...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 6. SINIF Matematik Uygulamaları DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)
    I. 20190
    II. 151
    III. 32
    Yukarıda verilen sayıların sıralaması hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) I > II > III
    B) II > I > III
    C) III > I = II
    D) II = III > I

    Cevap: C

  • 2) 41.4+87.3 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 369
    B) 401
    C) 425
    D) 462

    Cevap: C

  • 3) Bir kavanozdaki mavi bilyelerin sayısı 49 ve kırmızı bilyelerin sayısı 7'dir.
    Buna göre kırmızı bilyelerin mavi bilyelere oranı kaçtır?

    A) 1 / 11
    B) 1 / 9
    C) 1 / 7
    D) 1 / 5

    Cevap: C

  • 4) 165 sayısının asal çarpanları hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) 3,5,11
    B) 3,7,11
    C) 2,5,7
    D) 2,5,11

    Cevap: A

  • 5)

    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 1,5
    B) 2
    C) 3,5
    D) 4

    Cevap: C

  • 6)
    I. 45174
    II. 90145
    III. 31272
    Yukarıda verilen doğal sayılardan hangisi veya hangileri 3'e tam olarak bölünür?

    A) I ve II
    B) I ve III
    C) II ve III
    D) I, II ve III

    Cevap: B

  • 7) 202:(50.2-50) = ? işleminin sonucu hangisidir?
    A) 8
    B) 10
    C) 12
    D) 16

    Cevap: A

  • 8)

    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 5 / 4
    B) 1
    C) 3 / 4
    D) 1 /4

    Cevap: A

  • 9)

    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 1 / 2
    C) 2
    D) 2 / 3

    Cevap: A

  • 10) 2412A sayısı üç ile tam bölüne bildiğine göre A sayısı aşağıdakilerden hangisi olamaz?

    A) 0
    B) 3
    C) 6
    D) 7

    Cevap: D

  • 11) 31720A sayısı dokuz ile tam bölüne bildiğine göre A sayısı kaçtır?

    A) 2
    B) 4
    C) 6
    D) 8

    Cevap: C

  • 12)

    Verilen kesirlerin büyükten küçüğe doğru sıralanışı hangisinde doğru olarak verilmiştir?

    A) a > b > c
    B) c > a > b
    C) b > c > a
    D) a > c > b

    Cevap: B

  • 13)

    İşleminin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 1 / 2
    C) 2
    D) 2 / 3

    Cevap: B

  • 14) Aşağıdakilerden hangisi 70 sayısının asal çarpanlardan biri değildir?

    A) 2
    B) 3
    C) 5
    D) 7

    Cevap: B

  • 15) 33+24-10 = ? işleminin sonucu hangisidir?

    A) 24
    B) 33
    C) 37
    D) 41

    Cevap: B




  • Matematik Uygulamaları Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.