Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Cssmin has a deprecated constructor in /home/sinavbak/public_html/application/libraries/Cssmin.php on line 62
2018-2019 1. Sınıf Matematik 1. Dönem 2. Sınav


 



...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) 3 onluk + 7 birlik verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 37
    B) 73
    C) 77

    Cevap: A

  • 2) 3 - 6 - ..... - 12 - 15 - 18 
    Verilen ritmik saymada noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 7
    B) 9
    C) 11

    Cevap: B

  • 3)

    Yukarıda kaç tane kalp resmi vardır?

    A) 5
    B) 8
    C) 10

    Cevap: C

  • 4) 6 onluk + 4 birlik verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 46
    B) 44
    C) 64

    Cevap: C

  • 5)

    Yukarıda kaç tane çiçek resmi vardır?

    A) 9
    B) 7
    C) 10

    Cevap: C

  • 6)

    Verilen saat kaçı göstermektedir?

    A) 09:00
    B) 10:00
    C) 11:00

    Cevap: B

  • 7) 5 -  10 - 15 - ..... - 25 - 30
    Verilen ritmik saymada noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 18
    B) 20
    C) 23

    Cevap: B

  • 8)

    Verilen çıkarma işleminin sonucu kaçtır?

    A) 1
    B) 2
    C) 3

    Cevap: C

  • 9)

    Verilen saat kaçı göstermektedir?

    A) 07.30
    B) 05.30
    C) 06.30

    Cevap: C

  • 10) 23 - 21 - 19 - ...... - 15 - 13 - 11 - 9
    Verilen ritmik saymada noktalı yere hangisi gelmelidir?

    A) 18
    B) 14
    C) 17

    Cevap: C

  • 11)

    Verilen çıkarma işleminin sonucu kaçtır?

    A) 10
    B) 12
    C) 8

    Cevap: B

  • 12) 58 sayısı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) 5 onluk ve 8 birlikten oluşur.
    B) Birler basamağındaki sayı 5'tir.
    C) İki basamaklı bir sayıdır.

    Cevap: B

  • 13)

    Verilen toplama işleminin sonucu kaçtır?

    A) 19
    B) 20
    C) 21

    Cevap: B

  • 14)


    Verilen saat kaçı göstermektedir?

    A) 04.30
    B) 03.30
    C) 06.30

    Cevap: B

  • 15)

    Verilen toplama işleminin sonucu kaçtır?

    A) 16
    B) 13
    C) 14

    Cevap: A

  • 16) 45 = ..... onluk ....... birlik
    Yukarıda verilen noktalı yerlere sırasıyla hangisi gelmelidir?

    A) 5 - 4
    B) 4 - 5
    C) 5 - 5

    Cevap: B

  • 17) Aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

    A) 21 = 2 onluk 1 birlik
    B) 34 = 3 onluk 1 birlik
    C) 62 = 2 onluk 6 birlik

    Cevap: C

  • 18)


    Verilen saat kaçı göstermektedir?

    A) 06:00
    B) 07:00
    C) 12:00

    Cevap: B

  • 19)

    Verilen toplama işleminin sonucu kaçtır?

    A) 14
    B) 17
    C) 18

    Cevap: C

  • 20)

    Cevap:




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.