...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIF Trafik Güvenliği DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) Bisiklete binmeden önce mutlaka ..................... takmamız gerekmektedir.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) kask
    B) gözlük
    C) kulaklık
    D) atkı

    Cevap: A

  • 2)
    I. Sokakta tanımadığımız kişilerin araçlarına binmemeliyiz.
    II. Kaza gördüğümüzde ilk iş 112'yi aramalıyız.
    III. Okul servis araçlarında emniyet kemeri takmamıza gerek yoktur.
    Yukarıda verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: A

  • 3) Trafik kazaları;
    I. Ülke ekonomisine
    II. İnsan sağlığına
    III. Çevre düzenine
    verilenlerden hangisine veya hangilerine zarar verir?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 4) Trafikte düzeni sağlamak için ................... ............... görev yapar.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) araç sürücüsü
    B) trafik polisi
    C) yaya
    D) jandarma

    Cevap: B

  • 5)

    Verilen levha hangi anlama gelmektedir?

    A) Bisiklet yolu
    B) Okul geçidi
    C) Yol çalışması
    D) Işıklı trafik cihazı

    Cevap: D

  • 6) Trafikte geçiş üstünlüğü ile ilgili olarak;
    I. Ambulans
    II. Okul servis aracı
    III. İtfaiye
    verilenlerden araçlardan hangisinin veya hangilerinin geçiş üstünlüğü vardır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: C

  • 7)
    I. Gece sokakta karanlık giysiler giymeliyiz.

    II. Toplu taşıma araçlarında engellilere yer vermeliyiz.
    III. Toplu taşıma araçlarına ön kapıdan binmeli ve arka kapıdan inmeliyiz.
    Yukarıda verilen ifadelerden hangisi veya hangileri doğrudur?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 8) Aşağıdakilerden hangisi güvenli geçiş yerlerinden biri değildir?

    A) Üst geçit
    B) Alt geçit
    C) Yan geçit
    D) Yaya geçiti

    Cevap: C

  • 9) Aşağıdakilerden hangisi trafiğin unsurlarından biri değildir?

    A) İnsan
    B) Araç
    C) Hayvan
    D) Bilgisayar

    Cevap: D

  • 10) Aşağıdakilerden hangisi trafik levhalarının çeşitlerinden biri değildir?

    A) Uyarıcı
    B) Yasaklayıcı
    C) Bilgilendirici
    D) Eğlendirici

    Cevap: D

  • 11) ....................... en hızlı ulaşım aracıdır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?

    A) Otobüs
    B) Gemi
    C) Uçak
    D) Tren

    Cevap: A

  • 12) Aşağıdakilerden hangisi gemi kullanan kişiye verilen addır?

    A) Pilot
    B) Kaptan
    C) Makinist
    D) Şoför

    Cevap: C

  • 13)
    I. Yolcu uçağı
    II. Metro
    III. Otobüs
    Yukarıda verilen ifadelerden hangisi veya hangileri toplu taşıma aracıdır?

    A) I ve II
    B) II ve III
    C) I ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: D

  • 14) Ehliyet almak için kişiler bir sürücü kursuna yazılmalı ve devamında yazılı ve uygulamalı sınavdan geçmelidirler. Sürücü kurslarının denetimi ise ................................. tarafından yapılmaktadır.
    Yukarıda verilen boşluğa hangisi getirilmelidir?


    A) İç İşleri Bakanlığı
    B) Milli Savunma Bakanlığı
    C) Milli Eğitim Bakanlığı
    D) Turizm Bakanlığı

    Cevap: C

  • 15)

    Verilen levha hangi anlama gelmektedir?

    A) Bisiklet yolu
    B) Okul geçidi
    C) Yol çalışması
    D) Işıklı trafik cihazı

    Cevap: C




  • Trafik Güvenliği Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.