...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1) VII + XII = ? işleminin sonucu hangisidir??


    A) XVIII
    C) XII
    D) VIII

    Cevap: A

  • 2) "Dokuz yüz on" okunuşu verilen sayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 190
    B) 901
    C) 910

    Cevap: C

  • 3) Eslem test kitabındaki soruların birinci günde 17 tanesini, ikinci günde birinci günde çözdüğü soru sayısından 12 fazlasını ve üçüncü günde ikinci günde çözdüğü soru sayısının 5 fazlasını çözmüştür.
    Buna göre Eslem 3. günün sonunda toplam kaç soru çözmüştür?

    A) 57
    B) 65
    C) 80

    Cevap: C

  • 4) 719 sayısının okunuşu aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yedi yüz on dokuz
    B) Dokuz yüz yedi
    C) Yedi yüz doksan bir

    Cevap: A

  • 5) Burak'ın yaşı babasının yaşının yarısından 5 eksiktir.
    Burak'ın babasının yaşı 38 olduğuna göre Burak kaç yaşındadır?

    A) 14
    B) 21
    C) 28

    Cevap: A

  • 6) Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğru değildir?

    A) En küçük iki basamaklı sayı 11'dir.
    B) En büyük iki basamaklı sayı 99'dur.
    C) En büyük tek basamaklı sayı 9'dur.

    Cevap: A

  • 7) Aşağıda verilen sayılar en yakın onluğa yuvarlanmıştır.
    Buna göre hangisi yanlış olarak yuvarlanmıştır?

    A) 53 -- 50
    B) 66 -- 70
    C) 182 -- 190

    Cevap: C

  • 8) Mehmet kardeşinden 5 yaş büyüktür. Mehmet'in kardeşi Ayşe 4 yaşındadır.
    Buna göre Mehmet ile kardeşi Ayşe'nin yaşları toplamı kaçtır?

    A) 9
    B) 13
    C) 17

    Cevap: B

  • 9) Aşağıda verile sayı ve okunuşu eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?

    A) 241 -> İki yüz kırk bir
    B) 302 -> Üç yüz iki
    C) 569 -> Altı yüz elli dokuz

    Cevap: C

  • 10) 9 - 13 - a - 21 - 25- b - 33 verilen ritmik saymaya göre a + b işleminin sonucu hangisidir?

    A) 35
    B) 46
    C) 51

    Cevap: B

  • 11) Evrim ile annesi arasında 29 yaş vardır.
    Evrim 7 yaşında olduğuna göre Evrim'in annesi kaç yaşındadır?

    A) 22
    B) 29
    C) 36

    Cevap: C

  • 12) IX - VII = ? işleminin sonucu hangisidir?


    A) I
    C) II
    D) IV

    Cevap: B

  • 13) 17 - 23 - 29 - ? - 41 - 47 verilen ritmik saymada soru işareti ile gösterilen yere hangisi getirilmelidir?

    A) 32
    B) 35
    C) 39

    Cevap: B

  • 14) 75sayısında altı çizili rakamı hangi basamaktadır?

    A) Birler
    B) Onlar
    C) Yüzler

    Cevap: B

  • 15) Erdemin misket sayısı en büyük iki basamaklı sayıya eşittir. Erdem misketlerini üç kişi arasında eşit olarak dağıtacaktır.
    Buna göre kişi başına kaç adet misket düşer?

    A) 10
    B) 22
    C) 33

    Cevap: C




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.