavbak.com

  • 1) Maddelerin boşlukta yer kaplamasına ne denir?
    A) Kütle
    B) Hacim
    C) Özkütle
    D) Ağırlık
    Cevap: B
  • 2) Sigara, alkol ve madde bağımlılığına karşı mücadele eden kurum ..................... dır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?
    A) Kızılay
    B) Yeşilay
    C) AFAD
    D) AKUT
    Cevap: B
  • 3) Kuvvet için aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?
    A) Cisimleri hızlandırabilir.
    B) Cisimleri durdurabilir.
    C) Cisimlerin şeklini değiştirebilir.
    D) Cisimlerin kimyasını değiştirebilir.
    Cevap: D
  • 4) Dünya;
    I. Kendi etrafında döner
    II. Güneş etrafında döner
    III. Ay etrafında döner
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: A
  • 5) Mıknatıslar;
    I. Demir
    II. Cam
    III. Nikel
    verilenlerden hangisi veya hangilerini kendilerine çekerler?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: C
  • 6) Besinlerin paketlenmesindeki amaç;
    I. Tüketiciye güzel göstermek
    II. Besinler raf ömrünü uzatmak
    III. Besin kalitesini korumak
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 7) Sigaradan dolayı bir insanda;
    I. Gırtlak kanseri
    II. Astım
    III. Akciğer kanseri
    verilenlerden hangisi veya hangileri görülür?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: D
  • 8)
     
    I. Dünya güneşin etrafında bir tur atmasıyla mevsimler oluşur.
    II. Dünyanın kendi ekseni etrafında bir tur atmasıyla günler oluşur.
    III. Dünya güneş etrafında dönerken mevsimler oluşur.
    Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: B
  • 9) Mıknatıslarla ilgili olarak;
    I. İki kutbu vardır.

    II. Boşlukta çekme özelliğini kaybeder.
    III. Her metali çekmez.
    verilenlerden hangisi veya hangileri doğrudur?
    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III
    Cevap: C
  • 10)

    Şekilde verilen hareket hangisidir?
    A) İtme
    B) Çekme
    C) Sallanma
    D) Dönme
    Cevap: B
  • 11)

    Şekilde verilen hareket hangisidir?
    A) İtme
    B) Çekme
    C) Sallanma
    D) Dönme
    Cevap: A
  • 12)

    Saatin sağa sola hareket etmesi daha çok hangisi ile ilgilidir?
    A) İtme
    B) Çekme
    C) Sallanma
    D) Dönme
    Cevap: C
  • 13)

    Şekildeki eğlence aracı hangi hareketi yapar?
    A) İtme
    B) Çekme
    C) Sallanma
    D) Dönme
    Cevap: D
  • 14) Alkol en çok .................. zarar verir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?
    A) akciğerlere
    B) kara ciğere
    C) böbreklere
    D) mideye
    Cevap: B
  • 15) Çok önceki zamanlarda yaşamış canlıların kayaçlar içinde bulunan kalıntılarına .............. denir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) fosil
    B) çakıl
    C) toprak
    D) maden
    Cevap: A
Yorum Yap
Gönder