...................... OKULU 2019-2020 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 9. SINIF Matematik DERSİ 1. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI

Ad-Soyad:....................... No:........
  • 1)

    Olduğuna göre f(5) değeri hangisidir?

    A) -1
    B) 0
    C) 3
    D) 4
    E) 7

    Cevap: C

  • 2) s(A) = 17
    s(B) = 13
    Olduğuna göre s(A ∪ B) kümesinin eleman sayısı en az kaçtır?

    A) 4
    B) 13
    C) 17
    D) 30
    E) 41

    Cevap: C

  • 3) A, B ve C kümelerinin birbirinin alt kümeleri olmadığı bilinmektedir.
    s(A) = 2, s(B) = 8 ve s(C) = 11 olduğuna göre s(A ∪ B ∪ C) kümesinin eleman sayısı en fazla kaç olur?

    A) 8
    B) 10
    C) 13
    D) 19
    E) 21

    Cevap: E

  • 4) 8 < 2x + 5 <= 17 eşitsizliğini sağlayan x tamsayılarının toplamı kaçtır?

    A) 7
    B) 15
    C) 20
    D) 29
    E) 35

    Cevap: C

  • 5) Bir küme ile ilgili olarak;
    I. Alt küme sayısı 5x-6 ve
    II. Öz alt küme sayısı 4x+3'tür.
    Buna göre bu kümenin eleman sayısı hangisidir?

    A) 4
    B) 7
    C) 10
    D) 17
    E) 21

    Cevap: C

  • 6)

    y = f(x) grafiğine göre (f o f) = 4 koşulunu sağlayan x değerlerinin toplamı hangisidir?

    A) 1
    B) 3
    C) 7
    D) 12
    E) 14

    Cevap: B

  • 7)

    Olduğuna göre f(x) kaçtır?

    A) x
    B) 1 / x
    C) x / 2
    D) 2 / x
    E) 3 / x

    Cevap: B

  • 8)

    Verilen grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi fonksiyonun alabileceği değerlerden biri değildir?

    A) -3
    B) -1
    C) 0
    D) 2
    E) 4

    Cevap: A

  • 9) 4x + 2 <= 2x + 24 olduğuna göre x'in alabileceği en büyük değer hangisidir?

    A) 9
    B) 11
    C) 13
    D) 14
    E) 17

    Cevap: B

  • 10) f(x) doğrusal bir fonksiyon ve 
    f(2) = 3,
    f(3) = 2 ise
    f(1) fonksiyonu kaçtır?

    A) -2
    B) 0
    C) 1
    D) 4
    E) 5

    Cevap: D




  • Matematik Dersi Öğretmeni
    ....................

    Başarılar Dilerim




 Yorum Yap (0)


* Buraya tıklayarak kaydolabilirsiniz.